Parşömen Kağıdından Sanat Eserleri

Sersoy

www.ebruhane.blogcu.com
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2007
2.998
2
316
45
İstanbul
Parşömen ismi Bergama'dan gelmektedir ve Bergama Kağıdı anlamında Latince Charta Pergamena'dan türemiş ve bütün dillere de buradan geçmiştir.
Kağıt uzerine kabartma yöntemiyle yapılan resimler; boyalar, iğne ve çeşitli aparatlarla inanilmaz hale geliyor. bu tur çalışmalarla; davetiyeler, kartlar, tablolar, abajurler, kitap ayraçları ve hayal gucunuzun sınırları kadar birçok obje yapılabiliyor.

Birkaç örnek

hihoyyyt ayyy çok mutlu oldum bacımm bu başlığı görüncee ben parşömenin memleketinde yaşıyorum yanii bergamada ayy çk sevindim yaaa çookkk saolll a.s. :1hug: :içelim:

emeğine sağlık çok güzel bir sanat... çok ince ayrıntılı bir sanat eseri bunlar...

YAA cok guzelll...ben bilmiyordum bergamadan oldugunu...ama yinede elin adamlari degerlendirmis,,,Hic birseyimize sahipp cikamiyoruzz( donumuza bile ) salvarimiza bile sahipp cikmislarrr...yasakkelimeyasakkelime

YAA cok guzelll...ben bilmiyordum bergamadan oldugunu...ama yinede elin adamlari degerlendirmis,,,Hic birseyimize sahipp cikamiyoruzz( donumuza bile ) salvarimiza bile sahipp cikmislarrr...yasakkelimeyasakkelime

kesinlikle haklısın hayatım hele bir bergamalı olarak sözüm ona ilkler şehriyizzzzz ama sahip çıkılan hç bişey yl ama 2 senedir tekrar değerlendirmeye başladılar

wooowww acip güzel bişi yaaa
çalışırmıyım? sanmam ,çok sabır işi ,sersoyum harikasın yineee

kızım büyüsün acil tarafında bu tarz şeylere yoğunlaşıcam..
teşekkürler bilgilendirme için de..
cok hoş cidden.a.s.

harika görünüyolar.paylaşım için teşekkürler.kullanılan malzemler kolaylıkla bulunablir mi acaba mesela o aparatlar ne olarak adlandırlıyolar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…