Parfüm mağazalarında çalışanlar/şikayetlerimiz/düşüncelerimiz/isteklerimiz

ben de çok rahatsızım bu durumdan parfümcü olsun giyim mağazası olsun çoğu aynı şeyi yapıyorlar... illaki girdiğin mağazadan almak zorndasın yoksa bakışlarıyla insanı sinir ediyolar biz bayanların çoğu bir çok yere gireriz bakarız deneriz öyle alırz alacağımız şeyleri ama yok illaki ordan alcn he bir de alışverişe giderken özellikle avrupa yakasına geçiceksem eğer öyle süsleneyim edeyim durumlarına girmem ki bu bakımsız olduğum anlamına gelmez normal bi şekilde giderim ama yok illaki süslenme olaylarına gircen ve ilk denediğin şeyi alcan ki bakışlarına maruz kalmayasın....

Lütfen fiyat etiketlerini ,ya da fiyat listesini raflara asın .Her standın yanına ayaklı bir liste tabelası da koyabilirsiniz .Şüphesiz fiyat karşılştırmaları yapıyor ,bütçemizi ayarlamak istiyoruz .Her seferinde tekrar tekrar sormak usandırıcı ,yorucu .Kafamız karıştığında zaten sizden yardım isteriz merak etmeyin.Siz bizi uzaktan izleyin yeter.

ben arkadaşım çalışıyordu hepinizin bildiği kozmetik-giyim mağazasında,oranın sahipleri yeni gelenleri motive etmek için sürekli satış yapmaya,sürekli ağızlarını laf yapmaya,sürekli müşterilerin peşinde gezmeye yönlendirirdi.ben bizzat gördüm adamdaki çene fena ve çalışanlarında böyle olmasını istiyordu.motive etmek için o kadar enerjik davranışlarda bulunuyordu ki konuşurken ağzından tükürük sıçrıyordu,el çırpıyordu falan.böyle böyle çalışanlarda satmak için didiniyor,peşimizde dolaşıyorlar,satamazlarsa surat yapıyorlar bazıları,bide bunlarda ayın elemanı diye salakça bişey vardı,o aşağılayıcı bakışlar bir kaç ay seçilmişse ondandır.sanki cb oluyor b.ktan birkaç mal sattı diye,hayret ya.dikkat edin yeni işe girenler güleryüzlüdür surat yapmaz ama zamanla diğer çalışanlara benzer.
not;o mal arkadaşım olacak kişi bana almayacaksan gelme dediği için,bizzat tarafımdan aşağılanmış,hor görülmüş,laf sokulmuş ve arkadaşlığı bitirilmiştir
.

Yaramı deşmişsiniz :) Özellikle parfüm denerken beğenir beğenmez zaten alınmaz o parfüm. Dener çıkarsınız bir kaç zaman sonra koklarsınız. Kalıcı mı durdukça kokusu nasıl değişiyor, teninize uydu mu vs. Kimseyi takmam parfümümü denerim. Saçma sapan tripleri olan elemanın çalıştığı mağazadanda o parfümü almam gider başka yerden alırım

Bu sorunla alışveriş yaparken sık sık karşılaşıyorum ama dediğiniz gibi kozmetikçiler başta geliyor.Özellikle Douglas,Tekin Acar gibi yerler..

Yardımcı olmaktan çok küçümseyici bakışları ve ifadeleri,kendi önerilerinde ısrar etmeleri beni çok rahatsız ediyor.Bu yüzden bazen bilmediğim parfümleri bile internetten aldığım oluyor.

Daha girer girmez tavırları,kendi aralarında konuşmaya başlamalarından belli..

Bu tarz yerlere eleman alırken prezentabl olmalarına dikkat ediliyor.Bütün gün kendilerine makyaj yapıp,parfüm sıkıyorlar.Ortada süs bebek gibi dolaşıyorlar.Bence bu yüzden öz güvenleri tavan yapmış.Davranışlarını buna bağlıyorum.

Bakın geçen gün başıma gelen bir şeyi anlatayım.

Douglas'a gittim. CK-Euphoria'ya yı kullanıyordum uzun süredir değişiklik olsun dedim başka bir koku alacaktım.
Satış danışmanının saç baş maşalı, ağız yüz boyalı. Benim yaşımda yani 18 civarında belli ki. Üstündeki kokudan yaklaşılmıyor. Geldi nasıl yardımcı olabilirim dedi. İşte söyledim.
2 tane parfüm denedim. Birinin adını çok duyuyordum diğerini de merak amacıyla. Kıza da dedim ki ben çiçeksi-meyveli kokuları daha çok seviyorum eğer baharatlı falansa hiç denemeyeyim. Tamam siz bunları bi deneyin dedi. Keza öyle oldu. Beğenmedim.
3. parfümü de denedim. Fena değildi. Üzerimdekinin Euphoria olduğunu anladı galiba. Ben sana yine kendi parfümünden vereyim, boşver dedi (Senli benli olduk bu arada, hayır yaşım kaç olursa olsun tanımadığın birine sen denmemeli bence) Niye? dedim. "Sabahtan beri sıkıp duruyosun, alacağın yok, farımı tazeliyeceğim."

