• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parşömen Kağıdından Sanat Eserleri

Sersoy

www.ebruhane.blogcu.com
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2007
2.998
2
316
45
İstanbul
Parşömen ismi Bergama'dan gelmektedir ve Bergama Kağıdı anlamında Latince Charta Pergamena'dan türemiş ve bütün dillere de buradan geçmiştir.
Kağıt uzerine kabartma yöntemiyle yapılan resimler; boyalar, iğne ve çeşitli aparatlarla inanilmaz hale geliyor. bu tur çalışmalarla; davetiyeler, kartlar, tablolar, abajurler, kitap ayraçları ve hayal gucunuzun sınırları kadar birçok obje yapılabiliyor.

Birkaç örnek
426e90be0786e412a13b26e753cfb365_1_1206.jpg

68144986.jpg

75274572.jpg

35552218.jpg

13591381.jpg

Pergamano.jpg

Pergamono-Parchment%20craft%20-%20Artist%20Jazzy1N.jpg

pergamano_0020_abat_0020_jour.jpg

142988439ZVYyVx_fs.jpg

hihoyyyt ayyy çok mutlu oldum bacımm bu başlığı görüncee ben parşömenin memleketinde yaşıyorum yanii bergamada ayy çk sevindim yaaa çookkk saolll a.s. :1hug: :içelim:

emeğine sağlık çok güzel bir sanat... çok ince ayrıntılı bir sanat eseri bunlar...

YAA cok guzelll...ben bilmiyordum bergamadan oldugunu...ama yinede elin adamlari degerlendirmis,,,Hic birseyimize sahipp cikamiyoruzz( donumuza bile ) salvarimiza bile sahipp cikmislarrr...yasakkelimeyasakkelime

YAA cok guzelll...ben bilmiyordum bergamadan oldugunu...ama yinede elin adamlari degerlendirmis,,,Hic birseyimize sahipp cikamiyoruzz( donumuza bile ) salvarimiza bile sahipp cikmislarrr...yasakkelimeyasakkelime

kesinlikle haklısın hayatım hele bir bergamalı olarak sözüm ona ilkler şehriyizzzzz ama sahip çıkılan hç bişey yl ama 2 senedir tekrar değerlendirmeye başladılar

wooowww acip güzel bişi yaaa
çalışırmıyım? sanmam ,çok sabır işi ,:nazar:sersoyum harikasın yineee

kızım büyüsün acil tarafında bu tarz şeylere yoğunlaşıcam..
teşekkürler bilgilendirme için de..
cok hoş cidden.a.s.

harika görünüyolar.paylaşım için teşekkürler.kullanılan malzemler kolaylıkla bulunablir mi acaba mesela o aparatlar ne olarak adlandırlıyolar?

Back