para isteyen kardeş

armes07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2018
127
65
37
merhaba kızlar. daha önceleri konu açmıştım kardeşim çalışmıyor para istiyor ve sürekli bende kalmak istiyor diye... sizden de gelen destekle aldım karşıma konuştum kart borcu oldugunu söyledi 6500 gönderip onu da kapattım. artık hayatına bakmasın gerektiğini bi daha para isteme durumu olmamaıs gerektiğini anlattım. bugün yine eşimden para istemiş 70 tl :KK43:( aradım çok büyük kavga ettik iletişimimi kopardım ama aileme anlatmadım üzülmesinler diye. annemlerin durumu pek yok benim durumum iyi eşimden dolayı. sanki ona sürekli göndermek zorundaymışız gibi davranıyor. içim çok acıyo ama ayakları üstünde durması için desteği bir yerde kesmem lazımdı:KK43:( keşke böyle olamasaydı sizce doğru mu yaptım??

merhaba kızlar. daha önceleri konu açmıştım kardeşim çalışmıyor para istiyor ve sürekli bende kalmak istiyor diye... sizden de gelen destekle aldım karşıma konuştum kart borcu oldugunu söyledi 6500 gönderip onu da kapattım. artık hayatına bakmasın gerektiğini bi daha para isteme durumu olmamaıs gerektiğini anlattım. bugün yine eşimden para istemiş 70 tl :KK43:( aradım çok büyük kavga ettik iletişimimi kopardım ama aileme anlatmadım üzülmesinler diye. annemlerin durumu pek yok benim durumum iyi eşimden dolayı. sanki ona sürekli göndermek zorundaymışız gibi davranıyor. içim çok acıyo ama ayakları üstünde durması için desteği bir yerde kesmem lazımdı:KK43:( keşke böyle olamasaydı sizce doğru mu yaptım??
Ailenize anlatin sizi kotulemesin. Ben elimden geleni yaptm bugune kadar deyin. Acil bisey olsa yine destek olurum ama surekli bana siginirsa kendi ne zaman ayakta durcak diyin anlatin. uzulecek bisey yok haklisiniz. Kocaman insan surekli para vermek zorunda degilsiniz bir ise girsin calissin. Ben simdiki erkekleri anlamiyorum evde yatip ha bre para bekliyorlar. Eskiden utanirdi erkekler issizlikten birinden para istemekten mahcup olurdu mecbur kaldiklarinda. İssiz olduklarina kizmiyorjm cagimizin sorunu ama hic mahcubiyet yok oyle yasamak istiyorlar

26 yaşındayken benim annemin be babamın iki çocuğu vardı. Kendi annesinden düğünde takılan 8 bilezik ve Demir bir somye( Demir karyola gibi ama daha küçük, bez minderlerle, yün döşekle üçlü koltuk gibi kullanılıyor) ve kendi iki üç parça kıyafetleri dışında hiç bir şeyleri yokmuş. İkisi de çalışıp bir şeyler yapmışlar.

İlk gittikleri ev, ambarmış. Elma kasalarını birleştirip kendilerine bir kaç şey yapmışlar ki babaannem iyi durumu olan biriydi, babama gelince üçün birini verirdi.

Bu 16 yaşında olsa anlarım ama 26 çok geç bir yaş. Keşke askere falan gitse, gitmediyse. Ailenizden de utanmıyor.

Ailenize de söyleyin bence. Çünkü eşya satmaya falan çalışmasın. Annenlerden tek kuruş alamasın.

Son düzenleme:
Ben olsam bir daha asla göndermezdim. Çünkü ne kadar benzer insan gördüysem kümseye acımıyorlar ve takviye yapıldıça da düzelmiyortlar. Allah yardımcınız olsun

Bu herif hazıra alışmış, bundan sonra hayatı ona buna yapışıp tırtıklamakla geçer; bunların hayat tarzı böyle, değişmezler. Siz vermeyin parazit herife para mara, girsin çalışsın bir işe. Aman bir kızla da evlendirip düzelir diye elin kızın başını yakmayın yeterli.

