parmağımda çıkan şeyler

pembesu

sağlıkla gel miniğim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2013
2.322
3.501
133
kızlar neredeyse her yaz başıma geliyo vakit bulup doktora gidemedim bi kaç kez eczaneden ilaç aldım egzema bu dedi çok su değmesin eline dedi böyle balon balon oluyo patlatınca su gibi bişey akıyo ve iyice çoğalıyo resim atcam şimdi iğrenebilrisiniz ama çözümünü bilen varsa söylesin nolur delircem artık.
parmaklarım birbirne değdiğinde içim bi tuhaf oluyo kendimden huylanıyorum ya.

http://i.hizliresim.com/AZqdqL.jpg

hafif kaşıntılı su toplamış gibi bir şey değil mi? yaz sıcağında bende de oluyor hiç doktora gitmedim ama elleri kuru tutmak gerekiyor

Egzemaya benziyor. Dermovate merhem iyi gelebilir. Doktora danışıp onay verirse kullanabilirsiniz. Bir de deterjana sabuna çok dokunmayın, ellerinizi yıkamak için bitkisel sabunlar kullanın. Sıvı sabun asla kullanmayın.

eczacı o kremi vermişti kullandım bişeye yaramadı deterjan sabuna zaten dokunmuyorum hiç ellerimi ama sürekli sıvı sabunla yıkıyorum acaba ondan mı ki?

eczacı o kremi vermişti kullandım bişeye yaramadı deterjan sabuna zaten dokunmuyorum hiç ellerimi ama sürekli sıvı sabunla yıkıyorum acaba ondan mı ki?

Muhtemelen ondan olabilir. Ben forever living ya da gano'nun sabunlarını kullanıyorum, tavsiye ederim. Onun dışında bazen bıttım sabunu, defne sabunu falan da alıyorum. Bi de psorcutan beta pomat ya da m- furo losyon var iyi gelen ama dermovate işe yaramadıysa bunlar yarar mı bilmem. Dermovate çok etkili bir merhemdir aslında, düzenli kullandınız mı?

evet geçen yaz almıştım düzenlide kullandım ama tüm yaz elimdeydi bunlar hiç etkisini görmedim

Bende de bunun bir ufakları çıkıyor.Ama keşfettim bana domates ve yumurta yazın yaramıyor.Yemezsem sorun yok yersem elimde avuçlarımda çıkıyor.Alerjin olabilirmi?

benimde kollarımın üstünde oluyor ter ile alakalı olduğunu düşünüyorum su lekeleri gibi minik su kesecikleri yada mini yağ lipomları da olabilir dönemsel ama geçiyorlar nasılsa..

evet geçiyo ama ilerlerse tüm eli sarıyomuş internette öyle okudum çok korktum

Egzaman var aynisi bende de var şuan:)

Stresten oluyor bazen.. Ama en büyük nedeni deterjan şampuan sabun sac ürünleri vs yapıyor benim geçmişti bir sac kremi aldim yine cikti...

Doktor kortizonlu krem veriyor suruyorsun uç güne geçiyor..

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

hiç seviyorum ama ne çirkin bişe yaa yayılırsaa diye de endişe ediyorum gideyim doktotoaa bari

Benimde var aynı şekilde banada mantar dediler mantar kremleri verdiler :44:

İyi ki bu konuyu görmüşüm. Küçüklüğümden beri parmaklarımda kabarcıkalr çıkardı. Bir kaç kere patlatmıştım toplu iğneyle. Su çıkmıştı. Doktora gidince de yok olduklarını görmüştüm. 1-2 hafta kadar parmağımda kalıyor ve geçiyor. Tırnaklarım uzatınca da kabarcık büyüklüğünde çukurlar oluşuyor. Bu son senelerde farkettim ki sıcaklığın başladığı mayıs sonu haziranda başlıyor. Çok çıkınca kaşıntı yapıyor ve kaşıyınca da kuruyordu. Bu son zamanlarda az çıkıyor. Bir parmakta en fazla 10 tane gibi. Resimde pek anlayamadım ama aynısı olmalı. Her çıktığında üşenip de doktora gitmezdim. Bu sefer gitmek için şevk geldi bana :)

Cnm.annemde decikmisti.dr.ibrahimsaracoglu bir tarif verdive yapti hemengectiii cok sukur.
Kuru dut var ya onu pisir lapayap.ve parmagina sar.annemuyumustur simdi tam olcuyu yazarimsana.ibrahim saracoglu kuru dut egzama icin googleye yaz cikar.gecmis olsun.

egzamadır büyük ihtimal 5 yaşında yeğenimde de aynı durum vardı kortizonlu krem verdi doktor bilirsin fucikort birde nemlendirici verdi onu kullanıyo şimdilik. benimde çenemde çıkmıştı lanet şeyden ilaçlar iyi geliyo fakat dozunu iyi ayarlamak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…