• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parfüm Seçerken Sişesinin Seklide Tercihlerinizi Etkiler Mi ?

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
yeni bir parfüm seçerken ilk olarak neye dikkat edersiniz...Tabii ki kokusunun güzel olması başta gelir ama şişe şekli olarak özel bir tercihiniz var mı merak ettim ?

Ben yeni bir parfüm seçerken ilk etapta şişe şekline bakarım...şişesi fazla yuvarlak, şişkin veya bombeli ve hacimli olanlara hiç bakmam bile...
isterse dünyanın en güzel kokusuna sahip olsun..

şişe hatları daha düz ve yassı olanlar arasından kokusunu en çok beğendiğimi alırım.. ve de 100 ml yerine 50 ml olanını tercih ederim..
Nedenine de gelince...bu tip şişeleri çantada taşımak daha kolay oluyor daha az yer kaplıyor..çantama başka şeyleri de koyabilmeme olanak veriyor..

parfümünü evde sıkıp yanına almayanlar ise doğal olarak yassı şişelerden ziyade en gösterişli en hacimli şişeleri tercih ediyordur büyük ihtimalle...tuvalet masasının üstünde dekoratif olarak hoş duruyor tabi...

şişesinin da bana uygun olması nedeniyle carmina nın sensation unu tercih ediyorum..fakat kokusunu beğenmeme rağmen şişesi bombeli olduğu için alix avien Xo yu tercih etmiyorum..

ben de çantada taşıyabileceğim şişeleri tercih ederim ama kokusunu çok beğendiysem,fiyatı da uygun geldiyse şekline bakmadan alırım

aslında böyle şekil şekil şişelere benim de içim gidiyor..görsel olarak çok güzel ama yanımda çantada taşımak istesem çantanın içine onun dışında başka birşey koyamam..
ben de herbişeyim yanımda olsun isteyen insanlardanım az eşya ile yapamıyorum..
yani üçgen olan yada bombeli olan bir şişe çanta içinde baya sıkıntı veriyor...

dikine uzunlamasına silindir olan şişeler hadi bi derece...mesela tiaras o kadar sıkıntı yaratmıyor çünkü silindir şeklinin çapı dar

zaten kızlar bi magazaya gidince napıorz önce sisesi güzel olanların kokusuna bakmak içn harekete geciorz,ben kokusuna cok önem veririm ama sise de mühim tabi.

Evet, kesinlikle... Şişelere bayılıyorujm. Bir markanın adını şimdi hatırlamıyorum oldukça pahalı bir parfümü vardı. Internet üzerinden aldım neden? şişesi gökkuşağı gibiydi. Sanki ebru yapılmıştı üzerine. Pişman mıyım? Hayır kokusu kötü ama şişe mükemmeeeeellll

hem de nasıl etkiler. kokusu güzel olan bi parfümün şişesi kötüyse zevkim kırılıyo, şirkete sinir oluyorum desem yalan olmaz

önemli olan koku ama şişede mutlaka güzel olmalı dimisırnaşık şey

sisesine hic bakmam kokusunu begeneyim yeter:1closedeyes: sisede guzelde tadindan yenmez:jeyyar:
bide ben asla bos sise koleksiyon yapmam onun kalabaligiylami ugrasacam sositosositocok severek kulandigim Lou Lou by Cacharel vardi ama sisesi cok cirkin gelirdi gozume
loulouedtw.jpg

şişe tasarımı kokunun tarzıyla ilgili fikir verebildiğinden önemli olabiliyor ama tabii ki tek kriter değil :)

şekil de oldukça önemli benim için ama koku daha önemli.

far away aldım sırf şişesi için ama kokusu bana göre değil.

burdaki hanımlar sayesinde parfüm manyağı oldum hihoyyyt

kocaman bi şişeyi çantada taşımak zor oluo tabi 50-30ml ler gayet uygun ama.şekli şirin olncada kullanmya kıyamıorm:)

ben de şişe şekillerine bayılırım lolitayı mesela sırf şişesi için almıştım. ama kesinlikle doğru bir kriter değil. bi arkadaşımızın dediği gibi lou lou nun şişesi çok kötü ama kokusu müthiş.

ben ne zman şişesi güzel olan kokulara baksam olmadı hiç bi kokuyu beğenmedim.arkadaşımın annanesi var almanyaya gidince şişesi güzel olanları toplayıp getiriyodu kıza şişesi güzel olanlar güzel kokar diyomuş ..:3: benim için şişeden çok kokusu önemli .uzun olanda var elimde küçük top gibi yuvarlak olanıdaa...

Bence de içerik önemli ama parfüm şişesi de beni cezbetmiyor değil. En çok da bitiyor ya atmaya kıyamıyorsun başka bişey de yapamıyorsun öyle boş şişelere bakıp duruyorsun ona içerliyorum. Sanat eseri gibi şişe olunca ne yapacağını şaşırıyor insan:50:

şişe kokunun tarzını yansıtır görselliğe dökülmüş şeklidir diye düşünüyorum..

denemek için,ilgisini cekmesı ıcn şişecok onemlı tabıkııı sısesı guzel,değşik olanın kokusunu merak ederzz ama ıcındekı parfum berbatsa seklı de berbatlasır bnm ıcın =) eger guzel,beğendğm bı koku varsaa ıstersee pet şişede olsun alırım yanıı =))

Back
X