Merhaba, çok teşekkür ederim. Bölgede kaşıntı da olmuştu evet. Reaksiyon sadece yüzümdeydi ama ilk ilaçlara başlamadan önce biraz ateş-kırgınlık falan da olmuştu, ama vücudumda başka tepki olmadı. Ben o dönemki salgına yormuştum ama 2 günde geçince uygulamadan kaynaklı olduğunu düşündüm.
Uygulamanın etkileri bence güzel, sadece doktorumun aynı gün cildime çok fazla yüklendiğini düşünüyorum ben. Aynı gün önce q switch lazer yapıldı (ardından normalde su değmemesi gerekiyormuş mesela, hemen yüzümü yıkattı) sonra mezoterapiye geçti, sonra da DMA (dinamik kas aktivasyonu) uyguladı. Sonuncunun etkisi var mıdır bilmiyorum o lokaldi, diğerleri yüzümün geniş alanındaydı. Günün başında duş almıştım bence duş da cildi yoran bir etmen, bana göre cildim aynı gün bu kadar fazla olayı tolore edemedi.
Biraz mesajlarınıza baktım, benim sonuç olarak yaptırmayı düşünüyorsanız (doktor da cildinize ve beklentinize uygun görürse) tavsiye edeceğim bir işlem. Sadece seçim yaparken şunlara dikkat etmenizi öneririm: • Kesinlikle uygulamayı yapan kişi uzman doktor olsun. • Başvurduğunuz klinik uzun yıllardır hizmet veriyor olsun (Benim kliniğim 1 yılını yeni doldurmuştu, açıkçası buna sonradan pişman oldum. Uygulamaların uzun vaadede etkilerini görenlerin yorumları ve benimki gibi olumsuzluklar yaşayanların karşılaştıkları tepkilere dair yorumlarını görebilmek için zaman gerekiyor. Benim doktorumun komplikasyon yönetimi çok kötüydü. Aynı şekilde doktorun modern uygulamalara dair klinik tecrübesi edinebilmesi için de zaman gerekiyor, belki doktor hanım benden sonra aynı hastaya bana yaptığı kadar çok işlem yapmayacaktır) • Referansları olsun.
Ayrıca bence randevunuzu havanın kararmasına yakın saatlere alın ki güneşe hiç maruz kalmayın. Bu mümkün olmadıysa giderken her ihtimale karşı yanınıza kendi güneş kreminizi alın ve çıkmadan onu sürüp maske takın. Duşunuzu da 1 gece önceden alın.
Yine de son noktada şunu söylemek istiyorum çünkü şu an kesinlikle böyle düşünüyorum: Bence doğru cilt rutinleri ve kaliteli ürünler kesinlikle çoook daha güvenli ve etkili sonuçlar sağlıyor.
Umarım hayal ettiğiniz cilde kavuşursunuz, sevgiler