Paslı mutfak eşyaları

Zencefill90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
1.021
702
34
Kızlar merhaba , canımı çok sıkan bişey oldu dün. Kek yaptım evde iyi de bi markanın mutfak robotu seti vardı. Onun çırpıcı başlığıyla çırptım. Dün dışarı çıktığımız için bugun yıkadım parçaları. Yıkarken çırpıcının ucundaki çırpma aparatının yukarı plastiğe girdiği yerde pas lekeleri gördüm, hatta sanırım içinde su kalmış ucundaki metale doğru sızmış o paslı su. Ucu çıkartıp biraz pilastik kısmı sallayınca o delikten baya paslı sıvı aktı. Kek çırptığım kaba baktım ve kabın kenarlarına da sıçramış muhtemelen kekin içine de girdi. Çok korkuyorum o kekten eşim de ben de baya bi yedik ki ben hamileyim. Sizin hiç başınıza geldi mi mutfak eşyalarınızın paslanması ? Bu tarz yiyecek malzemelerine pas değince tetanoz falan olma riski var mı ya da başka bişey ?

Tetanoz aşısı zaten yapılmıştır size hamile olduğunuz için o konuda bence sıkıntı olmaz.
Ama siz keki atın başlığı da değiştirin bence.

Hamile olmasan takmazdın bu konuyu ama hamile olduğun için tedirgin olman normal.ama tetanoz aşısı yapmıştır sağlık ocağı.2 doz...oldun mu

10 gün içinde tetanoz belirtisi vermezsen tetanoz olmamissindir.boyunda ayaklarda tutulma kilitlenme falan gibi belirtileri vardı.. .ama 10 gün içinde mi 2 gün içinde mi belirti veriyodu onu tam hatirlamiyorum

Tetanoz aşısı zaten yapılmıştır size hamile olduğunuz için o konuda bence sıkıntı olmaz.
Ama siz keki atın başlığı da değiştirin bence.
Tetanoz aşısı olmadım. Yani hamile kalmadan 3 ay önce olmuştum 5 yıl koruyuculuğu var demişlerdi. Doktorum hamileliğimde olmamı istemedi aşı, erken doğum tehlikem olduğu için.

Evde mutfaktaki bi eşyadan tetanoz olma ihtimali var mı ki ? Dediğiniz gibi yıllardır paslı şeyler olabiliyor mutfakta çok takılmıyordum hamile değilken, şimdi içine kurt düştü ama bu tarz şeyler herkesin evinde olmuyor mu ? Mutfak eşyaları paslanması ya da çatal bıçak paslanması falan ?

Tetanoz mikrobu ciltteki yaralar yoluyla aliniyor diye biliyorum. Yanlis biliyor da olabilirim. Bir doktora sorun bence.

Mutfak araç gereçleri kaliteli malzemeden seçilmeli üçbeş kuruş için sağlığınızı riske etmeyin
Sadece mikser için değil bu tahtasından havlusuna dolabından bıçağına kullandığınız gıda malzemelerine kadar
Size gelince bunun için tétanos olmasa bile sağlık açısından iyi değil uzun vadede zarar verebilir

şimdilik tetenoz olmazsın. neden tetenoz sadece pastan olmaz. topraktan bile kapabilirsin. ama bizler cok erken yaşlarda bununla karşılaştıgımız için cogunlukla bagışıklıgımız iyidir. gene de gebelilkte tetenoz aşısıyapılıyor diye biliyorıum. o eşyayı da ya iyi temizle yada at.

bundan dolayı tetanoz olmazsınız. bilmeden neler yiyoruzdur kimbilir.
paslı dediğiniz çırpıcıyı cifle iyice ovun, temizlenir.

Bu dediğim çırpıcı zaten çok iyi ve pahalı bir markanın. Breville diye bir marka. Normal ucundaki çırpıcı kısmında metalde sıkıntı yok onun girdiği kısımda yani plastik kısımdaki delik içinde sanırım bida falan var o paslanmış. Direk paslı şeyi keke sokmadım öyle olsa farkederdim tabi ama o yukarıdan çırpmanın etkisiyle sızmış paslı su

Bu dediğim çırpıcı zaten çok iyi ve pahalı bir markanın. Breville diye bir marka. Normal ucundaki çırpıcı kısmında metalde sıkıntı yok onun girdiği kısımda yani plastik kısımdaki delik içinde sanırım bida falan var o paslanmış. Direk paslı şeyi keke sokmadım öyle olsa farkederdim tabi ama o yukarıdan çırpmanın etkisiyle sızmış paslı su

kek pişti neticede, pasın değdiğini düşündüğünüz gıdayı direkt olarak yemediniz. fırında belli bir ısıda en az yarım saat pişti. ben bişi olacağını düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…