para biriktiren hanımlar bakabilir mi...

Ben de yılda 6 maaş fazla alıyorum onları kenara atmaya başladım bir de her ay altın alıyorum daha yeni başladım ama olsun iradeliyim

ben de bankaya ayrı hesap açtım oraya biriktiriyorum. yokmuş gibi davranıyorum o para. başka türlüsü olmaz zaten. altın birikimi yapmadım hiç bilmiyorum.

Para biriktirmeyi çok seviyorum, kenarda köşede paramın olduğunu bilmek beni gerçekten çok rahatlatıyor bunun faydasınıda gördüm. Küçük bi ameliyat olmuştum 800₺ yi biriktirdiğim parayla ödemiştim. Zor zamanlarda ilaç gibi geliyor.

Mermerhaba bende sizin gibi çok alışveriş yapıyorum eşyaları koyacak yer bulamıyorum bazen bu harcama bin lirayı buluyor günlük ne beğensem alıyorum biriktiremiyorum

Yeni topikler açılmış :) herkes hoşgeldi bu arada :) evet birikimden bahsetmişsiniz. Ben öğrenciyim bende en azından aşırı derecede olmasa da bazen gereksiz harcıyorum ama işte bazen kendimi frenliyorum o konuda rahatım. Aslında biraz irade. Birde benim elimde nakit olunca bir sure donra harcıyorum. Yazın biriktirdiğim parayı ihtiyacım var diyip harcamıştım hala o para içime oturur. Bende çözümü biriktirdiğim parayı altına dolara çevirdim. Şuan için bir çeyreğim ve 30 dolarım var. Bu aydan itibaren de güne girdik. Aylık 50 lira. Onu aldığım zamanda artık o zaman altın dolar Euro hangisi denk gelirse çevireceğim.

Ya birde ben şunu anlamıyorum çoğumuzda artık marka takıntı olmuş durumda. Mesela şampuanlar çoğu kişi pantene kullanır. Ya kusura bakmayın ama 700 ml olan pantene şampuana ben niye 11-12 lira vereyim hacışakirin ve durunun 700 ml şampuanları 3.50 lira. Aradaki farkı kumbaraya atıyorum ben. Hacışakirin de bir marka değeri var yani. Bazı durumlarda bimin, a101 in urunlerini denemekten çekinmeyin. Uygun oluyor hemde.

Hem kira ödüyorum, hem kredi ödüyorum, hiçbir şeyden mahrum da kalmıyorum, hiç atmadığım ay 150 tl atabiliyorum kenara.
İhtiyaçlarım ve isteklerim diye belirleyebiliyorum alacaklarımı, isteklerime ara sıra çizgi çekiyorum. Çok zor değil yani.

Arkadaşlar ben de bekarım. Şöyle bir şey yaptım, döviz hesabı açtırdım. Dolar biriktiriyorum. Para değerini koruyor dolar olunca. Altın değer olarak dengeli değil pek.

Mermerhaba bende sizin gibi çok alışveriş yapıyorum eşyaları koyacak yer bulamıyorum bazen bu harcama bin lirayı buluyor günlük ne beğensem alıyorum biriktiremiyorum
Eşya koyacak yer bulamayanlar olmayanlara yollasa çok güzel olur

Pantene i markadan saymıyorlar artık :))

bu ay zam farkı alıcam ama o zamları biriktiricem.
birde maaşımın kalanını bankada bırakıyorum bebek için birikiyor.
uzun zamandır alışveriş yapmayı bıraktım ihtiyaç dışı hiçbirşey almıyorum.
ama araba aldık birkaç yere borçlandım taksitleri bitmedi.

Umarım her istediğiniz olur :) teşekkür ederim önerileriniz için..

Babanız için çokca geçmiş olsun umarım şimdi iyidir. Altın bana da çok mantıklı geliyor, ben de galiba artık altın alacağım :)

Evli misin? Bende çok harcıyorum. Hiç ilerisini düşünmüyordum. Şimdi çok pişmanım Yinede gözüm instagramda ki butiklerde. Dolap kıyafet dolu yok. Doymadım.

En iyisi instagramı kapatmak
Sade yaşam diye bir topic var oraya bir göz atın isterseniz

Bende çok harcama yapıyorum hiç tutumlu değilimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…