Saç Rengi ve Saç Boyama Papatya Suyuyla ilgili deneyimi olanlara sorum var.

Pelinnnnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2011
9
0
36
Samsun
Merhabalar. Benim saçım kızıla yakın bir renk ( gerçek rengi ) Kahverengi ile karışık gibi tam kızıl değil. Bazı yerleri daha koyu, kahverengi gibi duruyor ben de kızıl gibi dursun istiyorum. Daha 17 yaşında olduğumdan saçımı boyatmak istemiyorum. Ve saçım çok hassastır. Bir düzleştirmeyle bile kırılır. Papatya suyunun zararı yok diye biliyorum fakat hep kumrallar sarışın olmak için deniyor kızıl-kahverengi arası bir saçı sizce benim istediğim gibi yapar mı ? Ve nasıl kullanmam gerekir ? Şimdiden teşekkür ederim.

Canim acildikca kizillasir senin sacin, kumral saci bile kizillastirarak aciyor papatya. Ama ben sana kinayi tavsiye ederim hem saci da besliyor. Papatya bazi saclari yipratabiliyor...

Canim acildikca kizillasir senin sacin, kumral saci bile kizillastirarak aciyor papatya. Ama ben sana kinayi tavsiye ederim hem saci da besliyor. Papatya bazi saclari yipratabiliyor...

Kınayı yapacağımı sanmıyorum istediğim renk olmayabilir öyle çok tupturuncu bi şeyde istemiyorum. Sadece doğal bir açıklık falan. Papatya ne kadar sürede açar saçımı biraz bilgi verebilir misin ?

kına benim bildiğim saçı beslemiyor hatta saçın nefes almasını engelliyor saç için boya kınadan daha ii:26:.

kına benim bildiğim saçı beslemiyor hatta saçın nefes almasını engelliyor saç için boya kınadan daha ii:26:.

Kişiden kişiye değişir. İnternette biraz araştırma yaptım bazıları çok güzel oldu parlak oldu falan yazmış, bazıları hiç renkten memnun değil. Ve çok uzun süre tuttuğu için beğenmessen boya da tutmuyormuş. Bu yüzden buna cesaretim yok ben sadece hafif bir açıklık kahverengi gibi gözüken yerleride kızıl gibi gösterecek bir açıklık istiyorum yani saçımın rengi 1-2 ton açılsa yeter. Oksijenli suda istediğim gibi yapmayabilir ve yıpratıyormuş saçı. En sağlıklısı papatya suyu sanırım. Sadece ne kadar kullanacağım, ne kadar süre ve nasıl bir açıklık yapar benim saçımda bununla ilgili cevaplar arıyorum.

canım netten alıntı yaptım şöyle birşey mantıklı geldi:
Papatya suyu nasıl hazırlanır?

1 litrelik suyun içine papatyaları koyup iyce kaynattıktan sonra soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra karışımı bir süzgeçten geçirin ve suyu bir şişede muhafaza edin. Saçlarınıza her gün ya da 2- 3 günde bir bu suyu uygulayın ve saçlarınızı tarayın. Sonra güneşte durup güneşin saçlarınıza iyice işlemesini sağlayın ama cildinize güneşin zararlı ışıklarından korunmak için de güneş kremi sürmeyi unutmayın. Bu uygulamayı yaptıktan birkaç sefer sonra saçınızda değişme olduğunun farkına varacaksınız.

Ama şu dip notu da yazmakta fayda görüyoruz ki, o da saçlarınız çok koyu renkliyse ve saçlarınızın sapsarı olmasını diliyorsanız bilin ki papatya suyu bir saç açıcı kadar etkili değildir ve çok koyu renkteki saçların sapsarı olmasını sağlayamaz; ama saçınızın sahip olduğu tondan 2- 3 ton daha açılmasını sağlar ve saçlarınıza bir parlaklık kazandırır.

saçlarının ilk fotosunu çekip buraya koyar mısın ve papatyayı kullandıktan sonraki açılmış halıni de çeker misin aradaki farkı görelim...istersen ilk önce saçının sadece bir kısmına bunu uygula memnun kalırsan hepsine uygularsın olmaz mı.

peki canım papatya miktarı ne kadar olacak :26:

Kina senin sacini tupturuncu yapmaz, cok dogal bir renk verir saclarina. Istersen sacinin bir tutamina dene...
Konu acilali cok olmus ama isine yarar belki.

Sac telinin nefes aldigini da ilk defa senden duydum...
Sac telinin ölü oldugu, kan damarlari, sinirler vs. bulundurmadigini ve hic bir sekilde nefes almadigini bilirdim ben hep, iyi oldu bak bu bilgi sagol... Akcigerleri falan var mi bari...:122:

canım papatyayı ne kadar koyucaz bi bilgin var mı :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…