Kekler - Pastalar pastane profiterolu (deneyin mutlaka )

you_know

Ne bu neşe ?
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
18.455
103
Hamur için Malzemeler:

1 su bardağı su
1 su bardağı un
margarin(125 gr)
3 yumurta

İÇ KREMASI:

2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya

HAMUR YAPILIŞI:
Su ve margarini bir tencereye koyup, orta ateşte kaynatın. İçine unu döküp, tahta kaşıkla hızlıca karıştırın. 1-2 dakika içinde un toparlanıp hamur oluşacaktır. Bu hamuru soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 3 yumurtayı birer birer kırıp, karıştırarak hamura yedirin. (Bir yumurtayı iyice yedirmeden kesilikle diğerini eklemeyin) Yumurtaları iyice yedirdikten sonra yoğun ve yapışan bir hamur elde edeceksiniz.

Fırını 180 derecede ısıtın.Hamurdan kaşık yardımıyla bir parça koparın. Ve başka bir kaşık yardımıyla yağlanmış tepsiye koyun.Hamurların şeklinin bozuk olması önemli değil, pişerken istediği gibi şekil alıyor.
Bu ölçüden yaklaşık 18-20 adet çıkıyor. Tepsiyi ısıtılmış fırına koyup kızarana kadar pişirin. (35-40 dakika) yanlız fırının kapağını sakın açmayın kabaran hamur hemen söner.

Hamur için Malzemeler:

1 su bardağı su
1 su bardağı un
margarin(125 gr)
3 yumurta

İÇ KREMASI:

2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya

İÇ KREMASI HAZIRLANIRKEN :
vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremaya vanilyayı ekleyip, çırpma teliyle biraz karıştırın. Pişen profiterol hamurlarını ortadan keserek arasına krema koyun.

ÜZERİNİN SOSU İÇİN :

iç kremasının artanına 1 bardak süt 1 paket çikolata ve 1 kaşık kakao koyup hafif ateşte kıvama gelene kadar karıştırın .

:lepi:denedim harika oldu eşim bayıldı ama bir daha yapmayacağım çünkü dayanamayıp hepsini yemek istedimcokacimcoook

gercektenmi canım cok sevindim denediğine ama gercekten satın alınanlar gibi oluyor tadı afiyet olsun

benim tarifin aynısı bende yıllardır böyle yaparım gerçektende hazırdan hiç farkı yok
ellerine sağlık

canim ya ben bu tarifi yapiyorum hatta bu tarifi farkli sekillerdede denedim ama yine ayni kabariyor ama icinde hemen kabugun altindaki hamur islak kaliyor. seninde öyle oluyormu. tarifi aynen uyguluyorum margarinli suya unu koyup karistiriyorum (bazen 2 dakka bazen daha fazla kavurdugum oldu).hamur iliyinca yumurtalari tek tek yedirip katiyorum. Ama hep ayni ic tarafi islak ince hamur halinde kaliyor. hep böylemi oluyor bu yoksa bendemi tutmuyor pek anlayamadim..

canim ya ben bu tarifi yapiyorum hatta bu tarifi farkli sekillerdede denedim ama yine ayni kabariyor ama icinde hemen kabugun altindaki hamur islak kaliyor. seninde öyle oluyormu. tarifi aynen uyguluyorum margarinli suya unu koyup karistiriyorum (bazen 2 dakka bazen daha fazla kavurdugum oldu).hamur iliyinca yumurtalari tek tek yedirip katiyorum. Ama hep ayni ic tarafi islak ince hamur halinde kaliyor. hep böylemi oluyor bu yoksa bendemi tutmuyor pek anlayamadim..

senin sorunun hamurunla değil,fırınınla bence,
pişirme süresini biraz daha artır, fırından hemen çıkarma.

bende bu tarifle yapıyorum hamurunu.. ama kolaycı olduğum için içine hazır krema kullanıyorumm bilmiyorumkismile... tşkler paylaşımın için...

canım biraz daha tut fırında ve pişirme süresini arttır ocaktayken bende dediğin gibi olmuyor

çok güzelmiş ama anlayamadığım pişen hamuru ortadan kesince kremasını nasıl koyorsun birbirine yapışıyormu tekrar bilmiyorumkismile

canım pişince ortası bos oluyor zaten altındanda doldurabilirsin hafif delip ama ben kesip arasına koyuyorum e kremada yapışmasını saglıyor zaten bak canım burda görünüyor mesela ortadan kesip konulmus
profiterol.jpg

X