"Partili cumhurbaşkanı sistemi de olabilir"

Hayyal

Doruk♥
Pro Üye
4 Temmuz 2008
5.767
14.790
773
Haberdar
İstanbul
MENU
Gerçekler Sadece Gerçekler
"Partili cumhurbaşkanı sistemi de olabilir"
6 Mayıs 2016 Cuma 07:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’teki komisyonların AKP'li üyelerini kabul etme programına, dün de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki sabah kahvaltısıyla devam etti.
Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kongre kararı almasıyla sonuçlanan süreçte ilk değerlendirmelerini de AKP milletvekillerine yaptı.

Erdoğan, özetle şu değerlendirmeleri yaptı:

“İşin uzaması zarar verecekti”

“Başbakan, yaptığımız değerlendirmelerin ardından ‘Partiyi kongreye götüreceğim’ dedi. Ben de kendisine ‘hayırlı olsun’ dedim. Bu bir dava işidir. Ben nasıl görevi kendisine devrettiysem, kendisi de bir başkasına devreder. Bu işin uzaması zararlı olacaktı. Çok daha hayırlı uğurlu olur, biz her zaman kendimizi yenileyerek güçlenen bir hareketiz. Bugüne kadar hiç kimse, hiçbir şey birliğimizi bozamadı, bundan sonra da bozamaz. Kendimizi yenileyerek çok daha güçlü bir hale geleceğiz.”

“Partili cumhurbaşkanı” sistemi de olabilir

“Şu anda yaşadığımız, sistem sorunu. Ülke için bu sorunun aşılması gerekiyor. İlla başkanlık değil, ‘partili cumhurbaşkanı’ sistemi de olabilir. Ben partinin kurucu genel başkanıyım, ancak partiye üye olamıyorum, tüm ilişkim kesildi. Bu doğru değil. Devlet içinde çift başlılık oluyor. Başkomutanlık görevini ben taşıyorum, ama Anayasa’ya göre,Genelkurmay Başkanı aynı zamanda hükümete bağlı. Ben devletin başıyım, MİT hükümete bağlı. Normalde hem başkomutanım, hem devletin başıyım. Devletin organlarının buna göre ilişkilendirilmesi gerekir. Ben olmasam başkası olsa da bu böyle; burada sistematik bir sıkıntı var. Başkanlık bunun için gerekli. Sistem içinde çift başlılık olmaz, bu sistemi tıkıyor, hizmetleri de aksatıyor.”

Çözüm süreci mesajı

“Terörle mücadele kararlılıkla devam edecek. Biz ‘çözüm sürecini buzdolabına kaldırdık’ dedik; ama ‘sonlandırdık’ demedik. Terör bittiğinde bölge halkının iyiliği için bunu tekrar başlatabiliriz. Ama terör örgütü, terör örgütünün uzantıları ve Meclis’teki teröristler ile müzare etmeyiz.”

“Vebal altındasınız”

Anayasa değişikliğinin bir an önce tamamlanıp, dokunulmazlıkların kaldırılması gerekir. Bu tarihi bir vebal. Millet sizden dokunulmazlıkların kaldırılmasını bekliyor. Dokunulmazlıkları kaldırıp yargı yolunu açmazsanız, tarihi bir vebal altına girersiniz. Meclis İçtüzüğü’nde değişikliğe gitmelisiniz. Hem yasama faaliyetlerini kolaylaştırıcı hem de demokratik temsile olanak sağlayacak şekilde yapılmalı.”

http://m.haberdar.com/gundem/partili-cumhurbaskani-sistemi-de-olabilir-h28380.html

Kim nasıl durduracak bu durumu?
Hiç bu kadar çaresiz kalmamıştık.
Gerçekten de kafasındaki olay ülkeyi tek elden yönetmek sanırım. Geçiş dönemi için de itaatkar birisi lazım basamak niyetine.
Olmaması lazım bunun, aklım gerçekten almıyor. İnceden inceye dokunan bir kumaş gibi planlar tıkır tıkır işliyor ve biz izlemekle yetiniyoruz. Ülke nereye gidiyor?

Hatta bütün bakanları millet vekillerini de kovsun hepsinin koltuğu onun olsun. Anca doyar bu ego.

Adam baskan olup cozum surecini yeniden isleme koyacakmis. Beni baskan yapin kan dursun, kargasa dursun dedigi de bu. Guneydoguyu PKKya verip kurtulacaz da, ISID'i ne yapacagiz? Onlarla da masaya oturup Kilis ve Gaziantep'i mi verecegiz acaba? Yetecek mi ki?

Babadan ogla gecen bir sistem kurmak istiyor bence. Sulalece siyasetin icindeler zaten. ulke yangin yeri ulkenn cumhurbaskani baskanlik pesinde. Aklim almiyor gercekten. Milleti zerre dusundukleri yok. Milletin canina kastediyorlar milletinde umrunda degil. Nedim ki bu ulke ne yasiyorsa hepsini hakediyoruz.

Onca insan arkanda, istediğin herşey olacak Allahın izni ile...

Keşke tek sıkıntı yönetim şekli olsaydı.

Hepimiz karnı tok sırtı pek, mutlu, bilinçli, ne istediğini bilen, ne istemediğinden emin olan, can ve mal güvenliği sıkıntısı bulunmayan insanlar olarak hep birlikte yönetim şekli konusuna odaklanıp, doğru kararlar alabilseydik.

Ama şimdi bunların hiçbirine sahip değiliz ve de odak noktamız şaşmış durumda.

iyice zıvanadan çıktı

Cumhurbaşkanını kim denetliyecek burada asıl mesele bu , yargı sistemin daha da güçlenmesi gerek ama şu an zayıflamış etkisiz hale getirilmiştir , bir ülke bir kişiye emanet edilemez , edildidiğindede demokrasiden söz edilemez

Cumhurbaşkanını kim denetliyecek burada asıl mesele bu , yargı sistemin daha da güçlenmesi gerek ama şu an zayıflamış etkisiz hale getirilmiştir , bir ülke bir kişiye emanet edilemez , edildidiğindede demokrasiden söz edilemez

Zaten öyle değil mi?

Tren raydan çıkalı çok oldu.
İzleyip göreceğiz.
Şuan herşeyi ele geçirdiler. Kuvvetler ayrılığı neydi hatırlayan var mı ?
Yargı süreci, denetim mekanizması olmayan her yönetim şekli ülkemiz felaket.
Daha ne kadar batabiliriz dediğim noktada daha da batıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…