Kesinlikle geri adım atmayın. Diğer konunuzda da hatırlıyorum kızdığınızda çok mücadele ediyorum beni anlamıyorsun diye manüple ediyordu sizi. Eşinize de anlatın asla vermesin para. Aileniz de zaten bıkmıştı sanırım onlara da söyleyin.

26 yaşında. derdim para miktarı değil. hala istmesi :KK43:(
Kardeş olunca insan elinden geleni yapmak istiyor ama böyle her borç istediğinde verirseniz çalışmak işine gelmez. Böylesi daha kolay çünkü. Biraz zorluk çeksin ki çalışmak zorunda olduğunu anlasın ve iş bulmak için çaba göstersin..

Kesinlikle geri adım atmayın. Diğer konunuzda da hatırlıyorum kızdığınızda çok mücadele ediyorum beni anlamıyorsun diye manüple ediyordu sizi. Eşinize de anlatın asla vermesin para. Aileniz de zaten bıkmıştı sanırım onlara da söyleyin.
evet son kez elinden tuttum gönderdim ama hiç yüzü kızarmıyor yine istiyor anlamıyorum gerçekten

Kardeş olunca insan elinden geleni yapmak istiyor ama böyle her borç istediğinde verirseniz çalışmak işine gelmez. Böylesi daha kolay çünkü. Biraz zorluk çeksin ki çalışmak zorunda olduğunu anlasın ve iş bulmak için çaba göstersin..
evet derdim kendi ayakları üstünde durması ama hiç niyeti yok gibi. bana para verdin satın öı aldın evine de almıyorsun ne biçim ablasın diye konuşuyor. sadece emeklerime üzülüyorum:KK43:

Meslek öğrensin neden yapmıyor? Garson olabilir, aşçılık öğrenebilir. Sanayide çalışabilir, inşaatta çalışabilir. Taşı sıksa suyu çıkarır

Konu sahini kardeşine iş de bulmuş ama prems hazretleri beğenmemiş. İş bulmada sorunu yok, iş beğenmede var. Yanlış hatırlamıyorsam 2 yıllık kıytırık bir okuldan mezun oldum diye masa başı iş arıyor.

Paraya asla alıştırmayın. Sizden alamazsa enişteden olmazsa anne babadan diyordur. Herkes beraber karar vermeli. Biri evet diğeri hayır dememeli.

CV hazırlayın işe sokun. Mesleği yoksa, üniversite mezunu falan değilse meslek eğitimi için çıraklık için bir yere girsin. Boş durmasın. Günde 5 lira kazansa bile en azından meslek öğrenir.

aynen öyle ne istiyor anlamıyorum ki. kızdım tekrar para istiyor diye sanane abimle aramızda benimle bi daha muhattap olma bitti dyor kesip atıyor. bende sen bilirisin dedim kapattım bakalım ne olacak

aynen öyle ne istiyor anlamıyorum ki. kızdım tekrar para istiyor diye sanane abimle aramızda benimle bi daha muhattap olma bitti dyor kesip atıyor. bende sen bilirisin dedim kapattım bakalım ne olacak

Dışarıdan güvendiği biri bir erkek figürü var mı? Babanız ve anneniz dışında güçlü, güvendiği. Kenara çekip “ bak oğlum, artık çocuk değilsin, annen baban yaşlı, senin onlara para vermen gerekiyor onların sana değil” diye nasihat edebileceği.

Annenler ne diyor? Bence annenlere söylememek ile hata yapmışsın. Buna terbiye etmek deniliyor

evet derdim kendi ayakları üstünde durması ama hiç niyeti yok gibi. bana para verdin satın öı aldın evine de almıyorsun ne biçim ablasın diye konuşuyor. sadece emeklerime üzülüyorum:KK43:
Zor durumda kalınca ilk koşan aile olur ama keyfinden çalışmıyor çünkü sizin yardım etme kendisini gecindirme gibi bir zorunlulugunuz oldugunu düşünüyor. Bu zamanda herkes anca kendini çoluk çocuğunu doyuruyor. Kardesiniz de küçük degil bunun farkina varip çalışmanın tadina varsa zaten çalışmadan olmaz diye zamanla idrak edecek. Hazıra alışık şuan.

X