- 2 Ekim 2014
- 2.337
- 5.036
- 38
-
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
Misal benim annem ve kayınvalidem ikisine de biz destek oluyoruz.Aynen. Ev alinamiyor diye bu kadar savrulmamali insan her zaman genç ve calisacak durumda kalmiyor.
Evsiz, parasiz sonra emekli maasi yetmiyor cocuklarindan para bekleyen aileler oluyor. Burada cok okuduk.
Misal benim annem ve kayınvalidem ikisine de biz destek oluyoruz.
Giymediginiz yeni seyleri bazi uygulamalar var ordan satin geri paraya donusturup altin alin...5 yil sonra iyi ki dersiniz
Cok yanlis bir yorum bu gun ev alamasnad akosedeki para i faize koysan dolu faiz aliyorsun .yada kotu gunler.icin kenara para koymak lazim .bu kafada insanlar genelde hic bir sey sahibi olamazlar .bu fun olmaz 10 sene sonra bir firsat cikar ev alir araba olir .birikimin ne zaman ise yarayacagi belli olmaz.
Ben alışverişi online yapıyorum mağazada denemeli sevmiyorum kabin şurası beklemekten hoşlanmıyorum. Online kıyafet aldığımızda 30 gün iade süresi oluyor.Aldıgım şeyi kesinlikle hemen giymem.10-15 gün bekler.Arada bir bakarım üzerime yarışacağına karar verirsem o şekilde kalır yakışmadığına eh işte diye düşünüyorsam iade ederim.aldıgınız birseyi kararsızsanız birkaç gün tutup düşünebilirsinizAslında eşim savurgan bende ona uyduğum oluyor onun kartı sadece yeme, içme, gezme, fatura bunlara gidiyor. Burada yiyecek için gereksiz alışverişimiz zaten bolca mevcut. (Bazen yetişmeyince eşime para gönderiyorum.) Bende kendime evimize ve bebeğime birşeyler alıyorum.Bir de kıyafet alınacağı zaman ben alıyorum.
Bir şey alırken ilk önce gerekli geliyor. bir tane bebeğim var tabi alıcam dedim. mesela örnek veriyorum bebeğime silikon mama kabı, kase, önlük, bardak set aldım 1200 tl verdim. Şimdi bebeğime normal tabaktan yedirmek daha kolayıma geliyor, önlük de takmıyorum.
Kendime kıyafet aldıysam bir giydikten sonra o kıyafetten soğuyorum yakıştıramıyorum.
Ben niye mutlu olamıyorum alışverişten stres atamıyorum.
Ev alma hayalim var (yıllar sonra olursa belki) tabi bu haldeyken nerdeyse para kalmıyor. İstesek çok rahat tek maaşı kenara atabiliriz niye yapamıyoruz anlamıyorum.bu düşünce de bana kendi paramı harcamanın zevkini vermiyor.
Not: Bütçemiz benim senin şeklinde değil aslında sadece tek hesap değiliz, ben eksik olunca eşime veriyorum bir de para biriktirmeye, yatırım yapmaya çalışıyorum
Ben de benzer şeyler yaşadımbenim son 2 yılda çok masrafım oldu, yeni bir şehre taşındım, işim değişti-kilo aldım-verdim, bankacılık giyimi yeni işyerime hiç uymadı, iklim değişti yeni kıyafetler vb derken neredeyse tüm dolabı yenilemek zorunda kaldım
Ben de benzer şeyler yaşadım
kilo aldım, ülke/şehir/iş /sektör değişikliklerim oldu
her değiştirdiğim ortamda da kıyafet şekli değişti mesela kot tişörtten resmi giyime oradan tekrar kot tişörte oradan tekrar resmi giyime geçtim, bu geçişi bir de farklı şehirlerde ve bedenlerde olacak şekilde yaşadım
derken ne oldu kıyafet yığıldı da yığıldı
ama benim 2 yıl önce bitmişti bu süreç
Allahtan herşey bu kadar pahalı değildi, ben 2 yıldır fazla birşey almıyorum aldıklarımı da her yerde ve ortamda giyilecek şeyler alıyorum. öncekileri de attım verdim derken baya azalıyor artık artmıyor.
Silikon mama setinden bende aldım bebeğime alıp pişman olduğum tek şey gereksiz onun yerine oyuncak ya da kıyafet alabilirdim diyorum ben de... Yeni doğum yaptıysanız ben de giyinmekten yeni birşeyler almaktan hoşnut değilim geçici bir durum olduğunu söylüyorlar. Bu devirde ev almak 2 kişinin maaşıyla bile imkansıza yakın belki yatırım amaçlı 1+1 alıp sonra buyutursunuz evi. Dert etmeyin parayi harcamasak bile bir değeri kalmadı çoğunluk benzer kaygılar içinde...Aslında eşim savurgan bende ona uyduğum oluyor onun kartı sadece yeme, içme, gezme, fatura bunlara gidiyor. Burada yiyecek için gereksiz alışverişimiz zaten bolca mevcut. (Bazen yetişmeyince eşime para gönderiyorum.) Bende kendime evimize ve bebeğime birşeyler alıyorum.Bir de kıyafet alınacağı zaman ben alıyorum.
Bir şey alırken ilk önce gerekli geliyor. bir tane bebeğim var tabi alıcam dedim. mesela örnek veriyorum bebeğime silikon mama kabı, kase, önlük, bardak set aldım 1200 tl verdim. Şimdi bebeğime normal tabaktan yedirmek daha kolayıma geliyor, önlük de takmıyorum.
Kendime kıyafet aldıysam bir giydikten sonra o kıyafetten soğuyorum yakıştıramıyorum.
Ben niye mutlu olamıyorum alışverişten stres atamıyorum.
Ev alma hayalim var (yıllar sonra olursa belki) tabi bu haldeyken nerdeyse para kalmıyor. İstesek çok rahat tek maaşı kenara atabiliriz niye yapamıyoruz anlamıyorum.bu düşünce de bana kendi paramı harcamanın zevkini vermiyor.
Not: Bütçemiz benim senin şeklinde değil aslında sadece tek hesap değiliz, ben eksik olunca eşime veriyorum bir de para biriktirmeye, yatırım yapmaya çalışıyorum