Dedi. Aynen böyle. Sanki zorla tuttuk. Hayır sana ne , adı üzerinde tester.. denerim denerim. Ne demek far tazeleyeceğim ? Bide 40 yıllık arkadaşıyım gibi senli benli falan. Ben de döndüm "SEN git farını tazele, ben istediğimi dener, istediğimi alırım, canım ne zaman isterse" dedim. "İyi" dedi gitti.

Sonra da müşteri memnuniyetsiz diyorlar. Nasıl bir seviye yoksunluğu bu anlamıyorum kii . Bence kozmetik, parfüm gibi bölümlerde konunun uzmanı kişiler olmalı. Far tazelemek için müşteriyi başından atan büyümemiş ergenler değil.

bugün gratiste bi iki koku deniyim dedim hayret kimse gelip karışmadı.çok şaşırdım.
yeni açıldı burda gratis elemanlar yenidir daha bilmiyolardır dedim herhalde içimden

Benim de en sinir olduğum şeylerden biri bir parfümün büyük boyunu satmaya çalışmaları. Örneğin geçen gün Jasmin Noir deniyorum, kokudan tam emin olamadım kendi kendime küçük şişesini alsam mı dediğim an yanımda çalışan kadın belirdi. Yok yok küçük boy hesaplı değil, 100 ml alın daha ucuza geliyor filan dedi. Bi kere ucuza gelicek para en fazla 10 tl idi. Ben de ben bitiremiyorum 100 ml falan fazla geliyor, sıkılıyorum dedim. Kadın da bitirmeniz önemli değil ki ucuza geliyor sonuçta dedi. En son ucuza gelicek diye sevdiğim parfümü bozmaya bırakcak değilim dedim. Bittikçe parfümleri alıyorum, 50 ml üstünü bitiremem hayatta kendimi biliyorum. Çok sinir oluyorum ya.

Geçen gün de yine Boynerdeyim. Asıl amacım fondoten almaktı, bari parfümlere de bakayım dedim. Önce gittim kokusuna aşık olduğum Narciso'yu sıktım. Daha sonra yine kadının biri dikildi tepeme tip tip bakıyor. Yardımcı olabilir miyim dedi, hayır bakıyorum dedim. Klasik yani bunu diyorsam başımdan gitmelisin dimi? Yok anlamıyor. 212'yi sıktım bileğime. Daha sonra bir de birkaç parfüm daha sıktım. Kadının dediği şeye bak: Pardon siz alıcak mısınız? Almayacaksınız o belli, boşuna beni dikiyosunuz burda. Hayır yani sanane ki? Ben de böyle durumlarda hayatta susmam: Size kalmadı benim kaç parfüm deneyeceğim, istersem bütün parfümleri tek tek denerim. Ayrıca bunlar adı üstünde tester bizim sıkmamız için sizin sıkmanız için değil. Siz burda çalışansınız ama ben müşteriyim dedim. Sustu ve gitti. Yani o parfümleri siz fos fos sıkasınız diye değil alcak adama fikir olsun diye. Böyle şeyler nedense sadece burda var.

Çok şükür ki henüz böyle bir muameleyle karşılaşmadım çünkü böyle bir durumda içimdeki
cadıyı çok pis salıveririm korkarlar valla Parfüm almaya giderken genelde isimler ve
notalar elimde yazılı olur, dener beğenirsem alırım beğenmezsem bırakıp çıkarım,, kimse de
demez sıkıp sıkıp bıraktın parfümleri diye Ama tepemde dolanan yarasa tipli kızlardan
bana da gına geldi, parfümeriler erkek çalışan alsınlar mümkünse onlar daha az dolanıyor
tepemizde ve testeri bol bol sıkıyor bileğimize,havaya vs

Son düzenleme:
Ben anlamiyorum bu magza yetkililerini. Bir bayan olarak alisveris yaparken birseyler secerken ben cagirmadikca yanima birinin gelip bakmistiniz.ne istersiniz demesinden nefreeetttttt ederim . Musteri kazanmayi dusunuyorlar ama aksine kaybediyorlar. Bir tek parfum degl kozmetik magzalarinda da boyle. Bizim burda cosmetica diye bir yer var adim basi magza calisana rahatcaa geZemiyosun nerenin onumdem gecsen biri ne bakmistiniz diyo ayyy sinir oluyorum birde kendni begnms bilmis ukala tavirlari var boyle magzalarda calisanlarn o ayri bii deli ediyo zaten. Ben sahsen bir bayan olarak o calisanlarin biz cagirmaddkca yanimza gelmemelerini ve biz soru sormadikca konusmamalrindan yanayim. Biraz agir belki ama hoslanmyorum yani ayyy ne dolmusum bende yaa .))))

