• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paranoyaklığa nasıl son veririm?

ananaslipopkek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2019
5
3
1
25
Ablalarım sevgilimle 2 yılı doldurduk fakat ben güvenmiyorum aslında güveniyorum ama birkaç arkadaşı var takıldığı onlarında bazı şeyleri anlattı ve bende onlara takılacak onlara uyacak diye korkuyorum bahsettiği kişilerde artık öyle şeyler yapmıyor ama yine de şüpheleyim çok paranoyak birisiyim kendi kendime kurup düşünüyorum bir kere meşgule verse 10 kere arıyorum ve evde oluyor arkadaşları oluyor açamıyor bazen bana güvenmiyorsun yaptığım hiçbirşey yok diyor biliyorum asla nana yanlış yapmaz bir yere gitmek istediğinde bana söylemiyor söylersem kavga çıkarırsın çok soru sorarsın diyor çok hak veriyorum ama bu huyumdan vazgeçemiyorum lütfen yardim edin ne yapmam lazım 2 yıldır beni bu şekilde çekiyor ona haksızlık yapmak istemiyorum artık

Karşı taraf nasıl bir kişilik yapar mı, yapmaz mı bilemem. Ama siz bu şekilde düşünmeye devam ederseniz; x kişisinden ayrılsanız bile, y kişisi için de aynı şeyleri düşünürsünüz. Sorun siz de sanki, böyle davranarak yapmayacak bir insanı bile o yola itersiniz. Yapan kendine yapar diyin , elbet ortaya çıkar yapılan. Ama yapmasına engel olmaya çalışıyorsunuz, yani o potansiyel var, ben engel olayım diyorsunuz. Nereye kadar engelleyebilirsiniz. Dert aramayın, kafanızda kurup kurup kendinizi doldurmayın. Böyle sadece kendinize zarar verirsiniz.

Bana asla yanlış yapmaz denen insanlar hep en büyük yanlışı yapar. Tavsiyem kimse için bunu söylemeyin. Ayrıca yazık size kendinize neden bu kötülüğü yapıyorsunuz? Eğer bi hata yaparsa bedelini sizi kaybetmekle öder. Yapacağı varsa yanınızda dahi yapar. Kendinizi yormayın böyle şeylerle.

Bana asla yanlış yapmaz denen insanlar hep en büyük yanlışı yapar. Tavsiyem kimse için bunu söylemeyin. Ayrıca yazık size kendinize neden bu kötülüğü yapıyorsunuz? Eğer bi hata yaparsa bedelini sizi kaybetmekle öder. Yapacağı varsa yanınızda dahi yapar. Kendinizi yormayın böyle şeylerle.
Çok haklısınız çok teşekkür ederim

Gerçekten çok haklısınız çok teşekkür ederim

Karşı taraf nasıl bir kişilik yapar mı, yapmaz mı bilemem. Ama siz bu şekilde düşünmeye devam ederseniz; x kişisinden ayrılsanız bile, y kişisi için de aynı şeyleri düşünürsünüz. Sorun siz de sanki, böyle davranarak yapmayacak bir insanı bile o yola itersiniz. Yapan kendine yapar diyin , elbet ortaya çıkar yapılan. Ama yapmasına engel olmaya çalışıyorsunuz, yani o potansiyel var, ben engel olayım diyorsunuz. Nereye kadar engelleyebilirsiniz. Dert aramayın, kafanızda kurup kurup kendinizi doldurmayın. Böyle sadece kendinize zarar verirsiniz.
Evet sanırım haklısınız kendimi değiştirmem gerekiyor

Psikoloğa gidebilirsin.
Veya şöyle düşün; o aradığında ve sen telefona yetişemediğinde veya duymadığında illa bir haltlar mı karıştırıyorsun? Muhtemelen hayır. E o niye yapsın ki?

31 yıllık ömrümün 17 yılında eşim var. Ilk yillar ben de böyleydim çünkü kendime güvenim yoktu veya olgun dusunemiyordum sanırım,bilemiyorum. Asiri sosyal biri ve kisitliyordum,nerdesin kiminlesin niye hala ordasin vb...Şuan o zamanlara gulup geçiyorum.
Şöyle düşün,ne gizli kalmış ki eğer hata yaparsa gizli kalsın. Sen üstüne düşsen de düşmesen de er geç karşına çıkacak veya hissedeceksin. O zaman da yol vereceksin. Onemli olan hata yapacak ortamlardan koruman uzak tutman değil, o ortamlara girip sana olan sevgisiyle hata yapmayı aklından bile geçirmemesi. Serbest bırak...

Back