Paramı alıp uçuşu iptal ettiler. Diğer ülkede kalıp ücreti geri vermiyorlar

_ozengull

🖤
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
772
687
103
Kızlarrrrr merhaba, nasılsınız ? 🤪🤪🤪

Bir derdim var, çokta dert değil aslında da insanın canını fena sıkıyor. Kasım ayında AG’dan bilet almıştım, gidişli dönüşlü. Fiyatı vermeyim de dış hatlardı, yani 200 TL’lık bir bilet söz konusu değildi. Uçuşumu yaptım, varmam gereken yere vardım taaaa ki dönüşüm iptal olana kadar. Anlatayım ; dönüşümden üç gün önce bana email yoluyla uçuşum iptal edildiğini duyurdular. Ortada bir açıklama dahi yoktu. Söylenilen : “gecici sureyle operasyonlarimiza ara verilmistir. Bu sebeple ucusunuz iptal edilmistir”. İnternete zaten zor giriyordum. Maili görmüş olmam mucize gibi bir şeydi, ki zaten görünce bir değişik oldum. Onlarla elbette irtibata geçmeye çalıştım, maillere cevap vermiyorlar, telefonda hemen telesekreter çıkıp kapatılıyordu, İnstagram da yorumu engellediler, yani hiç bir şekilde ulaşamıyorduk. Hatırlarsanız Thomas Cook’da iflas etmişti, fakat yolcularını ortada bırakmayıp de yapıp ne edip hepsini bir uçağı bindirip ülkelerine varmalarını sağlamıştı. Bu durumu da Atlasa yazmıştım, hatta paranın geri iade edilmesini talep etmiştim de hiç bir yardımda bulunmadılar. Paramı alıp uçuşu iptal ettiler 🤷🏻‍♀️ dolayısıyla mecburen THY dönüş biletimi aldım... Atlasa gidiş geliş verdiğim ücret THY’nın tek dönüşüyle fiyat olarak çok yakın. Uğradığım zararı bir de siz düşünün... Sizce uğramış olduğum zararının maliyetini nasıl elde edebilirim? Aradan üç ay geçmesine rağmen hala aramaya çalışıyorum, hala mailler atıyorum da tık yok. Kendimi dolandırılmış hissediyorum artık. Haftaya bir tüketici kurumuyla görüşmem var, yardım edebileceklerse edecekler de ödemenin %30unu kendilerine alacaklar. Ellerine oldukça büyük bir rakam geçecek, 3den 1. Hiç de işime gelmiyor 😬 Eski işime tekrar girecektim, uçuş iptal edildiği için ve yeni bileti üç gün sonraya alabildiğim için işimden de oldum 🤦🏻‍♀️ Ne mutlu bana ki o şirkette 1.5 yıl çalıştığım için beni tekrardan sonra aldılar.

Aynı şekilde bizim de iki kişi yurtiçi biletimiz yandı. Uçuştan bir kaç saat önce mail geldi apar topar başka bilet almak zorunda kaldık.
Sorun öyle iptal olması değil. Vardığım ülkede uçuşumun iptal olduğunu öğrenmem. Ülkeye dönebilmek için ekstra masraf ettim.

Sorun öyle iptal olması değil. Vardığım ülkede uçuşumun iptal olduğunu öğrenmem. Ülkeye dönebilmek için ekstra masraf ettim.
Tamam ben sizi anladım zaten aynı firmadan benim de zarar gördüğümü söylüyorum. İflas etmiş ve bence hiç bir şekilde insanların zararını karşılamayacaklar. Web siteleri bile iptal.

Tamam ben sizi anladım zaten aynı firmadan benim de zarar gördüğümü söylüyorum. İflas etmiş ve bence hiç bir şekilde insanların zararını karşılamayacaklar. Web siteleri bile iptal.
Bir ara sitelerini tekrar açıp tekrar bilet satıp iptal ettiler. Bile bile milletimizden para alıp battık diyorlar.

Bir ara sitelerini tekrar açıp tekrar bilet satıp iptal ettiler. Bile bile milletimizden para alıp battık diyorlar.
Bence zaten batmışlardı kampanya adı altında son bir vurgun yaptılar ne diyebilirim ki. Bizim 200 TL civarı bi kaybımız oldu sadece üstüne su içeceğiz. Siz fazla diyorsunuz çok geçmiş olsun umarım hakkınız olanı geri alırsınız.

Gidemeden iptal olsa boşuna seyehatinden de olacaktın. Böyle dhaa iyi olmuş bence:)

Dipnot: beni de kendi ülkeme giden uçağa almamislardi. Yanmisti biletim. Ama en azindan tatilme birşey olmadı. Birkac gün daha kalayım bari deyip iyi tarafından bakmıştım.

Hangi ucak firmasindansa o bilet onlara ulasmalisiniz bileti aldiginiz acenteye yada net sitesine deil aslinda uçuş firmasi bi hata yaptiginda telafi ediyolar bende hep oyke oldu ama site size bilet aldim diyip almadiysa o konuda yapacak bisi varmi bilmem

Hangi ucak firmasindansa o bilet onlara ulasmalisiniz bileti aldiginiz acenteye yada net sitesine deil aslinda uçuş firmasi bi hata yaptiginda telafi ediyolar bende hep oyke oldu ama site size bilet aldim diyip almadiysa o konuda yapacak bisi varmi bilmem
Atlas global batti ya. Bir muhatapi yokmuş şu an konu sahibinin

Bizde bekliyoruz ucret iadesi icin. Ayni sekilde yurtdisi ucusu. Sanirim 1 ay oldu bankayla irtibata gectik odemeyi durdurduk ama beklemedeyiz