Parlodel ve adet?

beyazzmelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2010
58
0
36
Eskişehir
arkadaşlar,
prolaktin yüksekliği nedeniyle parlodel kullanmaya basladım. 2,5 mg sabah aksam içiyorum. adet düzensizliğim vardı, prolaktin hormununun normale inmesi ile düzeleceği söylendi. sormak istediğim şu:

şimdi ben bu parlodeli bir aydır kullanıyorum. Fakat adet olmadım henüz. Acaba adet olmak için hapa ara vermek gerekiyormu?

yani sizler kullanırken adet oluyormusunuz, ya da adet olunca da hapı içiyormusunuz?

öncelikle geçmiş olsun..benim de prolaktin sorunum var..prolaktinim 60 larda idi..1 ay dostinex kullandım 0,5 e indi.sonra hamilelik isteğim olduğu için (dostinex hamilelere önerilmiyo) benim isteğimle parlodele geçtik..şuan prolaktinim 0,7..veee adetlerim en az 3 ayda 1 oluyo hala..herkeste aynı mı bilmiyorum ama benim prolaktinim şuan sıfır olduğu halde adetlerim düzelmedi..
hapa ara vermiyorsun..sakın ara verme..ara verdiğin an tekrar yükselir prolaktinin..boşa içtiğinle kalırsın..ok..sürekli içiceksin sabah akşam..ben 4 aydır içiyorum..şuan dediğim gibi normal seviyede..

hani doğum kontrol haplarında ara veriliyor ya benim aklım oraya gitti,, yani hapa sürekli devam etmek adeti etkilemıyor mu? Hapı kullanmaya devam ederek adet olacakmıyım yani??

hani doğum kontrol haplarında ara veriliyor ya benim aklım oraya gitti,, yani hapa sürekli devam etmek adeti etkilemıyor mu? Hapı kullanmaya devam ederek adet olacakmıyım yani??

hayır bu ilaçların kullanımı doğum kontrol hapları gibi değil.hiç ara vermiyosun..ilacı sürekli kullanıyorsun..dr un sana söylemiştir belki arada gidiyosun kan testin tekrarlanıyor..onun sonucuna göre ilacın dozajı ayarlanıyor..dr eğer gerek görürse ilacı kesiyor (genelde bunu yapmıyorlar.çünkü kesince tekrar yükseliyor prolaktin)..
prolaktin düşünce de (tek sorunun prolaktinse) adetlerin düzene girebiliyor zaman içinde..mesela benim prolaktinim şuan sıfır ama pko hastasıyım o yüzden hala 3 ayda bir adet görüyorum..eğer prolaktinin düştüğü halde adetin düzelmezse dr ona da ilaç verir..

merhaba kızlar

ben gecen ay doktora gıttım.prl 30 cıktı.doktorum cok fazla olmadıgını soyledı ve parlodel verdı bana.ılac bana cok uyku verıyo gozlerım bugulu bugulu goruyo.doktorum hamılelıkle ılgılı ya da muyane ve tahlıl zamanı ıle ılgılı herhangı bısey demedı.bu ay 28.gun adet oldum.normalde 30 35 gun arası degısıyodu.

bu hapı kullananlar genelde 2.ya da 3. ayda hamıle kalıyorlarmıs.parlodel kullanıp tawsıyesı tecrubesı olan varsa paylasırsa cok sewınırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…