Paramı hangı bankada degerlendırıyım?

selinayca88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
407
1
36
arkadaslar 17 mılyar gıbı bır bırıkımımız var para annemın mıras parası 4 yıldır zıraat bankasında faızde ılk baslarda 200 mılyon kadar alıyorduk su anda faız oranları dustugu ıcın 106 mılyon alıyor acıl ıhtıyaclar ıcın bankaya attık aslında altın alıp koyacaktık karımız daha fazla olurdu ama hırsızlık lazım oldugunda harcarız dıye eve koymadık bulundugumuz yerdede sadece zıraat bankası var onun ıcın bu bankada ama baska banka dusunuyoruz bu konuda bana ayrıntılı bılgı verecek arkadaslarımı beklıyorum uzun vadede hangı banka daha karlı hangı bankayı tavsıye edersınız....

canım benimde 15 milyar kadar var iş bankta.son günlerde bakmadım ama sanırım 120 falan veriyo.senin miktar daha fazla olduğuna göre ziraat bank faiz oranı daha düşük demekki.bankaların internet sitelerinden faiz oranlarını karşılaştır derim.

canım tesekkur ederım bılgılendırdıgın ıcın baktım faız oranlarına ama bırebırde bılgı almak ıstıyorum arayıp sorunca o kadar cok konusuyolarkı bızım ıstedıgımız paranıza su kadar gunde bu kadar para getırecek denmesı acıkcası annemle ben pek matematıksel kuralları hesaplamaları beceremıyoruz kardesım ve babamda yogun bı sekılde calısıyolar ılgılenecek zamanları yok bılgılendırdıgın ıcın cok sagol...

arkadaslar fıkır verın bana hesap kesımınde parayı cekmeyı dusunuyoruz fıkırlerınıze ıhtıyacım var...

canım istersen b tipi likit fona yatırın bankaları bir gez hem faiz gibi vadeli değil istediğin gibi para yatırıp acil birşeyde çekebiliyorsun hemde getirisi daha fazla

Bizim paramız Garanti de.
Para işinden çok anlayan,en ince hesapları bile yapabilen bir kocaya sahibim.Tam olarak ne kadarımız var bilmiyorum ama geleni iyi ki hala orada paramız.

ben menkul kıymetler ve sermaye piyasası okuyorum ileride yatırım danışmanı olacağım yani size fikirler verebilirm paranızı bankaya yatırmak yerine hisse senedi albilirsiniz bence

canım yapıkredi bankasının b tipi likit fonları faizden daha çok kazandırıyor ve arkadaşında belirttiği gibi istedin zaman istediğin miktarı çekiyorsun ,atm'lerden takip edebiliyorsunda aynı zamanda , istresen netten araştır? bankaların faizleriyle karşılaştırma yap ve ona göre karar ver

arkadaslar tesekkur ederım bılgılerınızı paylastıgınız ıcın annemle bız getırısının ıyı olmasını ıstıyoruz ona guvenıp borc yapıyoruz taksıt oduyoruz ılk basta ıyıydı ama faız dusunce aldıgımız parada dustu dedıgınız seyı arastıracagım...

sormayı unuttum pekı bu tavsıye ettıgınız b tıpı lıkıt fonu nasıl bısey bana ayrıntılı anlatabılırsenız sevınırım artı eksısı ney faız oranı gıbı degıskenmı yoksa sabıtmı karı zararı ne aylık getırısı ne kadar olur her ay cekebılırmıyız bılgılendırırsenız memnun olurum...

canım senin paranla fon alıp fon satıyor banka riskli fonlar var ama b tipi likit fon anaparayı koruma amaçlı olduğundan her hangi bir götürüsü yok ve getririsi faize göre hem daha ii hemde faizde ki paraya para yatırıp çekemiyorsun buna istersen hergün para yatırıp çek sorun olmuyo

selam kizlar bana güvenilir ve faizi yüksek bi banka önerebilirmisiniz bizim yaza kadar 90 milyar olcak ziraatte paramis ama cok az faizi var yardimci olun lütfen bu paraya yazlari eklemeede yapcaz bu parayla ilerde memlekete dönmek istiyoruz tabi üzarine ekleyip ekleyip bankanin köklü ve güvenilir olmasi lazim

Arkadaşlar, merhaba. Faizin her türlüsü haramdır. Konuda bahsedilen fonlar da faizin bir türüdür. Bir ekonomide yaşanabilecek tüm sorunların kaynağı faizdir. Örneğin işsizlik faiz sisteminin bir ürünüdür. Rabbim tüm faiz almanları, verenleri, aracılık edenleri, teşvik edenleri, bilmeden akıl verenleri herkesi bu beladan kurtarsın inşallah.

X