Bende çalışan bir anneyim görevim biraz ağır o yüzden evde kalıp bebeğimi gezdirmek istesem de yapamiyrm ama su hergune bir iş yapma fikri güzel dediğimiz gibi 1 günde bütün işleri yapmak çok yorucu. Sizde kendi kendini konusurmuanuz ben çok konusuyrm bazen etrelagimda birileri var bende farklı bir insanım gibi hissedip konusuyrm alakası konularda falan.. Yapacağım işleri kendime surekli tekrar ediyrm bu basit iş bile olsa 10/kez tekrarlarım
Sen hem hayatın, hem de anneliğin getirdiği ağır yük altında zorlanıyorsun. Eskiden kalan psikolojik yaraların da var belli. Her şeyi aynı gün yapmak zorunda değilsin. Her gün azar azar bir şeyler başarırsan hayatın seni daha az zorlamaya başlar.
1. Bebeğini her gün yıkamaya çalış. Yaz günü ter, mama artığı, kusmuk kokar. Islak mendil bizim bile elimizi kurutuyor. Hiç olmazsa beyaz sabunlu bir bezle boynunu sil.
2. Aklında tutup kendi kendine tekrarlamak yerine bu liste gibi listeler yap. Başardıklarını gördükçe moralin düzelir. Hem aklını meşgul etmemiş olursun.
3. Bütün evi aynı gün temizleme. Her gün bir odayı yap, kapısını kapat.
4. Maddi durumun müsaitse sadece bir günlüğüne yardımcı al. Seni en çok zorlayan ne ise onları yaptır. Ütü mü birikti? Mutfak veya banyo mu temizlenecek? Camlar mı kirli? Dolaplar mı indirilip toplanacak?
5. Bazı konularda eşinden, annenden veya yakın arkadaşlarından yardım iste.
6. Bu psikolojide bir de rejim yapmak zordur ama ekmeği kısmak gibi bir önlem moralini düzeltebilir.
7. Saçını özel bakım gerektirmeyecek kısalıkta ve modelde kestir. Hem görüntün yenilenir, hem de bakım yükün azalır.
Aklıma bunlar geldi. Hariçten gazel okuyorum gibi geldiyse kusura bakma. Kolay gelsin.