Bazı parfümlerin kokusu bir başkası sıktığında yoğun bir şekilde hissedilirken, ben sıktığım zaman sanki bir süre sonra kokusunu hiç gelmiyormuş gibi geliyor ama karşımdaki kişi ne sıktığımı sorunca şaşırıyorum.
Bu durumu uzunca bir zaman anlayamamıştım ama öğrendim ki kokusu sana gelmezken karşındaki kişinin yoğun bir şekilde kokuyu alması o parfümün daha kaliteli olduğunu gösteriyormuş..
Tabi her iki tarafta koku almıyorsa o zaman dikkat :)
burun bir süre sonra kokuyu kanıksıyor ve almamaya başlıyor zaten sana kokmaz ama karşıya aynen gider koku o yüzden kokmuyor diye çok abartmamak lazım sürme işini yoksa karşıdaki insanı bayabiliyor koku
aynen..ben parfüm canavarıyım parfüm sıkmadığımda kendimi kötü hiisediyorum ve her zamanda kokusunu duymak istiyorum ama ne zaman az sıkmaya başladım o zamandan beri daha çok kokusunu alıyorum. Tabi tenlede alakalı bir durum bazı parfümlerde hakikaten ne kdr sıksanda kalmıyor üstünde
Koku duyumuz çabuk yorulur dolayısı ile kendi kokunuzu kokladıktan bir süre sonra o kokuya burun alışır ve kokuyu hemen hemen alamaz hale gelir ama yanınızda duran birine güçlü kokar. Kaliteyle ilgisi yok.
söylediğinize kesinlikle katılıyorum aynı zamanda bilgilendirme içinde teşekkürler.
bende verdiğim bilgiyi bir araştırma sonucu verdim, kalite açısından da geçerliği var aslında ama tabi kokuyu ben almadım sen alıyomusun o zaman kaliteli.. gibi kolay bir şekilde de sınıflandırma yapılmadığına hem fikirim.