Ben de geçen gün bi mağazaya girdim tabiki de kız yanıma geldi yardımcı olabilirmiyim diye benim de artık psikolojimi bu konuda bozmuşlar çıkıştım ayyy yok lütfen olmayın diye sonra bituhaf oldu peki dedi sonra ben kendim sordum bikaç bişe ve konuşurken baktım öyle al da al modunda bi kız değil pişman oldum kusura bakmamasını söyledim ilk başta sert davrandığım için anlattım herkes sizin gibi değil diye.

bu tarz yerlerden pek alışveriş yapmamışımdır. en fazla o sıralar çok duyduğum bir parfüm varsa deneyip çıkardım.
geriyorlar çünkü beni hem ortam, hem o bakışlar, inceden iletilen "alıcı mısın?" mesajı..
ama şimdi parfüm almak istiyorum. şöyle orijinal, beni yansıtan, gerekirse pahalı.
dolayısıyla bir parfümeriye gitmek zorundayım. elimde koca bir denenecekler listesiyle hem de :18:
vallahi strese girdim. şimdiye kadar adam akıllı bir yerden iyi bir parfüm almamış olmamın sebebi bu galiba.

dün arkadaşıma chanelın matbazelını göstermek için sevıl mağazasına götürdüm.Satış elemanı chanel coco matbazelın olmadığını onun yerıne dığer cocoyu gösterebileceğını söyledi.Bende parfümlere göz gezdırrken matbazelın kutuların arkasına gızlenmiş olduğunu gördüm.içinde bıraz kalmış ve saklamışlar kokuyu ne ayıp bırşey.Sonra ben çıkarıp arkadaşa sıktım veeee oda ne en beğendiğim parfüm iğrenç kokuyor yanı koku bozulmuş.Aklınızda bulunsun arkadaşlar bozuk kokular oluyor bazen ve satış elemanlarıda uyarmıyorlar.

1/ gereksiz yere bilgiçlik taslayıp istedıklerı parfümü satmak istiyorlar.
2/bilgisi olmayan kişileri mağaza yönetıcılerı iş başına getırıyorlar.
3/ilgi ve alaka çok zayıf, müşterıye nasıl davranacaklarını bilmiyolar.
4/süs eşyası gıbı orda öylece duruyorlar.
5/herkese aynı mumale yapılmıyor.Önce baştan aşağıya senı bır güzel süzüp parfümü alabılecek kapaıtede görüyorlarsa ona göre lütfen ilgilenıyorlar.
BEN BÜTÜN BUNLARDAN ŞİKAYETÇİYİMMMMMMMMMMMMMMMM DUYSUNLAR SESİMİ UZMAN KİŞİLERİ ALSINLAR İŞE ....

Son düzenleme:
Bende peşimizde gezinmelerinden çok , tarif ettiğim aradığım bir kokuyu bulmak (yada önermek) yerine yeni çıkan bir ürünü ısrarla satmak istemelerinden şikayetçiyim , eşimin aklına 2 dir böyle girdiler aldıkları öyle duruyor sonuda ısrarla onların önerdiği değil eşimin aklında kalacak parfümü aldırdım , şimdi mutlu

mehabalar,

parfümeri mağazasında çalışan arkadaşlar duyun sesimi ....
geçenlerde sevıl mağazasına gıttım.İçeri bir gırdım klımalar çalışıyor ortam sıcacık.Dedimki görevlıye: parfümlere çok zararlı bu sıcak hava, parfümler bozulmazmı deyınce görevlı hemen gidip soğuk hava dalgasına getırdı ayarını.Yahu bılmıyorlarmı ısının parfümleri bozduğunu hiç dikkat etmıyorlar.Bozuk çıkıncada değişim olmuyor bıraz dikkatttttttt.

Bende hiç rastlamadım öyle süzmelere yada en ufak bir olumsuz tepkilere. Fakat karşılaşıcak olursam da sessiz kalmam tabiki çok pis cırlarım ozaman hemen sus pus oluyolar. Bikeresinde rast gelmiştim hangi konuda bilmiyorum ama müşterinin teki sevilde fena cırlıyodu mağazadaki çalışanların hepsi seferber oldurlar zar zor ikna edildi kadın mutlu çıktı işin sonunda mağazadan anlamadım olayı ama kuzenle çok gülmüştük cırlamak işe yarıyo yani

Son düzenleyen: Moderatör:
geçen kozmetik mağazasındayım.lip smacker 'ın ürününü gösterdim bundan var mı diye.hayatında ilk defa görmüş ve duymuş bu markayı.''canım promosyonlardan almışsındır sen bunu'' dedi mal ya promosyondan alsam salaklık yapıp piyasada aramaya çıkmam.hiçbir şey senin kadar promosyon (bedava kullanılan mal) değildir heralde.havanız karnınızda gaz yapsın!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…