Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar merhaba. 2 gün önce patlıcan közlerken parmağıma dikeni battı ama ben dikeni göremiyorum. hafif bir şişlik oluştu battığı yerde ve dokununca çok canım acıyor. nasıl çıkarıcam ben bu illeti yardımcı olurmusunuz
kızlar merhaba. 2 gün önce patlıcan közlerken parmağıma dikeni battı ama ben dikeni göremiyorum. hafif bir şişlik oluştu battığı yerde ve dokununca çok canım acıyor. nasıl çıkarıcam ben bu illeti yardımcı olurmusunuz
ıcınde kalmıs
hemen o an cımbızla cıkarsaydın keske ucu falan grunmuyomu
yanı sıyah bı nokta falan varsa bıraz sık cımbızla cek
benm babam o tıp seylerde ocakta ıgneyı kızdrıp cıkartırdı ama tabı sen yapamazsın bı doktra gt belkı bısı yaparlar
canım eğer dikeni hala orada duruyorsa çıkarmadan rahat edemezsin ve çıkarabilmek içinde büyüteç kullan... ama eğer dikeni batmış ve sıyırmış da olabilir...yakıcı bi dikeni olduğu için sen batıyor gibi hissedebilirsin...hafiften çizmiş geçmiş de olabilr....
canım yok ya görünen hiç bir şey yok okadar ince bir dikenmişki... fener tuttum baktım yine yok göremiyorum. iltihaplanıp kendi çıkmazmıki acaba:26:
çok can yakar ama bekleme bana kalırsa hemen hallet
ayy banada bı kez porselen gırmıtı
ıltıhap kapması ıyı bısı degıl ayrıca ole olunca parmagın zarar gorebılır hemde
daha cok yabolur o batan dıken ıcte
sıksana bı bakım hıssedıomusn ıcınde
evet sıktım şimdi acıyor parmağımla üzerinde gezincede acı hissediyorum batma var baya:26: doktora gidemem ben ya neşterle keser falan bunu benm çıkarmam lazım bide bu kaldığım yerdeki doktorlar o kadar tuhafki ufacık bir şeyden hastaneye gidiyorum resmen ölümcül hastalık tehşisi koyuolar
ewet keserler kesın baska turlu cıkmaz sa
napmak lazm bılmıyorumkı mınıcık bı nokta olsa cıkardı ama bılemedım sımdı canım ya
Bence beklemeden yarın bir eczaneye ya da sağlık ocağına gidin.
Böyle bir şey eşimin de başına geldi.
Pek önemsemedik.
Daha sonra enfeksiyon oluştu.Kolu şişti.
Doktor iltihabın kana karıştığını söylemişti.
İyileşmesi zaman aldı.
İhmal etmeyin derim.
Vereceğim en iyi akıl doktora görünmen bence.İhmal etmeyin,kendiniz çıkarmaya falan çalışmayın.Geçmiş olsun..
canım kuru soğanı halka halka kes suda haşla.. haşlanan soğanları elne sar ve 3-4 saat bekle..diken kendisi yukarı çıkıyor ve yerini belli ediyor.. Allah yardım etsin...
çok teşekkür ederim bunu deneyeceğim akşam eve döndüğümde