Park beşik mi, büyüyen karyola mı?

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.998
2.643
35
Merhaba arkadaşlar
Çok kararsızım sizce bebegim için park beşik ( veya yatak mı deniyor bilmiyorum) mi yoksa karyola mı?
Park beşik alırsam gardırop da ek olarak ayrı almam gerekecek. Ama büyüyen karyola alırsam takım halinde gardırop, karyola ve şifonyer olacak.
Karyola korkulukları sıkıntı deniyor. Uzamasını ileriki yaşlarda kullanması için avantaj olarak görüyorum. Takım olması daha ekonomik geliyor.
Park beşik ise çok kullanışlıymış.
Çok kararsızım sizce ne yapmalıyım?
Bir de kanguru mu alayım sling mi? İlk birkaç ay araba almayacağım.

Ben de şurada bekleyeyim önerileri.

Bu arada ikeanin beşiği bana en yakın gelen şu an.
Screenshot_20191011-124345.png

Kızlar ben bebek düşündüğümden beri bebek odası bakıyorum daha Rabbim nasip etmedi ama tecrübe değil sadece kendi hislerimle büyüyen karyolalar daha mantıklı geldi, hem korkulukları iniyor çıkıyor 4-5 yaşına kadar o şekilde kullanılır sonra en azından bir 15 yaşına kadar da karyola şeklinde yatak olarak kullanılır, düşünülünce 15 sene ömrünüde tamamlar zaten, tabi tecrübeli arkadaşlarımız vardır kullanıp memnun kalmayan varsa yazsınlar ki bizde ona göre fikrimizi değiştirelim :KK66:

Kızlar ben bebek düşündüğümden beri bebek odası bakıyorum daha Rabbim nasip etmedi ama tecrübe değil sadece kendi hislerimle büyüyen karyolalar daha mantıklı geldi, hem korkulukları iniyor çıkıyor 4-5 yaşına kadar o şekilde kullanılır sonra en azından bir 15 yaşına kadar da karyola şeklinde yatak olarak kullanılır, düşünülünce 15 sene ömrünüde tamamlar zaten, tabi tecrübeli arkadaşlarımız vardır kullanıp memnun kalmayan varsa yazsınlar ki bizde ona göre fikrimizi değiştirelim :KK66:
Ben de başta boyle düşündüm ama ilk bir yıl bebek anne babanın odasında yatıyor. Bunun için ayrı beşik mi alacaksiniz yoksa karyolayi odanıza mi kuracaksiniz. Ya da direkt bebeği kendi odasına mi alacaksiniz?

Ben de başta boyle düşündüm ama ilk bir yıl bebek anne babanın odasında yatıyor. Bunun için ayrı beşik mi alacaksiniz yoksa karyolayi odanıza mi kuracaksiniz. Ya da direkt bebeği kendi odasına mi alacaksiniz?

benim görümcemin anne yanı beşiği vardı kendi çocuğunda kullandığı onu düşünerek ben takım alırım karyolalı diye hayal ettim hep, anne yanı beşiği çok pahalı bişey değil aslında yatak odası için alınabilir tabi bunlar benim fikrim ikisine ayrı ayrı niye para vereyim diye düşünenlerde olabilir

Merhaba arkadaşlar
Çok kararsızım sizce bebegim için park beşik ( veya yatak mı deniyor bilmiyorum) mi yoksa karyola mı?
Park beşik alırsam gardırop da ek olarak ayrı almam gerekecek. Ama büyüyen karyola alırsam takım halinde gardırop, karyola ve şifonyer olacak.
Karyola korkulukları sıkıntı deniyor. Uzamasını ileriki yaşlarda kullanması için avantaj olarak görüyorum. Takım olması daha ekonomik geliyor.
Canım bu beşik dolap olayları benim de kafamdaydi en son ikeadan sundwik beşik aldık bi de sifonyer . Meleğimizin o kadar eşyası vardı hepsini topladı çekmeceleri geniş ve derin. Dolaba ihtiyaç kalmadı. Beşiği ilk bir yıl kendi yatağımın yanına kurucam yatagimla birleştirip . İlerde dolaba ihtiyacım olursa ikea renkleri ve ürünleri uzun yıllar üretiyo gidip bi dolap alırım her şey takım şeklinde olur. Üstelik ürünleri sağlam . Bebeğim 3 buçuk yaşından sonra besige sigmazsa yine ikeadan büyüyen karyolalar var onlardan alıcam .

Merhaba arkadaşlar
Park beşik kullanışlı değil. Ilk zamanlar için portatif bir beşik alın. Hem anne yanına hem de gün içinde başka odalara taşımak için. Biz büyüyen yataklardan aldik kizim onu kullanıyor ama beşikli kısmı pek kullanışlı olmadi bizim için. Büyüyünce de normal karyola zaten. Benim aklım montessori yer yataklarında. Onlara da bi bakın derim. Ilk 6 ay sling sonra da kanguru. Ben epeyce kullandım ama bebek arabasi da lazım dışarıda uzun zaman geçirecekseniz.

Ikisini de alma bence. Buyuyen besik var bizde. Korkuluklardan atlamaya basladi. Yer yatagi yaptik mecburen. En guzeli montessori tarzi.

