Papağan, Muhabbet Kuşu ve Çesitli Kuş Sahipleri Paylasım Alanı

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.523
24.153
Merhabalaar😇

Hayvanlarin her turlusune asigim..
Ama en bi sevdiklerim kuslardir💜
Gecmis yillarda cocuklugumdan beri hatta hasir nesir oldugum kuslara resmen asigim..

Bundan birkac sene once cift sevda papaganim vardi... erkegi öldü maalesef... kizimiz pek bi yamandi.. baska bir erkek aldik. Surekli ciftlestiler; tonla yumurta verdiler ancak bebek hic cikaramiyordu... bir gece hatirliyorum bebek kus ciklemesi duymustum sabahina ne kus ne yumurta yoktu yuvalikta, sanirim yiyordu yumirta ve yavrulari...
Ozaman deneyimsizdik kus bakimi konusunda, sanirim iyi bakamadik.. yuva nem derecesini vs ayarlayamadik..
Sonra erkek olan yine öldü..
Biz tabi cok uzulduk...
Ve cok gecmeden disi kusumuz da öldü uzuntuden.. 20210126_193916.jpg
Onlar bunlardi...
Çiko(erkek) ve mavis(dişi)
Beni en cok uzen kızçem mavişimin vefatıydı:KK43:
Resmen aglamistim...
Elimle gömdüm...

Daha sonra bunlardan cok uzun sure sonra diyeyim tekrar kus almak istedik..
Papaganlari com seviyorduk ancak kucuk papagan olmaliydi..
Cennet papaganinda karar kildik..

20200923_205329.jpg

Iste bu iki seker kupunu aldik😍😍😍
Komik olan şu ki soldakini yani Riki'yi bize erkek diye vermislerdi
Sağdaki yani Kiki'yi de kız diye..
Isimlerini de ona gore koyduk tabi kıza hic Riki denir mi:KK70:
Neyse ciftlestiklerinde kimin kiz kimin erkek oldugu ortaya cikti:KK66:

Bu sefer dedik herseyi tastamam olacak.
Tamamlayici komple yem, mineralli kus kumu, balli yem, solusyon vitaminler mimeraller, cekirdek, ekstradan besleyici tohumlar(yulaf, kenevir, aspir..) gibi.. herseylerini tastamam ettik ve herseyi usulunce yaptik..

Allaha sukur ki ciftlestiler ve yavru verdiler😍
Tek sorun Riki kizim, erkegi katiyen kulucka donemi de dahil yuvada istemedi surekli dovdu durdu..
Baya bi haşin kendisi:KK70:
Ama olsundu.. 4 yumurtadan ikisi cikmis durumda..
Disi tek basina bakiyor bebeklere..
Biri 5 digeri 3 gunluk iki yavrumuz var..
Riki kizim masallah cok guzel besleyip ilgileniyor bebekler ile kursaklar dolu surekli kontroldeyim🥰

Hele bebeklerin o bik bik otusleri dunyalara bedel..
Huzur veriyor😇
Satmayi asla dusunmuyorum.
Ancak ev kus dolacak kapasiteye gelirse bilemiyorum belki😆

Bebeklerime nazar deger korkusu ile su an resim eklemek istemiyorum ama 1 aylik olduklarinda seve seve eklerim💜💜💜

Simdilik bu kadar..
Kus anneleri demeyimlerini, sorularini, herseylerini hatta; burada paylasirsalar cok mutlu ve guzel sevgi dolu bir yer olabilir burasi😍🥰

Riki ve kiki'nin bazi fotograflarini ekliyorum.
Sevgiler..
20201207_161316.jpg IMG-20201121-WA0004.jpg IMG-20201206-WA0012.jpg 20201213_140930.jpg 20201203_135146.jpg

Evet , tarih 26.01.21
ilk yavrum bugun 5 gunluk.
Ikinci yavrum ise 3 gunluk.
Diger iki yumurtadan hala ses yok.
Kaynamis su buharini kafes altina yere koyup cikmasi icin gerekli ortami hazirlasam da cikmayacaklarmis gibi hissediyorum:KK43:
Ama buna da sukur.
Bugun ilk kez uzun sureden sonra Riki ve kiki'ye ispanak verdim.
Çiğ ispanak tabi.
Iyice yikayip kurulayip.. sevda ve cennet papaganlarinin hassas noktasidir ispanak.
Dun de gobek vermistim bir yaprak bayila bayila yediler.
Riki ispanagi yer yemez bebeklere kustu ve sonuc yesil kursaklar:KK70:
Sanirim artik Riki ile gozlerimizle anlasabiliyoruz💜
Benden zarar gelmeyecegini gozlerime bakarak biliyor..
Komutlarimi insan gibi algiliyor, oz cocuklarim bile bazen takmazken🤭😆

Dun esim mama aldi.. kuscu diyormus ki "abi senden sık gelen yok "
E tabii, bizim minnaklarimiz var beslenmesi gereken😇💜

Az once internette gordugum bir bebek kus mamasi tarifine yakin birsey yapayim dedim.
Malum anne yemi yiyor, kiriyor, bulamac haline getiriyor da yavruya oyle kusuyor...
Hazir yumusacik olur direkt kusar ugrasmaz diye..

