• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parmak emen bebeğe çözüm

pipiscikIer

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2024
10
1
6
25
Hanımlar uyurken parmak emen bebeği olan var mı? Nasıl çözüm ürettiniz kafayı yiyeceğim büyüyünce sorun yaşar diye çok dert ediyorum 6 aylık 2/3 aydan beri cokur cokur emiyor emmezse ağlıyor uyuyamıyor. Hatta uyandığında bile emerek kendi kendini uyutuyor
Türlü türlü yol denedim ne yapacağımı şaşırdım onu üzmeden, gelecekte de uzulmeyecegi şekilde çözmek istiyorum. Başarabilen anneler lütfen fikir verin

Kendini lutfen strese sokma doktorlarda bunun normal olduğunu söylüyor ki benim bebegimde öyleydi deli gibi emiyordu parmağını sonra kendiliginden bıraktı

Bunda kafayı yiyecek ne var. Uykuya geçerken rahatlamak için yapıyor. Benim kızımda yapıyordu o aylarda. Normal bişey.

Bunda kafayı yiyecek ne var. Uykuya geçerken rahatlamak için yapıyor. Benim kızımda yapıyordu o aylarda. Normal bişey.
Nasıl bıraktı peki? Engel olmaya çalıştınız mı bebekken hiç? Cevrem çok etkiliyor, ilk çocuğum. Sürekli büyüyüp hala parmak emenleri örnek gösteriyorlar inanın çok dert ettim 'corap geçir, emzirme, elini çek, emzik ver' tonla şey söylendi, çorabı denedim gönlüm el vermedi kırklı bebek de değil ki rahatsız oluyor çocuğum kıyamıyorum. Emziği de zaten tutmuyor türlü türlü emzik denedim yapabileceğim birşey kalmadı yani

Kendini lutfen strese sokma doktorlarda bunun normal olduğunu söylüyor ki benim bebegimde öyleydi deli gibi emiyordu parmağını sonra kendiliginden bıraktı

Çok teşekkür ederim, böyle şeyleri duymaya inanın çok ihtiyacım vardı o kadar negatif şey duydum ki çok iyi geldi şu anda. Uyurken mi emiyordu sizinki de? Ne zaman bıraktı acaba? Doktorlar parmak emmeyi gelişim süreci olarak söylüyor evet bende çok denk geliyorum o yüzden gün içerisinde emmesini problem etmedim hiç ama uyku geçişinde emmesi çok korkuttu, parmaksız asla uyumuyor çünkü

Çok teşekkür ederim, böyle şeyleri duymaya inanın çok ihtiyacım vardı o kadar negatif şey duydum ki çok iyi geldi şu anda. Uyurken mi emiyordu sizinki de? Ne zaman bıraktı acaba? Doktorlar parmak emmeyi gelişim süreci olarak söylüyor evet bende çok denk geliyorum o yüzden gün içerisinde emmesini problem etmedim hiç ama uyku geçişinde emmesi çok korkuttu, parmaksız asla uyumuyor çünkü
Valla bir iki ay sürdü hatta benim de bir ara sinirlerim bozuldu öyle bir emiyordu ki hiç vazgeçmeyecek sandım ama sonra bıçak gibi kesildi uykusunda uyanıp kendi kendini uykuya döndürüyordu gece beslenmelerimiz bile azalmisti o dönem parmağını emerek geri uyuduğu için hatta inan gece cok cok parmak emme sesine uyaniyordum o kadar sinir bozucuydu ki🤣

Sizin çevrenize öyle kızdım ki sinir oldum. Tövbe olsun ya. Bu bebeğin en normal süreci. Diş sancısı benim çocuklarımın hemen başlamıştı, bırak parmağı, ellerini ağızlarından çıkarmazlardı. Sonra geçiyor. Bebek kendini rahatlatıyor keşfediyor. Oral dönem bu. 2 yaşa kadar bunlar çok normal. Bu insanların nasıl çevresi var şaştım kaldım. O parmaklarını mırç mırç yapmaları dünyanın en güzel şeyi. Lütfen keyfine bakın, konuşanları da susturun tamamen. “Büyüyünce de emsin size ne” deseniz daha konuşmazlar.

Nasıl bıraktı peki? Engel olmaya çalıştınız mı bebekken hiç? Cevrem çok etkiliyor, ilk çocuğum. Sürekli büyüyüp hala parmak emenleri örnek gösteriyorlar inanın çok dert ettim 'corap geçir, emzirme, elini çek, emzik ver' tonla şey söylendi, çorabı denedim gönlüm el vermedi kırklı bebek de değil ki rahatsız oluyor çocuğum kıyamıyorum. Emziği de zaten tutmuyor türlü türlü emzik denedim yapabileceğim birşey kalmadı yani
Hiç engel olamadım hatta emmiyorsa kendim götürürdüm parmağını ağzına. Çünkü dediğim gibi uykuya geçerken rahatlamak için yaptığını farkettim. Emzik almadığı için parmağını emmeyi tercih etmiş. 4_5 ay falan yaptı sonra geçti. Çorap giydirsen o çorabı emmeye çalışacak daha kötü değilmi.

Back
X