Parafin Banyosu

kızlar bende aldım parafin ama benim bi sorunum var..:gitme:
bi miktar suya yarım kilo parafini attım erittim. sonra aldım ocaktan bekledim biraz sogusunki elimi batırabileyim ama elimi batırabileceğim ısıya inince bu sefer parafin katılaştı sudan ayrıldı..siz nasıl yaptınız yanmadan anlatabilirmisiniz????:asigim:

merak ettim ben de şu parafin olayını ya deneyen arkadaşalr paylaşsın lütfen

bu uygulama çok iyiymiş.. şu sprey parafin alıp kullanan arkadaşlar, görüşlerini aktarsalar hani

kızlar ya zararı olursa bacakta kalıcı lekeler falan

Kozmetik sektöründe temel krem bazı olarak kullanılan "vazelin" petrol rafinerilerinde elde edilen sentetik bir yan üründür. Likit formda olduğunda "parafin" veya "mineral oil" olarak adlandırılır.
Market ve eczane raflarındaki hemen tüm bilinen markalar krem bazı olarak vazelini kullanmaktadırlar. Çok ucuz bir hammadde olması ve dolayısıyla inanılmaz kar marjı bırakması sebebiyle tüm bilinen markalar tarafından kullanılmaktadır. Vazelin doğada saf halde bulunmadığından insan cildine uygun ve doğaya da dost değildir. Faydası olmadığı bir yana zararı hiç konuşulmamaktadır : Vazelin cilt üzerindeki gözenekleri tıkamakta ve bu olumsuz sonuç "uzun süreli etki" ya da "kalıcı yumuşaklık" adı altında pazarlanmaktadır. En önemlisi cilt üzerine sürülen - gerek krem ve gerekse masaj yağı olsun - tüm maddeleri emmekte ve yaklaşık 2-2,5 saat içinde emilen maddeler karaciğere ulaşmaktadır. Asıl zarar karaciğer üzerinde olabilmektedir. Vazelinin likit formu "parafin" adıyla anılır.

Parafin mumun ana maddesidir. Ayakkabılarda da çok iyi su geçirmezlik sağlar. Parafin şu çok bilinen "büyük" markalar dahil "bebe yağı"nın da ana maddesi olarak kullanılır ! İçindekiler kısmına da "mineral oil" yazılarak pazarlanır. Bebeğinize banyoda uyguladığınızda, su damlacıklarını bağlayan parafin cilt gözeneklerini güzelce tıkar ve tıkadığı müddetçe de bebeğinize "kalıcı" bir nemlenme sağlar ! Pekiyi bebek için veya yetişkin için masaj yağında ölçüt ne olmalıdır ? Taşıyıcı yağ bitkisel doğal bir yağ olmalıdır. Örneğin zeytinyağı, jojoba, susam yağı gibi.
Lütfen, aldığınız ürünler - hangi marka olursa olsun - içindekiler etiketini okuyunuz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…