Para biriktirmek için en çok faiz veren banka

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.856
10.535
Merhaba arkadaşlar, sırf bunu sorabilmek için yeni üye oldum. Ben üniversite öğrencisiyim ve bankada para biriktirmek istiyorum. Öyle çok miktar yatıramam başlangıç için 100 lira falan yatırabilirim ama faiz gelsin istiyorum yani değerlensin yatırdığım gibi kalmasın.. Tabi ki elime para geçtikçe artırabildikçe azar azar ben de üzerine para yatırıcam.

En çok faiz veren en güvenilir en iyi banka hangisi yardımcı olur musunuz? Nasıl bi hesap açtırmam ne yapmam gerekiyor? En az ne kadar yatırarak hesap açabilirim? Faiz verilen hesaplara vadeli hesap deniliyormuş vadesini kendimiz mi belirliyoruz banka mı belirliyor? Hiçbi bilgim yok. Lütfen yardımcı olun...

ben konuyu yanlış yere mi açtım acaba böyle yazdıkça da güncelleniyo mudur bilmiyorum ki neden kimse bişey yazmıyor???

Merhaba arkadaşlar, sırf bunu sorabilmek için yeni üye oldum. Ben üniversite öğrencisiyim ve bankada para biriktirmek istiyorum. Öyle çok miktar yatıramam başlangıç için 100 lira falan yatırabilirim ama faiz gelsin istiyorum yani değerlensin yatırdığım gibi kalmasın.. Tabi ki elime para geçtikçe artırabildikçe azar azar ben de üzerine para yatırıcam.

En çok faiz veren en güvenilir en iyi banka hangisi yardımcı olur musunuz? Nasıl bi hesap açtırmam ne yapmam gerekiyor? En az ne kadar yatırarak hesap açabilirim? Faiz verilen hesaplara vadeli hesap deniliyormuş vadesini kendimiz mi belirliyoruz banka mı belirliyor? Hiçbi bilgim yok. Lütfen yardımcı olun...
tatlım ben anlatayım sana bildiğim kadarıyla. Önce o bankadan bir vadesiz hesap açtıracaksın. Ardından ya şubeden yada telefon ya da internet bankacılığından bir vadeli hesap açacaksın o vadesiz hesabına bağlantılı. Ardından paranı vadesiz hesabına yatırıp vadeliye istediğin vade süresi şeklinde aktarıp vadeye koyacaksın. Faiz oranları değişir. Her bankanın uygulaması ayrı. Ayrıca vadesiz hesabını açtıktan sonra teledon bankacılıpı kullanırsan daha yüksek vade oranları alabilirsin.örneğin iş bankası kullanıorum. Şubeden açılan vadeli hesaba senelik %4 küsür verirken, internet şubesinden açılana % 8küsür verior. Küsürlerde şöyle değişiyor. Şu vade uzunsa faiz artar mantığını unut. Belli gün aralıkları ve paranın miktarına göre değişior. Yine işten örneklendireyim. Paranı 0 ila 31 gün arası vadede 8.25 verior, 32 ile 90 arası 8.75, ama 90 ile 300 arası 8 mesela. (Rakamlar aşağı yukarı net değil) bunları vadeyr yatırırken görüp seçiorsun. Bu arada vade günün dolunca faizin gelior ve değişiklik yapmazsan aynen devam esiır. Yada parandan dilediğin kadarını vadesiz hesabına geçirebilir öyle devam edebilir yada vadeaizden vadeliye aktarıp daha fazla parayla devam edebilirsin.

Gelelim seni üzecek bir duruma. Maalesef dediğin gibi 100tllik bir yatırımda alacağın vade kuruşlarla falan olur. Kabaca söyleyeyim ki ben birikimimin 15bin tlsini yatırmıştım vadeye. Her ay anca 100lira geliordu. Ki en yüksek vade veren süreleri kullanıyordum. Yılık 8.75 gibi bir faiz oranına rağmen. Hani 15bin liraya ı kadarsa 100 liraya ne olabilir bilemiorum:'( birikim elbette güzel ama bence vade için bir miktar birikmişin olmalı. Bence sen altınhesabı faln aç. Gram gram altın faln al. Uzun vadede artı sağlar.

X