• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parmak emme :(

bbasakk_88

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
140
37
13
36
merhaba 7.5 aylık kızım orta ve yüzük parmağını emerek uyuyor ne yaptıysam vazgeciremedim parmagını cekıp emzik veriyorum emziği cıkarıp parmak emiyor alısamadı emziğe de boyle olup sonradan prmak emmekten cocugu olan var mı acaba yada bir öneriniz var mı?

4 yaşımda oğlum var 4aylıkken başladı parmak emmeye, baş parmağını emiyordu, emzik vs hiç bişekilde tutmadı.. başlarda çok sevimli geldi bırakır unutur filan deyip üzerinde durmadık. ama bi ara o kadar çok üzerine düştü ki parmağında nasır oluştu ve ucu kızarmaya başladı o sıra aklınıza gelebilcek her yöntemi denedim sonuç alamadım. Ve önce ki kadar sık olmasa da hala daha emiyor. dümdüz dişleri oldu size iki adet tavşan diş. Damak yapısı bozuldu malesef.. bunları moralinizi bozmak için söylemiyorum ama ne yapın edin unutturun. Acı oje deneyin, yara bandı sarın, biber veya sirke sürün. İnşallah siz de işe yarar.

Eline eldiven giydirin ve emzik vermeye devam edein belli bir sure sonra unutuyorlar.

Kesinlikle eline eldiven giydirin ama tutarli olun. Eldivenle ayni hazzi alamayacak tepki veeebilir ama zamanla birakir..

merhaba 7.5 aylık kızım orta ve yüzük parmağını emerek uyuyor ne yaptıysam vazgeciremedim parmagını cekıp emzik veriyorum emziği cıkarıp parmak emiyor alısamadı emziğe de boyle olup sonradan prmak emmekten cocugu olan var mı acaba yada bir öneriniz var mı?
Yigenim de baş parmagini emerek uyurdu bebekken simdi okula gidiyor ve baya azaldi bu davranisi. Size onerim emdigi parmaklari yara bandiyla ya da sargi beziyle sarin. Iyi bir çözum. Yigenimin ki bu sekilde azaldi

Meme emiyor mu

Örneğin arkadaşımın bebeği meme emmez emzik emerdi

Benimki ne emzik ne parmak emdi 30 ay meme emdi. Ona bile damağı yüksek çok emmiş dediler bir dönem

Benim kızımda uyurken başparmağını emiyordu.1 yaşına kadar devam etti.sonra birden kesildi.kuzenimin kızıda sadece uyurken değil gün içinde devamlı emiyordu.ama oda 1 yaşlarında birden emmeyi bıraktı.umarım sizin bebeğinizde öyle olur.

Yara bandı güvenli değil. Çıkarabilir, yutabilir vs.
Eldiven deneyin.

Benim oğlum basta emiyordu 4 aylıkken emzige alıştı bıraktı 8aylikken de bir günde kendi kendine emziği birakti

Ben ikinci oğluma parmak emme huyu yüzünden emziğe alıştırdım, ama o zaman bir iki kişi kendi çocuklarının bir yaşında birden bıraktıklarını söylemişlerdi, boşuna emziğe alıştırma demişlerdi.

Kuzenim evlenene kadar emdi.
Koca kızdı arkasını döner emerdi.
Baş parmağının şekli bozuk ve dişleri öne çıkık.
Hala emiyor mu bilmem :)

Kızım emmiyor emzikde almıyor maalesef eldiven taksam cıkarır die dusunuyorum yara bandını da cıkarır agzına alır die korkarım saramam herlde sirke sürmeyi deneyebilirim naptıysam vazgecmıyor mesela yataga brakıorım oynuo kendı kendıne snra uykuya dalacagı zaman parmaklarınalıyor bıraz emıp dalmaya yakın zaman cıkarıp parmagı emzik verirsem emziği alıyor snra atıyor agzından gece uyanırsa gene parmagınalıyor emıyor dalınca cıkarıyor bılemedm valla kafama takılıyor

25 yaşıma kadar parmak emdim...
25 yaş dile kolay..
Küçükken emmeye ilk başladığımda vazgeçirmeye çalışmışlar ama ne fayda.
Acı biber sürerlerdi hatırlıyorum.
Sonra adamın biri çıkıp babama " bırak emsin akıllı olur" demiş.
Benim saf babamda yemiş.
Ailem dalga geçerdi benimle..
onu geçtim bir gün üniversitede okurken parmağımı emmişim ev arkadaşım günlerce ti ye aldı.
Alaylar çok ciddiye almadım ama asıl meseleye geleyim..
polis olmak için başvuru yaptım. Kpss falan iyi.. fizik müsait
Neyse mülakata gittim beni eleme sebepleri peltek oluşum.. ortodentik tedaaaviye ihtiyacım varmış. Dişleri öne gelmiş..... sebebi ise parmak emmem.
Bunun için elediler beni.
Ne kadar üzüldüğümü anlatamam size.

Bırak emsin
İmza. Ortodontist

25 yaşıma kadar parmak emdim...
25 yaş dile kolay..
Küçükken emmeye ilk başladığımda vazgeçirmeye çalışmışlar ama ne fayda.
Acı biber sürerlerdi hatırlıyorum.
Sonra adamın biri çıkıp babama " bırak emsin akıllı olur" demiş.
Benim saf babamda yemiş.
Ailem dalga geçerdi benimle..
onu geçtim bir gün üniversitede okurken parmağımı emmişim ev arkadaşım günlerce ti ye aldı.
Alaylar çok ciddiye almadım ama asıl meseleye geleyim..
polis olmak için başvuru yaptım. Kpss falan iyi.. fizik müsait
Neyse mülakata gittim beni eleme sebepleri peltek oluşum.. ortodentik tedaaaviye ihtiyacım varmış. Dişleri öne gelmiş..... sebebi ise parmak emmem.
Bunun için elediler beni.
Ne kadar üzüldüğümü anlatamam size.
:( gerçekten üzüldüm valla doktorda artık pek mudahale etmeye grek duymuoruz tırnak yese kac yasına kdr yicek falan dedi yani ben 30 yasındayım hala yiyorum mesela mamaya kalktı smdi mamayı yedi parmakları soktu agzına dondu yuzustu cektm emzik verdm nası saga sola cevirio kafayı verdm emziği ama napıo blmıorum kıpır kıpır su an

Yegenim annesinin göğsünü itip parmağını emerdi. Ilk zamanlar 24 saat neredeyse emiyordu. Neler neleeeeer denedik anlatamam. Vazgeçmedi. Kocaman nasır oldu :( şimdi 9 yaşında ve hala parmağını emerek gece uykusuna dalıyor

Çok kısa ve öz cevap olmus :) ama okudunuz mu 25 yasına kdr emmıs arkadas yanı bu gercekten problem
Orada baska sebep vardır. Bize göre 30 aya kadar para emzik biberon emilir Hatta emsin emme duygusu tatmin olsun bitsin isteriz. Bu duygu bazılarında asırı oluyor engellenirse dil emmeye dönüşebilir ki o daha cözümsüz. Ben ortodontist olarak hiç bi sakınca görmüyorum suan için. Benim kızım da bas parmagını şişe yapıp emiyordu bir bucuk yasında terk etti.

Back
X