- 22 Temmuz 2009
- 2.372
- 601
- 32
- Konu Sahibi KedidirKedii
köfte - patates her zaman güzeldir yarışmada başarılar..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkr ederimEllerinize sağlık yarışmada başarılar dilerim
Patatesi kesinlikle kaya tuzu ile deneyin isterseniz sudan çıkarttıktan sonra nane pul biber yeni bahar gibi baharatlarla harmanlayıp yapın enfes olur :)köfte - patates her zaman güzeldir yarışmada başarılar..
Hahahahah Yat sen yatKediii konu sahibine dikkat etmemişim senmişsin ya Uykum gelmiş benim heralde
Teşekkür ederim balllllımmEline sağlık, köfteler şahane
Başarılar dilerim
Hem çok sağlıklı hem çok leziz diğer tuzlardan teşekkürlerBenim de canım köfte çekti. Ellerinize saglık.Başarılar dilerim.
Biz de yemeklerde kaya tuzu kullanmaya başladık birkaç aydır.Daha sağlıklıymış.
Teşekkür ederimEllerıne saglık cnm, basarılar
Teşekürler İnternetinizle alakalıdır ihtimalle .Ellerinize sağlık , yarışmada başarılar
ama resimleri göremedim
Elinize sağlık başarılar
Merhaba Bugün gelen misafirlerime de sunduğum görüntüsü normal görülse de tatları şahane ötesi kızartmalar sunacağım size
Önce köfte ile başlayalım ;
---------------------------------------------------------------
armak köfte
350 gram dana kuzu karışık kıyma
1 büyük soğan
yarım ekmek içi
1 tutam maydonoz
tuz
karabiber
pul biber
kimyon
bir dirhem su
-Yapılı basit ama 1-2 püf noktası var ne köftesi yaparsanız yapın bu noktalarla enfes dağılmayan köfteler yapabilirsiniz.
Önce malzemeleri çıkartın ;
Sonra , ekmek içi ve soğanı blendırdan geçirin
Sonra ekmek soğanı kıymanın üstüne atın , maydonozu baharatları atın
Bir dirhem su ile yoğurmaya başlayın yaklaşık bi 7-8 dakika altına üstüne getirerek yoğurun hamur yoğurur gibi ne kadar yoğurursanız o kadar lezzetli olur
Yoğurduktan sonra elinize alın büyük harcı yuvarlayın alın atın tabağın içine 2-3 kere alıp atın kendini bulsun kıyma
Sonra , geniş bir tabak alın yanınıza veya bir tepsi bir küçük kaba su alın ve köftelere şekil vermeye başlayın ben 18 tane çıkarttım uzun uzun
Bu şekli verdikten sonra , üstünü streçleyip 20 dakika ister dolapta ister dışarı ( soğuk ya hava ) dinlendirin ..
O sırada patates ve havuçları hazırlayalım , ben havuç kızartmasına bayılıyorum Hem göze cilde faydalı hemde inanılmaz leziz sarımsaklı yoğurtla başka bir efsane oluyor
Patatesleri alın , soyun , yıkayın tahtanın üstüne gösterdiğim biçimde kesip , gösterdiğim şekilde keselim mekdanıls patatesi gibi istiyoruz dedi misafir çocukları
Bu patates ve havuçlara tat veren kaya tuzu ben onun resmini çekmeyi unutmuşum (misafirlerim kalabalık ev açlardı ) ama patates ve havuçları kesip 1 avuç kaya tuzlu soğuk suda 5 dakika bekletiyoruz
-------------------------------- 25 dakika sonra ------------------------
Bu arada bir türk kahvesi içilir
Köfteler dinlendi patates ve havuçlar tatlarını aldılar ne vaktiiiii Pişirme vakti
Köfteleri çekebildim dediğim gibi misafirlerim çocuklu ve açlar dı düzgün ve güzel çekmeye çalıştım sofrada güzel fotolar çekmek isterdim ama bu sefer vaktim olmadı
Hepsini pişirdim ve tabağa aldım 1 dakika dinlendikten sonra sofraya aldım dinlenirlerse her yemek daha leziz olur
Okuyan herkese teşekkür ederim herkese başarılar maksat eğlenmek gönüller kırılmasın Sevgiler ...
TeşekkürlerEllerine sağlık yarışmada başarılar
Teşekkür ederimtamda parmak olmus heee
ellerine saglik cnm basarilar
Merhaba Bugün gelen misafirlerime de sunduğum görüntüsü normal görülse de tatları şahane ötesi kızartmalar sunacağım size
Önce köfte ile başlayalım ;
---------------------------------------------------------------
armak köfte
350 gram dana kuzu karışık kıyma
1 büyük soğan
yarım ekmek içi
1 tutam maydonoz
tuz
karabiber
pul biber
kimyon
bir dirhem su
-Yapılı basit ama 1-2 püf noktası var ne köftesi yaparsanız yapın bu noktalarla enfes dağılmayan köfteler yapabilirsiniz.
Önce malzemeleri çıkartın ;
Sonra , ekmek içi ve soğanı blendırdan geçirin
Sonra ekmek soğanı kıymanın üstüne atın , maydonozu baharatları atın
Bir dirhem su ile yoğurmaya başlayın yaklaşık bi 7-8 dakika altına üstüne getirerek yoğurun hamur yoğurur gibi ne kadar yoğurursanız o kadar lezzetli olur
Yoğurduktan sonra elinize alın büyük harcı yuvarlayın alın atın tabağın içine 2-3 kere alıp atın kendini bulsun kıyma
Sonra , geniş bir tabak alın yanınıza veya bir tepsi bir küçük kaba su alın ve köftelere şekil vermeye başlayın ben 18 tane çıkarttım uzun uzun
Bu şekli verdikten sonra , üstünü streçleyip 20 dakika ister dolapta ister dışarı ( soğuk ya hava ) dinlendirin ..
O sırada patates ve havuçları hazırlayalım , ben havuç kızartmasına bayılıyorum Hem göze cilde faydalı hemde inanılmaz leziz sarımsaklı yoğurtla başka bir efsane oluyor
Patatesleri alın , soyun , yıkayın tahtanın üstüne gösterdiğim biçimde kesip , gösterdiğim şekilde keselim mekdanıls patatesi gibi istiyoruz dedi misafir çocukları
Bu patates ve havuçlara tat veren kaya tuzu ben onun resmini çekmeyi unutmuşum (misafirlerim kalabalık ev açlardı ) ama patates ve havuçları kesip 1 avuç kaya tuzlu soğuk suda 5 dakika bekletiyoruz
-------------------------------- 25 dakika sonra ------------------------
Bu arada bir türk kahvesi içilir
Köfteler dinlendi patates ve havuçlar tatlarını aldılar ne vaktiiiii Pişirme vakti
Köfteleri çekebildim dediğim gibi misafirlerim çocuklu ve açlar dı düzgün ve güzel çekmeye çalıştım sofrada güzel fotolar çekmek isterdim ama bu sefer vaktim olmadı
Hepsini pişirdim ve tabağa aldım 1 dakika dinlendikten sonra sofraya aldım dinlenirlerse her yemek daha leziz olur
Okuyan herkese teşekkür ederim herkese başarılar maksat eğlenmek gönüller kırılmasın Sevgiler ...
TeşekkürlerKöfte Patates
alırım bir dal
Başarılar.