- 26 Ocak 2022
- 173
- 31
- 25
-
- Konu Sahibi dogunurr41
Arkadaşlar merhaba size bir şey anlatıp danışacağım
Birkaç ay önce elektrik süpürgem bozuldu tam taşınma üstü. Zaten yeterince masrafımız olmuştu normalde robot süpürge veya dyson istyordum ama bu süreçte süpürge olsun yeter dedim eşimi de fazla zorlamamak için. Süpürge bakarken eşimle birlikte 2/3 bin civarı bakıyordum oda zaten benim belirli bütçem var yüksek bişey alamam diyip çıkıştı bir tartışma yaşadık. Birkaç gün önce kvalidem eşime kardeşinin (5) doğum gününde apple watch istediğini söylemiş eşimde onlar 10bin tl demiş kvalidem ağlıyor ille ondan istiyor demiş eşimde kırmayacağına söz verirse ben alırım,tamam ben alırım gibi şeyler söylemiş. 5 yaşındaki bir çocuğun böyle her istediğini almak ne kadar doğru 2 sene önceki doğum gününde tablet almıştı.Ve eşim asgari ücret çalışıyor 6bin kira veriyoruz 10bin verebiliyordu bir saate de ben bir şey istediğimde neden almadı? Robot istiyorum diyince veya dyson diyince neden pahalı buldu onları geçtm yeni tesettüre girdim ve haliyle kıyafet alışverişi yaptım sadece ferace filan zaten 2bin tuttu iç kıyafet derken 5bini buldu aştı belki ve bana bu ara çok harcama yaptığını söyledi kızdığım şey ben isteyince olmaması ama kardeşi isteyince herşeyi yapması. Siz ne yapardınız
Eşim kendisi söylemedi mesajlarında gördüm,genelde böyle şeyleri asla bana söylemez geçenlerde de kız kardeşi borç istemiş son parasını ona göndermiş ben bunu kvalidemdrn öğrendim parayla ilgili bir şey sorunca konuştuğumuzu anlayıp kardeşine 2bin tl verdiğini söyledi. Ben çalışmıyorum. Anlayamadığım konuda bu maaşı bu kadar zaten 10bine saat alsa bunun kirası var faturası varEşinize sormadınız mı kardeşi için bütçeyi nerden bulacaksın diye bir aylık maaşı çünkü neredeyse, siz çalışmıyorsunuz sanırım, 6 bin kira var 10 binlik saati nasıl alacak acaba?
Youtube da video izliyor ordan görüp istiyor,daha 2 yaşındayken de akülü araba almıştı askerdeyken verilen parayla alma demiştim kendi yeğenimden bildiğim için korkar ilgilenmez demiştim öyle de oldu şuan arabanın a’sı ortada yok yaşıyla alakasız hediye almaya bayılır.5 yaşındaki çocuk Apple saati nereden,kimden duymuş ? 3 yaşındaki çocuğa tablet mi alındı gerçekten ? Çocuğa iyilik değil,kötülük yaptıklarının farkındalar mı ?
Siz çalışıyor musunuz ? 24 yaşında, 2 yıl 2 aydır evliymişsiniz ve çocuk sahibi olmak istiyor, ilk günden bu yana korunmuyormuşsunuz. Eşinizin maddi- manevi çocuk sorumluluğu alabileceğine inanıyor musunuz ? "Çocuğuna şunu aldın, kardeşine de bunu al vb" istekler olmayacak mı ?
Youtube da video izliyor ordan görüp istiyor,daha 2 yaşındayken de akülü araba almıştı askerdeyken verilen parayla alma demiştim kendi yeğenimden bildiğim için korkar ilgilenmez demiştim öyle de oldu şuan arabanın a’sı ortada yok yaşıyla alakasız hediye almaya bayılır.
Çocuk konusunda da yetebileceğimizi düşünüyorum rızkıyla gelir diyoruz. Kendisi de bu konuda hevesli çocuğu olsa ona da her gün bir şeyler alacak hatta bütün ilgi çocuğa kayar gibi hissediyorum. Yeğeni de var 8 aylık ama asla ona karşı böyle değil neden 5 yaşındaki kardeşine bu kadar düşkün anlayamıyorum
Asgari ücret alıyor,kendi işini bırakıp fabrikaya girdi taş patlasın 13/14 alsınEşiniz ne kadar maaş alıyor ki ? Kendi işi mi , ticaret mi yapıyor ?