Montesorri dediginiz için sanırım geniş yere sahip olmak gerekiyor. İlk aylar için yatak odamda beşik olacak ama ilerisi için karyola düşündük. Onda da en büyük korkum korkuluk mevzusu oldu. Mesajların hepsini okudum ama hala çok kararsızım :)

Merhaba arkadaşlar
ilk 7-8 aylık için yanımıza alabileceğimiz uygun fiyatlı bir beşik alacağız. 7-8 aylıktan sonrası için ayrıca büyüyen karyola ve şifonyer almayı düşünüyoruz. hareketlenmeye başlayınca park yataklar çok kullanışlı olmayabilir diyen de var.

canım bence şimdilik sadece yatağın yanına koyabileceğin küçük bir beşik al yatağını ayıracağın zaman karar verirsin karyolaya
çünkü mesela ben oğluma ne park yatak ne karyola kullanabildim çünkü çok hareketliydi korkuluğun üstüne çıkıp yere atlamaya kalkıştı kaç kere kaldırdık yer yatağı yaptım ona o rahat biz rahat çok iyi oldu iyice büyüyünce de bazalı yatak aldım oldu bitti yani sen önce bir önünü gör bebeğin doğsun ona göre davranırsın :KK66:

canım bence şimdilik sadece yatağın yanına koyabileceğin küçük bir beşik al yatağını ayıracağın zaman karar verirsin karyolaya
çünkü mesela ben oğluma ne park yatak ne karyola kullanabildim çünkü çok hareketliydi korkuluğun üstüne çıkıp yere atlamaya kalkıştı kaç kere kaldırdık yer yatağı yaptım ona o rahat biz rahat çok iyi oldu iyice büyüyünce de bazalı yatak aldım oldu bitti yani sen önce bir önünü gör bebeğin doğsun ona göre davranırsın :KK66:
Ama eşyalarını yıkayıp koymam lazım diye gardırop almam gerekiyor bu nedenle de birine karar vermek zorundayım :KK43:
Yatak odasında bir beşiği olacak bambu olanlar. Birkaç ay zaten onla idare eder ama ilerisi için de böyle düşündük. Karyola olmasa bile park beşik kararı verirsem ayrı bir gardırop almam gerekecek. O zaman da oda takım olmaz bir de uyguna gelmez diye düşündük. İşin içinden çıkamıyorum

Montesorri dediginiz için sanırım geniş yere sahip olmak gerekiyor. İlk aylar için yatak odamda beşik olacak ama ilerisi için karyola düşündük. Onda da en büyük korkum korkuluk mevzusu oldu. Mesajların hepsini okudum ama hala çok kararsızım :)
Montessori oyle havali bir sey olmasina gerek yok bence canim. Karyola koyabilecegin alan kadar yaptirabilirsin. Tek farki alcak olsun. Yuksekten dusmesin yeter

acikcasi ikisini de kullanmadim, tavsiyem de besik tarzi degil buyuk montessori tarzi yataklar olur.

ben ikeanin besigini almistim, bebegim bir gece bile yatmadi gunduz uykusunda dahi. kimse beni uyarmamisti mesela bazi cocuklar besikte yatmazmis...

8 aylik olana kadar yanimizda yatirdim ortamizda, 8. ayda sirf denemek icin odasina yer yatagi yaptim derme catma, besiginde 8 aydir 10 dakika uyumayan cocuk bir gecede odasinda ve kendi yataginda uyumaya alisti.

sonra normal tek kisilik yatak aldim yer yatagi yaptim ona. keske beni bebek odasi kurarken biri uyarmis olsaydi direkt yer yatagi alsaydim. gece emzirmeye gidiyosun yaninda uyuman gerekiyo vs buyuk yatak hem cok guvenli hem de cok rahat olurdu...

ama bu bahsettigim yasamayan ve yeni anne olacsk biri icin cok ucuk bir fikir olarak gelebilir. hamilelikte neler yasayacagini bilmedigin icin anlamsiz gelebilir o zaman ikinci onerim siddetle park yataktan yana olacaktir. hem cok pratik hem cok guvenli hem de genis.

ikea da cok ucuz sifonyerler cok ucuz gardroplar var onlardan alabilirsiniz

acikcasi ikisini de kullanmadim, tavsiyem de besik tarzi degil buyuk montessori tarzi yataklar olur.

ben ikeanin besigini almistim, bebegim bir gece bile yatmadi gunduz uykusunda dahi. kimse beni uyarmamisti mesela bazi cocuklar besikte yatmazmis...

8 aylik olana kadar yanimizda yatirdim ortamizda, 8. ayda sirf denemek icin odasina yer yatagi yaptim derme catma, besiginde 8 aydir 10 dakika uyumayan cocuk bir gecede odasinda ve kendi yataginda uyumaya alisti.

sonra normal tek kisilik yatak aldim yer yatagi yaptim ona. keske beni bebek odasi kurarken biri uyarmis olsaydi direkt yer yatagi alsaydim. gece emzirmeye gidiyosun yaninda uyuman gerekiyo vs buyuk yatak hem cok guvenli hem de cok rahat olurdu...

ama bu bahsettigim yasamayan ve yeni anne olacsk biri icin cok ucuk bir fikir olarak gelebilir. hamilelikte neler yasayacagini bilmedigin icin anlamsiz gelebilir o zaman ikinci onerim siddetle park yataktan yana olacaktir. hem cok pratik hem cok guvenli hem de genis.

ikea da cok ucuz sifonyerler cok ucuz gardroplar var onlardan alabilirsiniz
aynen canım bende tek kişilik yatak alıp yer yatağı yapmıştım çok rahat ettik o şekilde büyüyünce de altına bir baza aldık oldu genç odası şimdi 10 yaşında kuzum hala aynı yatakta yatıyor okula başlayınca da çalışma masası ile kitaplık gardırop ekledik yanına gardırop yerine de bez dolabım vardı onu kullanıyordum ona çok pratik oldu bu şekilde çocuk bebekken fazla bişiye özenmeye gerek yok diye düşünüyorum zaten gereksiz oluyor

X