bir de hepatit a ve girp aşıları var ücretli. bebegin kaç aylık canım senin? rotavirüs asısının vakti geçmediyse yaptır derim, çok kötü oluyor çünkü hastalığın seyri, hastaneye yatıs gerektiriyor. bunun dısında su çiçeği ni yaptırmanı öneririm. hepatit a ve grip aşılarına dr. unla konusarak karar verebilirsin.
ben kızımın bütün aşılarını özel vurdurdum........ eczanede satılıyor. bizim zamanımızda hepsini sağlık bakanlığı vurmuyordu. mesela 4 lü karma vuruyordu. özelde 5 li karma vardı. pnömokok vurmuyordu........vs. gibi..... doktorunua sorarsanız söyleyecektir hangileri gerektiğini................. hepsini şimdi hatırlamıyorum.... ben hepsini özelde yaptırdığım için...
ben oğluma rotarix yaptırdım 2 doz ağızdan yapılıyor fiyatı 142 tl. benim kaynım ve eltim dr. onlar yaptırdığım aşının çokta şart olmadığını söylediler. bana bir aşıdan bahsettiler adı sanırım pnömokok.. menenjite karşı yapılan bir aşıymış bir de su çiçeği yapılması gerekiyormuş. bu aşıları sağlık ocakları karşılamıyor malesef.