Asgari ücret alıyor,kendi işini bırakıp fabrikaya girdi taş patlasın 13/14 alsın
Eşim evlenmeden önce de annesine kardeşine eve bir şeyler alırdı bütün sorumluluk tabikii onda değildi zaten çok uzun süren bir çalışma hayatı olmamıştı kendi işlerinin başındaydı sorumluluğu fazla yoktu anlayacağınız. Şimdi yeri geliyor benim de 3 tane yeğenim var kardeşim yok ama yeğenlerime de bir şeyler almaya çalışıyor kendi isteğiyle ama tabiikii yüksek mevlada şeyler değil kıyafet olur oyuncak olur o kadar. Bir keresinde 3 yeğenim bir aradaydı resim çekip eşime attım bir tek bizimki eksik dedim niye benim kardeşimi saymadın onun olmadığı yerdr benim çocuğumda olamaz dedi. Demek istediğim kuzenler buluşmasıydı sadece anlamadı. Geçen sene yeğenlermin doğum gününde hediye alamadım sonra da al demedi kendi kardeşinin doğum gününde yine istek geldi ışıklı ayakkabı onun için çarşıyı gezdi buldu aldı. Eşit tutmuyor gibi hissediyorum bir yerde kendimi de geçiyorum ama sonra diyorum ki bende karısıyım neden benim istek ihtiyaçlarım görmezden gelindi ve geliniyor hala. Şuan çekirdek ailesi benim ama unutuyor gibi ben sakin bi insanm bunu sakince de dile getirsem kavgaya çevirecek eminim. O benim kardeşim alırım gibi. Sonra yine aynı noktaya geliyoruz e ben senin eşinimBende esime ya da evime harcamadigim paralari kardesime ve aileme harciyordum ilk evlendigim zamanlar. Çünkü o sorumlulukla yetişmiştim ve ihtiyaclarini bekarken hep ben karşılıyordum. Esim bu durumu fark etmis. Ben fark ederek ya da isteyerek yapmiyormusum. Esim beni kirmadan bu durumun farkina varmami sağladı. Hala aileme ve kardeşime harcama yapiyorum, hediyeler vs aliyorum, borç veriyorum. Ancak kendi ailem her daim önceliğim oluyor. Eşiniz evlenmeden once bu sorumlulugu ustlenmisse kendisini hep mecbur görüyordur. Size hayir dediginin farkinda bile değildir. Bence kirmadan farkina varmasini sağlayın. Ona aliyorsun bana neden almadin gibi degil. Evinizin süpürgeye ihtiyaci oldugunu, sizin fedakarlik yaptığınızi, esiniz icin kardesi ve annesinin de fedakarlik yapmasi ve onu yormamasi gerektiğini, onu düşündugunuzu belirterek soyleyin. Dogru sekilde aktardiginizda ve bunu bir yarişa ya da dövüşe cevirmediginizde durumun farkina varacaktir..
Arkadaşlar merhaba size bir şey anlatıp danışacağım
Birkaç ay önce elektrik süpürgem bozuldu tam taşınma üstü. Zaten yeterince masrafımız olmuştu normalde robot süpürge veya dyson istyordum ama bu süreçte süpürge olsun yeter dedim eşimi de fazla zorlamamak için. Süpürge bakarken eşimle birlikte 2/3 bin civarı bakıyordum oda zaten benim belirli bütçem var yüksek bişey alamam diyip çıkıştı bir tartışma yaşadık. Birkaç gün önce kvalidem eşime kardeşinin (5) doğum gününde apple watch istediğini söylemiş eşimde onlar 10bin tl demiş kvalidem ağlıyor ille ondan istiyor demiş eşimde kırmayacağına söz verirse ben alırım,tamam ben alırım gibi şeyler söylemiş. 5 yaşındaki bir çocuğun böyle her istediğini almak ne kadar doğru 2 sene önceki doğum gününde tablet almıştı.Ve eşim asgari ücret çalışıyor 6bin kira veriyoruz 10bin verebiliyordu bir saate de ben bir şey istediğimde neden almadı? Robot istiyorum diyince veya dyson diyince neden pahalı buldu onları geçtm yeni tesettüre girdim ve haliyle kıyafet alışverişi yaptım sadece ferace filan zaten 2bin tuttu iç kıyafet derken 5bini buldu aştı belki ve bana bu ara çok harcama yaptığını söyledi kızdığım şey ben isteyince olmaması ama kardeşi isteyince herşeyi yapması. Siz ne yapardınız
Sizin durumunuz farklıymis bizden. Ben esimin ailesine de yaparim ayni aileme yaptigim gibi.Eşim evlenmeden önce de annesine kardeşine eve bir şeyler alırdı bütün sorumluluk tabikii onda değildi zaten çok uzun süren bir çalışma hayatı olmamıştı kendi işlerinin başındaydı sorumluluğu fazla yoktu anlayacağınız. Şimdi yeri geliyor benim de 3 tane yeğenim var kardeşim yok ama yeğenlerime de bir şeyler almaya çalışıyor kendi isteğiyle ama tabiikii yüksek mevlada şeyler değil kıyafet olur oyuncak olur o kadar. Bir keresinde 3 yeğenim bir aradaydı resim çekip eşime attım bir tek bizimki eksik dedim niye benim kardeşimi saymadın onun olmadığı yerdr benim çocuğumda olamaz dedi. Demek istediğim kuzenler buluşmasıydı sadece anlamadı. Geçen sene yeğenlermin doğum gününde hediye alamadım sonra da al demedi kendi kardeşinin doğum gününde yine istek geldi ışıklı ayakkabı onun için çarşıyı gezdi buldu aldı. Eşit tutmuyor gibi hissediyorum bir yerde kendimi de geçiyorum ama sonra diyorum ki bende karısıyım neden benim istek ihtiyaçlarım görmezden gelindi ve geliniyor hala. Şuan çekirdek ailesi benim ama unutuyor gibi ben sakin bi insanm bunu sakince de dile getirsem kavgaya çevirecek eminim. O benim kardeşim alırım gibi. Sonra yine aynı noktaya geliyoruz e ben senin eşinim
Eşiniz 13, 14 bin lira alıyorsa alamaz merak etmeyin.Asgari ücret alıyor,kendi işini bırakıp fabrikaya girdi taş patlasın 13/14 alsın