Para biriktirmek mi takside girmek mi ? Yardım edin arkadaşlar

lavantakesesi35

Zor işler bu işler
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2013
386
153
63
Arkadaşlar sizce çalışırken para biriktirip beyaz eşya taksitine girmek mi yoksa para biriktirmek mi daha mantıklı kimisi kenardaki para insana rahat vermez taksite bağla diyor kimisi peşin al diyor sizce ne yapmalı ? Sizler nasıl yaptınız ?

Son düzenleme:

ben şahsen biriktirmeyi düşünüyorum indirim yakalar birde peşin alırsam çok daha hesaplı olur.

Canim ceyiz isleri cok zor ve gercekten maddi anlamda insani yoran seyler. Ben kendi ceyizimin herseyini, bir ignesine kadar kendim yaptim. O yuzden biliyorum ki, maddi anlamda insani yoruyor. Eger evlenmene daha varsa, benim sana tavsiyem taksite girmen. O bir sekilde ufak ufak odeniyor. Eger imkan varsa, taksitlerini atiyorum 100 odeyeceksen, 200 ode hemen bitsin ki baska birseyini de alirsin. Ben oyle yaptim, bu sayede ceyizimde butun eksiklerim tamamdi.

Simdi artik nakit odemissin taksitle almissin hic fark etmiyor. O kadar iyi indirimler oluyor ki, pesin fiyatina taksit ile veriyorlar. Onemli olan senin ne istedigini biliyor olman ve onu takibe alman. Oyle ilk gordugunu de almak dogru degil. Iyi bir fiyat arastirmasi yaparsan eger, hem en uygununu hem de taksitle alabilirsin istedigini... Ufak bir tavsiye umarim yardimci olur...

bence de takside girip biran önce çeyizlerini alman taraftarıyım. sonradan başka eksikler çıkar zorlanırsın hepsini birlikte almaktan. dedemin bana söylediği bir laf var kızım vakit varken her şeyini al zamanı gelince bedava bulmuş gibi sevinirsin

merhaba cnm çeyizimdeki herşeyi ben aldığım için bu işin zorluğunu çok iyi biliyorum benim kenarda birikmiş param vardı ama inan ona hiç dokunmadım çalışıyorsan taksit taksit al ve öde ama ödemelerini biraz yüksek tut benim ayda 500 tl ödediğim bile olmuştu tabi bu rakamı kendine göre ayarlaman lazım biraz sıkıntı çekersin ama başka türlüde bitmiyor çeyiz çünkü çok teferruat var kız çeyizinde şunuda söyleyeyim elimde hazır para var baya indirim yaparlar diye hiç düşünme biz büyük eşyalar için kredi çektik elimizde hazır para vardı ama canımız çıktı indirim yaptırıncaya kadar o da 100 lira falan öyle 500-1000 arası indirip yapana rastlamadık hiç adamlar nakit parayı görüp fiyat düşmüyorlar düşselerde insanı canından bezdirinceye kadar uğraşıyorlar

bende taksitle alınması taraftarıyım şahsen ben çok para harcayan biriyim pek para tutamıyorm.Sadece kendimi taksitlendirim borcum olduğu zaman ödeyebiliyorm.Oyüzden sürekli taksite giriyorm.Parada ancak güne girerek biriktirebiliyorm:S Ama mantıklısı bu bencede birden cebinden fazla para çıkartıp vermek insanın zoruna gider ama yavaş yavaşş almak daha iyi

para birikir diyen kişi çıkarsa tebrik ederim valla babam bana diyor biriktir zamanı gelince al ama imkansız yani ben o paraya güvenerek hiç bişeyimi kısmam şimdi erkek arkadaşım mobilya ve beyaz eşyayı aynı anda alıcak ödicek para koyamaz ama borcum var ödemem lazım der ve öder ayrıca beyaz eşyalar mobilyalar mağazada durduğu sürece sıkıntı yok atıyorum bosch u bildiğim için bosch u örnek veriyorum 2 yıl önce aldın bitirdin o beğendiğin modelin aynısı kalmadı çünkü üst modeli çıktı adam hiçbir fark almadan o modeli sana veriyo yada beyaz aldın farkını ödeyip gri alabiliyorsun mobilyacıyla anlaştığın takdirde onada bu tarzda bir anlaşma sunabilirsin... çeyizde şöyleki hergün yeni model çıkıyor evet ama sen bişeyi çok beğenerek aldıysan ilerde yeni modelde çıksa sevmiceğini düşünmüyorum ben en fazla alırken 40 kere düşünüyorum öyle karar veriyorum ama paranın birikmiyeceği muhtemel...
borçlarım bitti evet ama maaşımı tek başıma yemiyorum ailemede veriyorum nasıl atabilirmki azar azar alıyorum işte

son olarakda beyaz eşyada nakitte alsan büyük indirimler olmuyo bilgin olsun...

Son düzenleme:
Benim için taksite girmek bence nakittede bir indirim olmuyor şuanda nakit fiyatına taksit yapma seçenekleri var öyle hepsini birden almak zor gelir diye bende başladım birkaç nevresim havlu aldım yemek takımım bitiyor şimdi çatal bıcaga geçicem böyle böyle tamamlamayı düşünüyorum Rabbim nasip ederse en mantıklısı böyle geldi bana çogu kişi para biriktir hepsini aynı anda alırsın diyorda bence öyle zor ayrıca birikmiş para verecek çok açık olacak o zamanda gönlümüze göre alamıycaz bence dügündür kınadır balayıdır onlara gidicek paralar en ucuzuna kaçıcaz gibi geliyor ee öylede olunca bu kadar yıl çalışıp gönlüme göre alamadıktan sonra içimede sinmiyor benim herkesin yorumunu alırım ama yine kendi bildigimi yaparım o yüzden sizde bence içinizden nasıl geliyorsa öyle yapın

yapı meselesi birazda.
ben mesela taksit olayından nefret ederim..

nakit sıkıntım vardı. mecburiyetten. yeni plazma alınmıştı sehpa lazımdı..onun taksitlerini verincede 2 3 taksiti birden veriyorum. bitsinde kurtulayım diye..

ben kanaatimce, sonra pişman olmayacagın şeyleri alabilirsin. 1 2 sene geçtikten sonra keşke bunu almasaydım demiyeceğin şeyleri. ben mesela ne aldıysam çok içime sinerek aldım. 1 tek teflonumu sevmiyorum ilk aldığım çeyiz parçamda oda herkes başla almaya başla almaya dediği için oldu herhalde

heray 100 200 lirada köşeye atmaya çalış.
yani demek istediğim. hem para köşeye at hemde ufaktan bişeyler almaya bak..

heray bi çeyrek yada yarım almaya bak. tabi bide maaş durumuna bağlı

edit: indirimleri yakalamaya çalış. ben mesela 650 olan aryıldız çatal bıçak takımını 199 tl aldım. yani hala daha kendimi tebrik ederim bu konuda
bernando bi ara çek satıyordu. 49 tl alıyodun 100 tl yerine geçiyordu. onlarlada bernandodan alış verişimi yapmıştım.
kahvaltı takımı vs almıştım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…