• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Pastörize sütt hakkinda ??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kayaninannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2010
75
-2
96
Almanya
selam kizlar..benim ufaklik 1 yasinda.simdiye kadar hep aptamil devam sütü kullandik gerci halen ona devam ediyoruz..ama ben artik aksamlari yedirdigim tahilli kasik mamalarini sütle yapmak istiyorum.daha dogrusu buna karar verdim..simdiye kadar hic inek sütü almadigi icin hepsini pastörize sütle yapmicam dokunur belki.alismaya baslasin önce yavs yavas.pastörize bildiginiz marketlerdeki 3,5 tam yagli süt.100 cc sudan yapiyosum eskiden mamayi.simdi 50 cc süt 50 cc su koyayim diyorum ama sütü kaynatmama gerek varmi hazirlamadan evvel yoksa sadece ilistirmam yetermi..dün birinden kaynattigini duydum.bana biraz tuhaf geldi zaten pastörize süt kaynatmaya ne gerek var diye düsündüm ama bilmemki..siz nasil yapardniz yada yapiyosunuz ??

Pastörize sütleri kaynatmaya gerek yok. Zaten kutunun üzerine okursan kaynatmaya gerek yoktur diye yazıyor. Ben 1 yaşından itibaren pastörize süt kullandım ve kullanıyorum. Zaman zaman evde olmazsa UHT süt de veriyorum. Büyükşehirlerde inek sütünü güvenle alabileceğin bir yer bulamıyorsun. Bu durumda en mantıklısı bilinen bir markanın sütünü almak bence. Markette gördüğüm herhangi bir markayı da almıyorum.

pastörize sütler hiç sağlıklı değil ki arkadaşım,bulabiliyorsan şişelerde satılan günlük sütler var en taze en vitaminlisi onlar,sekin var pınarın var,onları kullan.ben ondan yoğurt yapıyorum oğluma.keçi sütünü de çok övüyorlar ama gaz yapar mı bilmiyorum,korkumdan denemedim.

selam kizlar..benim ufaklik 1 yasinda.simdiye kadar hep aptamil devam sütü kullandik gerci halen ona devam ediyoruz..ama ben artik aksamlari yedirdigim tahilli kasik mamalarini sütle yapmak istiyorum.daha dogrusu buna karar verdim..simdiye kadar hic inek sütü almadigi icin hepsini pastörize sütle yapmicam dokunur belki.alismaya baslasin önce yavs yavas.pastörize bildiginiz marketlerdeki 3,5 tam yagli süt.100 cc sudan yapiyosum eskiden mamayi.simdi 50 cc süt 50 cc su koyayim diyorum ama sütü kaynatmama gerek varmi hazirlamadan evvel yoksa sadece ilistirmam yetermi..dün birinden kaynattigini duydum.bana biraz tuhaf geldi zaten pastörize süt kaynatmaya ne gerek var diye düsündüm ama bilmemki..siz nasil yapardniz yada yapiyosunuz ??

pastorizede niye korkuyırsun onlar cok güvenli dısardaki inek sütüyle bir deil
ben 1 yastan sonra hemen geçtm süte bii sorun olmadı
ya bir de aptamile para dayanmaz oldu artık içsin sütü yatsın ev kirası verir gibi mama parası verdim vallakaydirigubbakcemile

benim kızım 2yasında 1 yasından beri pastorize verdim öle alıstı inek sütü dısardan alıp verdimmi kabız oluyo hemen

bebeğim 10 aylık... bende geçtim süte.. aptamil devam sütü içiodu.. 3 gündür geceleri aoç"nin günlük sütünü veriorum sulandırmadan...

Back