Genel olarak inanilmaz rahatsiz edici buluyorum Türkiye´de parfümcüleride/kosmetikcilerde calisanlarin tavirlarini.
Istanbulda bir alisverismerkezinde Douglas´a girdim, üc tane erkek etrafimda gezindi, neymis yardim edicekmis. Dünyanin bir cok ülkesini gördüm fakat cok cok nadiren erkek görmüslügüm oldu parfümcülerde. Ama Istanbuldaki 3 erkek rekoru kirdi benim icin.
Tamam dedim, "Primer ariyorum".
Primer dedigimiz göz kapagina sürülen bir baz, makjay daha kalici olsun diye sürülür. Göz kapaklari icin özel föndöten gibi düsünün.
Benimkini Türkiye´de yasayan yakinim cok begendigi icin, bende hediye etmek icin girdim Istanbuldaki Douglas´a ve simdi (gay havasi vermegen) bir erkekle primer bakiyoruz. "Size sunu tavsiye edebilirim" diye bana raflardaki en pahali ürünü gösteriyor, bende gayet nazik yok tesekkürler diye konuyu kapatip elimdekini inceliyorum. Fakat illa bana saticakya onu, "peki niye bunu düsünmezsiniz" gibi birsey sordu...
Ki kesinlikle fiyatindan dolayi degil, iyi bir ürün olmadigini bildigim icin onu tercih etmiyordum. Gecistirmege calissamda, inatla "neden bunu denemiyorsunu" diye basimdan ayrilmadi.
Ya Sabir !...ya arkadas, ben makyaj rutinimi sana anlaticak degilim, neyin niye daha iyi oldugnu düsündügümü de anlatmak zorunda degilim, Hele bir erkege, yani beni orada 2 dakika nasil gicik etti anlatamam.
Baktim olucak gibi degil, acikca sordum, "sizce niye onu almaliyim peki ?" dedim, "müsterilerimiz cok memnunlar bu üründen vs." diye birseyler saydi.
"peki siz bana yardimci olmak istiyorsunuz, ozaman SIZCE niye bunu almaliyim" diye tekrar israr ettim. "Yani SIZ bunu kullanirken su elimde arasindaki farkin ne oldugunu düsündünüz ? hangisi daha rahat sürülebildi göz kapaginiza, kullandiginiz farlar uzun kalici oldu mu peki" diye beni ne kadar gicik ettigini hissettirdim, artik dayanamadin resmen. Tabi karsimdaki okadar piskin ki, yine birseyler saydi. "Douglas Türkiye´de acilali kac sene oldu, 5 mi 6 mi ? Ben 13 senedir Primer kullaniyorum, isterseniz bu konuda siz bana degil ben size yardimci olayim" diye artik isyan ettim. Ama kime diyorum, karsimdaki hala laf salatanin pesinde. Pes dedim, bir müsteri iste anca böyle sogutulur alisveristen diye herkezin rahat duyabilecegi bir sekilde, beni tüm hevesimden ettigini duyurdum, ve ürünü almadan cikacagimi ilan ettim. Ki oradaki herkez saskin saskin bakindi.
Anlamis degilim Türkiye´deki bayan saticilarin ukala tavirlari yetmiyormus gibi birde bunu bir erkekten -hele makyaj konusunda- yasamak dayinilir gibi degildi. Sesli bir sekilde sikayet edip cikmaktan baska birsey gelmedi elimden.
O yüzden Türkiye´de mümkünce kosmetikcilerden, parfümcülerden uzak dururum. Saticilarin tavirlari, bilgisizlikleri ve buna ragmen ukalaca bilmis tavirlari, beni hertürlü alisveristen sogutur ve fazlasiyla yoruyor.
Öte yandan tavsiye edebilecegim iki adres de buldum: Izmir´de Forum Bornova daki Douglas´a girdim ve ilk defa rahat birakildim ve bu duruma cok cok sevindim. Arkadasimla rahatca deneyebildim istediklerimizi( esine parfüm ariyorduk) ve hicbir saticidan rahatsiz edilmeden alisverisimizi yaptik, ki benim hic niyetim yokken, bu kadar rahat ortami bulmusken birkac makyaj ürünü de alicak oldum :)
Ayrica benzer rahatligi Izmir KOnak Pier´deki parfümcüde de yasadim,hem ISINI SEVEN hem gerekli müsteri-mesafesini bozmayan saticilara rastladim.
Izmirde yasayanlar icin bu iki adresi siddetle tavsiye ederim.