• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paraben içeren ürünleri kullanmayın…

FitoTerapist

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2013
120
11
48
İstanbul
PARABEN İÇEREN ÜRÜNLERİ KULLANMAYIN…

Vücutta östrojeni taklit eden madde olarak bilinir. En önemli verilerde, göğüs kanseri hastalarının tümör örnekleri içinde bol miktarda paraben maddesi olduğu ortaya çıkmıştır.
Kozmetik ürünlerinde propylparaben, methylparaben ve buthylparaben birlikte kullanır.

(Metil Propil Butil Etil)

Raf ömrünü uzatıcı olarak kullanılan madde ciltte egzama tipi tahriş ve alerjik reaksiyonlara sebep olur. Zehirli ve toksik bir maddedir. Vücutta hormanal etkileri artıran kimyasal maddelerin kullanılması özellikle öströjen hormonuyla artan göğüs kanserinin yaygınlaşmasına sebep olmuştur. Göğüs dokusundaki yoğun yağ oranı vücuttaki toksik maddelerin burada yoğunlaşmasına ve göğüs kanserinin en yaygın kanser çeşidi olmasına sebep olmaktadır

Tipik olarak, ürünlerin içinde birden fazla paraben kullanılmaktadır ve onlar, mikroorganizmaların geniş alanlarına karşı koruyuculuğu sağlamak için sık sık diğer koruyucu tipleri ile birlikte kullanılırlar. Karışımlarda düşük seviyelerde kullanılan parabenlerin aktivasyonu, koruyucunun aktivasyon süresini artırır.

NERELERDE BULUNUR?
Kozmetikler (Fondöten, pudra,, göz farı, maskara, makyaj temizleyiciler, ruj, çabuk kuruyan ojeler).

İlaçlar (Krem- merhem şeklinde ilaçlar, göz, kulak ve burun damlaları, rektal -vaginal ilaçlar, bandajlar, lokal anestezik ilaçlar)

Kişisel bakım ürünleri (Nemlendirici losyon ve kremler, diş macunu, diş tozu ve temizleyicileri, güneş yağları, cilt temizleyiciler, terlemeyi önleyici deodorantlar, sabunlar…)

Gıdalar (Salata sosları, mayonez, hardal, ketçap, dondurulmuş gıdalar-sebzeler, reçeller, meyve suları…)

Paraben içeren kremler kronik deri hastalığı olanlarda kullanılmamalıdır. Paraben-free (paraben içermeyen) kozmetikler piyasada mevcuttur.

Ürünleri Alırken arkasını okuyun… Bunları her gün kullanıyoruz.
1. Şampuan,
2. Saç kremi
3. Köpük
4. Sprey
5. Jöle
6. Vücut şampuanı
7. Sabun,
8. Temizleme losyonu,
9. Tonik,
10. Nemlendirici,
11. Gözaltı kremi,
12. Vücut losyonu,
13. Aseton,
14. Oje,
15. Güneşten koruyucu,
16. Allık,
17. Ruj, kalem, parlatıcı vs.
18. Rimel,
19. Parfüm,
20. El kremi...

Güvenilir Bir Üretici Bulun

Bir üreticinin güvenilir olup olmadığına karar vermek hiç de kolay değildir. Piyasaya düşük kaliteli bitkisel ürünler süren birçok şirket bulunmakta olup, araştırmalar birçok önde gelen bitkisel ürün satıcısı firmaların bile, ne yazık ki, bunların arasında olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, herhangi gıda takviyesi alırken, satın almakta olduğunuz ürünün saflığını ve kalitesini garanti altına almak için,

Bu gibi ürünlerin;

Sağlık ve Tarım Bakanlığı onaylarına,
FDA (Food and Drug Administration) üretim onay sertifikasına
GMP (Good Manufacturing Practise) üretim onay sertifikasına,
PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) ürünlerin hayvanlar üzerinde test edilmediğine dair onay sertifikasına,

Ayrıca inorganik ve kimyasal maddeler içermediğine yani doğal olduğuna dair;

İslami (IFANCA Halal Product Certificate ve Islamic Society Certificate ) helal sertifikalarına,
Kosher (Musevi Helal) sertifikasına sahip olması gerekmektedir.

kk kızları evet çok doğru ben artık dikkat ediyorum..ucuz diye aldığımız kozmetik urunler paraben ve zararlı maddeler içerıyor..içindekıler kısmını okuyorum artık dıkkar edın..

kk kızları evet çok doğru ben artık dikkat ediyorum..ucuz diye aldığımız kozmetik urunler paraben ve zararlı maddeler içerıyor..içindekıler kısmını okuyorum artık dıkkar edın..

Ne mutlu size işte bilinçli bir tüketici örneği :) İşte bu nedenle güzelleşeyim derken kişi bu ürünlerle zaman içinde kendini çirkinleştiriyor.

keşke bir listesi olsa hangi ürünlerde var.

liste çıkarmak mümkün değil..ama ürünün arkasını çevirip okuyun..organik ürünler satan ve fiyatı uygun yerler var isterseniz özelden yazarım..hatta artık üreticilerde bu konuda hassas davranıyor..üzerinde paraben içermez..sülfat içermez..alkol içermez yazıyor bazı ürünlerde..

bu arada benim yaşım 30 aaa en fazla 25 zannetmiştim diyorlar..ukalalık olsun dıye yazmadım bunu belirteyım..cildimize bakarsak o bize dönüş yapar diyorum yani...

Kozmetiklerde kaçınmamız gereken maddeler :
* Sodyum lauril sülfat (SLS) ve amonyum lauril sülfat (ALS)
* Parabenler
* Polietilen glikol
Daha başka maddeler de var ama başlıca kaçınmamız gerektiği söylenen maddeler bunlar.
Şampuan, el sabunu gibi kozmetik maddelerini alırken(özellikle de bebek ve çocuklar için alacağımız ürünlerde)dikkat etmeye çalışalım...
Biz almazsak üretici de kullanmayı bırakacak eninde sonunda...

Back