Parfümlerle ilgili dikkatimi çeken noktalar....

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
Arkadaşlar birkaç gündür parfümlerle ilgili genel bir araştırma yapıyorum ve bazı şeyler dikkatimi çekti sizlerle paylaşmak istedim..bakalım siz de dediklerimi doğrulayacakmısınız ?
Aslında çok fazla deneyip yanılmadan boşa para harcamadan kendimize uyan parfümü bulmamız mümkün diye düşünüyorum....

esmerlere ve teni yağlığa meyilli olanlarda daha ağır kokan parfümler,
cildi beyaz olanlara ve doğal sarışın yada doğal kumrallara daha hafif parfümler gidiyormuş

bir parfümü koklamadan da ne tür bir koku olduğunu anlayabilmemiz mümkün aşağı yukarı

KIŞLIK VE AĞIR PARFÜMLER
- şişesi ve kapağı komple koyu renk olanlar (bazılarının kapağında parlak altın rengi işleme veya şerit olabiliyor)
- Şişesi şeffaf olup kapağı koyu renk olanlar (bazılarının kapağında parlak altın rengi işleme veya şerit olabiliyor
- şişesi şeffaf olup kapağı sadece parlak altın renginden ibaret olanlar

YAZLIK VE DAHA HAFıF PARFÜMLER

- şişe rengi açık mavi, açık yeşil, açık pembe, canlı sarı, turuncu olanlar....bazen de şişesi şeffaf olup kapağında parlak altın rengi değil de daha bronz ve mat gibi veya gümüş rengine yakın renk olanlar

mesela dior addict koyu lacivert şişede...yerli parfümlerden tiaras koyu kırmızı-siyah şişede...yine yerlilerden Xo nun koyu mor şişe olanı kışlık ve ağır koku iken
Xo nun sarı şişede olanı daha hafif ve çiçeksi koku...başka örnekler de var......davidoff cool water açık mavi şişe...adidas pure lightness açık yeşil şişe...gibi...

şişesi şeffaf olup da ağır kokan parfümler de var...onları da ayırtetmenin yolu şişenin kapak rengi....mesela elizabeth arden in red door parfümünün şişesi şeffaftır....ama kapağı koyu kırmızıdır ve kapağında altın rengi şerit vardır....
yerlilerden de bellisimanın şişesi şeffaftır ama kapağı siyahtır ve yine altın rengi şerit vardır...ve kendisi de ağır bir kokudur...şişesi şeffaf olup da kapağı tek renk koyu renk olanlar veya komplesi altın rengi olanlar veya komple altın rengi olmasada altın rengi şerit veya işlemeli olanlar da ağır koku oluyor...

Son düzenleme:
saol cnm bayılana kadar değişik kokular koklamaya gerek yok artık:))))

saol cnm bayılana kadar değişik kokular koklamaya gerek yok artık:))))

rica ederim canım...yazdığım şeyler tamamen kendi keşfim..alıntı falan değil..o yüzden yanlışlarım olabilir..yada istisnası olan parfümler olabilir...yalnışım varsa onu da belirten olursa sevinirim :)

cnm bence teorin cok mantıklı, ben ağır kokulu parfümleri sevmiyorum ve baktım da parfümlerimin hepsi(şişesinin rengi fln) açık renklerden oluşuyo kaydirigubbakcemile2 klavyene sağlık:1hug: ayrıca istisnalar kaideyi bozmaz-tatlicadiarzu-

Çok sağol canım ya güzel bi araştırma o kadar uğraşmışsın ve tespitlerinde son derece yerinde mesela ben beyaz tenliyim ama naparsınki ağır kokuları seviyorum daha hafif kokuları sevmiyorum geçtiğim yerden kokumun yayılmasını isterim hep bundan sonra koyu şişe veya kapağına bakarak denerim:)

bişey değil canımlar :) parfüm seçerken alışverişte epey zaman kazandıracaktır bize şişelerinin verdiği ipuçları :)

gerçekten iyi bir sonuç çıkarmışsın.... addict mesela çok ağır bir parfümdür ama aynı parfümün açık pembe olanı hafiftir :)))

sanırım şimdi şişelerin gruplandırması konusunu daha net bir şekilde toparladım :)

evet cnm kesinkle dogru bir tespıt ...dedigin gibi koyu siseli parfumler genelde agır oluyor ....yesil ya da mavi ya da acık renk olan parfumler ise daha cok hafif kokular oluyor ....

parfumlere baktıgımda ilk dikkat ceken sisesi olur.... genelde mavi ya da yesil renkte sisesi olan parfumlere ya da deo bakarım ...

evet canım hafif kokular arıyosan doğru şişe renklerine bakıyorsun :)
ha birde şişe kapağında altınrengi şerit olanlar..yada kapağı komple altın olanlar da ortayaş parfümü oluyor genelde..o da dikkatimi çekti...
artık hiçdeğilse parfüm alırken 50 çeşit testeri elimize sıkmamıza gerek kalmaz...

evet cnm hafif parfumlere bakıyorum genelde ...aslında kullandıklarımda bellı ama ara sıra kacamak yapıp baska parfumler kullanıyorum ...johnson s baby soft ve lancome tresor benimle butunlesmıs kokulardır senelerdir vazgecemıyorum ....

tatlısım serit olayına hic dikkat etmemıstım onuda inceleme altına alıcam ...evet cnm haklısın cok fazla tester deneyince kokular birbirine giriyor bazen yanlıs kararlar vermemıze yol acıyor ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…