Patalojik kıskançlık..yardım

minoya2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
128
1
bende sorunlar bi turlu bitmiyor.smdi doktordan geldm aşırı stresten boynum felç olablr diye.neyse ben herkesten 1 cumle yardım alsam çok buyuk ilerleme kaydederim ve bu tip soruna sahip olanlar da çok var onlar da mutlu olur..

4 yıllık erkek arkadasım var ve evlenmemiz kesin daha önce de söyledgm gbi.onu okadar cok kıskanıyorum ki.bazen annesnden bile.hayatında benden baska bayan olmasına tahammul edemiyorum.tv izlesek hep böyle bakıyorum guzel bi kadın varmı diye.ona göre izleyelim diyorum.okadar yani.dunyanın en asık erkeği oldugunu dusunuyorum okadar seviyo yani.ama neden böyleyim bilmiyorum.ilk çıktıgımız zamanlarda en yakın arkadaslarımla çok fazla samimydi beni kıskandrmak için onları övüp beni yeriyodu fakat bunları aştık ama belki sorun budur hala orda kalmışımdır.ya beraber sokaga çıktıgmzda hep etrafıma bakıyorum etkileneblceği biri varmı diye.halbuki en son bu konuyu konustugumzda senden baska ksmeden etkilenmiycem diyo hep ya guvenle alakası yok bunun sadece baskalarnın varlıgı rahatsz ediyor beni.çok sevdiğimz diziyi izlmez olduk ordaki aktris yuzunden.ve hiç gıkını çıkarmıyor beni anlıyor bukadar iyi bi mustakbel eşim var ama ben neden böleyim bilmiyorum.psikologlara gittim fakat etkili olamadılar.herkes 1 cumle söylesn lutfen=( mesela suan msjlaşıyoruzz akrabaları iftara gelmiş halası ve kızları varmış çok gck oldum mesela km onlar yev falan diye msj attım..offff

hayatım bu düşüncelerinin normal şeyler olmadığını sende biliyorsun ama işte bu hastalık böyle düşüncelerle hasta eder inanılmaz acılar çektirir canım yol yakınken psikoloğa git terapi al bu hastalığı ben 14 yıldır çekiyorum ilaç tedavim başladı hastalığın adı obsesif kompülisif yani takıntı hastalığı ama seninki daha yeniyse terapiyle kurtulabilirsin ilaç kullanmak zor zaten iyileşip iyileşemeyeceğimde şüpheli ALLAH yardımcımız olsun inşallah çabucak kurtulursun

valla bu hastalık falan deil arkadaşlar bence takınıtda değil bende de aynı şy var düpedüz kıskançlık sevgi işte başka birşey olamaz bende aynıyım ben hastalık olduğunu düşünmüyorum ...

ya anlattıgım arkadaslarım da aşırı sevdiğin için oluyo diyo fakat yanlış oldugunu bildiğim halde hem de zarar verme riskine ragmen yapıyorum:S bir de eskiden böyle değildim sanki bişeyler oldu da böle oldum

Son düzenleme:
ben eşime güvenmiyorum ondan nefret ediyorum ,güvenmememin sebebleri var bana hep yalan söylüyor evliliğini gizliyor feccbokta gözü dışarda boşanalım diyorum kabul etmiyor ben çok acı çekiyorum benim yanımdayken bile başkalarına bakıyor söylüyorum rahatsız olduğumu sen beni değiştiremesin diyor bende onunla hiçbir yere gitmek istemiyorum ayrı takılıyoruz peki arkadaşlar ben ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz.

Ya arkadaslar kafayimi yediniz siz ya?
Bence sizde kiskancligin olusmasindaki etken, 1. eslerinize güvenmiyorsunuz.
2. kendinize güveniniz yok, 3. isiniz gücünüz yok ve eslerinize bagli oldugunuz icinde hem maddi hemde manevi tabiki hayat garantinizinde olmadigi icinde bu erkekleri gözünüzde büyütüp bu hallere geliyor olay. Isin komigi, bu erkeklerde siz böyle yaptikca gözleri disarida olacaktir, cünkü kendilerini bulunmaz hint kumasi zannederler. Onlari buraya sürükleyende sizsiniz aslina. Yani belki adamin aklindan bile gecmiyordur ama siz böyle yaptikca akillarina sokuyorsunuz.

dönem dönem bnim kıskançlıklarımda artıp azalıyor.

bazen daha fazla ilgi görmek istiyorum ki eşim her zaman çok ilgilidir. ama o dönemleri hissettiğimde eşimle açıkça paylaşıyorum.konuşarak aşıyoruz. ki benim ne kendime ne de eşime asla güven sorunum yok.

kesinlikle özgüven eksikliği ve başka bir uğraşının olmaması.bende böyleydim bir ara.sonra kendime güvenmeye başladım.çok önemsemedim eşimi işede başlayınca bu düşünceler bitti bende.öncelikle düşün bakalım kendine değer veriyormusun bakımlı bir bayanmısın bunları hallet önce

ya ben herseyi geride bıraktım artık saçma seyler dusunmicem.hersey hikaye eger brbrinizi gercekten seviyosanız bunu paylaşın ve birbrnzden fedakarlık verin biz öyle yaptık sadece sevgimiz hani bu her gun brbirmizi nası mutlu edebilirz diye dusunuyoruz kırmıyoruz kesnlkle.sizlere önerim kendinize guvenmek için elinizden geleni yapın.makyaj yapın vucudunuzla ilgilenin birbirinizle eglenin vakit geçirin.hayat bu zımbırtıları çekicek dusuncek kadar uzun değil.hayatı yasamayı öğrenelim derim.artık kendinize guvenin ve benim dediğim gibi napıyorum ben ya diyip guvenmeyi ve sadece sevginizi göstermeyi bilin

ben eşime güvenmiyorum ondan nefret ediyorum ,güvenmememin sebebleri var bana hep yalan söylüyor evliliğini gizliyor feccbokta gözü dışarda boşanalım diyorum kabul etmiyor ben çok acı çekiyorum benim yanımdayken bile başkalarına bakıyor söylüyorum rahatsız olduğumu sen beni değiştiremesin diyor bende onunla hiçbir yere gitmek istemiyorum ayrı takılıyoruz peki arkadaşlar ben ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz.

canım seni anlıyorum ve sana bence yani önerim şu.bunda yapılcak sey eger böle devam ediyosa ya ayrılmak yada bi çözm bulmak.bence kendini geri çek pek ilgilenme eşinle durumu sorarsa anlat sorunu eger duzelmezsen ben hep böleyim yada hiç olmam de çek restini nye mutsuz yasıcaksın ki.eger gerçekten seni seviyosa hatasını anlar ve duzelir ama anlamazsa sende çekip gitmek zorundasın sevmiyosa yapıcak bişe yok hayatına devam etmek zorundasın ve hiç uzulme seni sevmeyen biri için

X