Internetteki annesinin beslemedigi ve kursagi bos olan yavruya yaptiklari bebek mamasi tarifi soyleydi;
Olculeri hatirlamiyorum;

💥Yumurtali kus mamasindan biraz havanda ezip un haline getirilir

💥Icine murekkep baligi kemigi yani kalsiyum bir parca ezilir un haline getirilerek karistirilir.

💥Ayri bir kapta bir yumurtanin sarisinin yarisi ve bebe biskuvisi cok az ilik su ile ezilir homojen hale getirilir.

💥Daha sonra icine havanda dovdugumuz toz haldeki mama ve kalsiyum karistirilir.

💥Varsa toz keciboynuzu cok az eklenir .

💥Biraz da kuslar icin probiyotik ilave edilir.

Tum mama karistirilarak gerekirse az su eklenerek hazirlanir.

Bu mama siringa ile yavru beslemek icin ama ben Riki nin yiyip bebeklere direkt kusmasi icin buna benzer birsey yaptim.
Yemeyecegini bilsemde:KK43:
Bizim kizin tek sevdigi cekirdek, balli yem ve arada normal yem..

Neyse umarım yer
Bebeklere yarar🥰💜

Dip not;

Yumurta yemeyen kızım Riki yukarida bahsi gecen yumurta mamami yedii🥰😍😍😍

Ben nasil yaptim ona geleyim;

Kalsiyum blogunu bir parca kirip un haline getirdim.

Icine hasladigim yumurta kabugundan da ezdim iyice un haline getirdim.

Kabuksuz yavru mamasi vardi yumurtali ondan da ezerek ilave ettim.

En son hasladigim yarim yumurtayi beyazi ile ekleyip komple karistirdim kafese bir kap icerisinde taktim.

Yiyecegini sanmazdim masallah yedi💜
Yarasin miki ile mini'ye 😅🤭 (yavrularin ismi)

Dun gunu gecen iki yumurtadan birini kirdik. Hani belki yumurtayı kiramiyor, belki cikamiyor.. belki de öldü:KK43:

Malesef ölmüş..
Gagasi , kanadi, ayagi olusmus cok uzulduk..
Ama yesil mor bi haldeydi..
Altinda kokulu yesil bir jelle cikti bebek..
Demek riki , bu iki yumurtasi çıkınca onlarla ilgilenmekten diger ikisini isitamadi:KK43:

Yumurtayi kiran esimdi.
Cok uzuldu ölmesine..
Ben de oyle.
Riki ye gostermeden yaptik yoksa bizi mahveder arti bunalima girerdi..

En azindan iki yavrumuz var sağ, buna sukrettim..
Ilk kuluckada bu cok iyi bir sans..
Allah onlara omur versin💜

Merhaba.
Bugun sabaha karsi cok soguktu..
Esim "bak bakalim yavrular iyi mi usumusler mi" dedi.
Baktim masallah hicbisileri yok.
Buyuyorlar🥰
Ilk cikan yani miki💜neredeyse gozleri acilmaya baslamis.
Yolunmus tavuk gibiler kipir kipir😍😀
Diger iki yavrunun olmesine uzulduk
Ve annemin ortaya attigi bir fikir bize cazip geldi.

Simdi Riki erkegi kafeste istemiyor ya.
Bir daha yumurtladiginda farz edelim ki 4 tane yumurtladi yine.
Ilk ikisi cikti.
Riki bunlari beslemeye basladi.
Hemen diger ikiyi riki nin altından kaydirip
Erkegin ayirdigimiz kafesindeki yuvaligina koyucaz.
Erkek yatsin ustune ilgilensin.
Cunku riki tek basina hem bebek besleyip hem yumurtaya yatamiyor.
Onu anlamis olduk.

Kalsiyum blogunu bir parcasini un haline getirip haslanmis yarim yumurta ile mama yaptim yiyor , yesin beslesin minikleri💜
Yarasin insallah🥰🥰🥰

Evet bu gun 04.02.2021
Ilk bebegimiz 14 gunluk.. digeri ise 12 gunluk..
Artik sesleri yuksek volümlü cikmaya basladi😊
Ve doymuyorlar... sevgili Rikilettam surekli ye kus modunda, onlari uyutana dek ter dokuyor🤭
Allaha sukur su an saglikli bebekler..
Surekli bir panik haldeyim.
Acaba besleyebiliyor mu?
Aclar mi yoksa?
Ya acsa ve aglayacak kadar gucu yoksa bebeklerin?
Ya bir sey olursa? Diye..

Esimin arkadasi yavrulardan istiyormus.
Dedim ki asla...
Ben gozlerinin icine bakarak buyuttum omlari evladim gibi.
Krali gelse vermem..
Veremem💜

Evet bu gun 04.02.2021
Ilk bebegimiz 14 gunluk.. digeri ise 12 gunluk..
Artik sesleri yuksek volümlü cikmaya basladi😊
Ve doymuyorlar... sevgili Rikilettam surekli ye kus modunda, onlari uyutana dek ter dokuyor🤭
Allaha sukur su an saglikli bebekler..
Surekli bir panik haldeyim.
Acaba besleyebiliyor mu?
Aclar mi yoksa?
Ya acsa ve aglayacak kadar gucu yoksa bebeklerin?
Ya bir sey olursa? Diye..

Esimin arkadasi yavrulardan istiyormus.
Dedim ki asla...
Ben gozlerinin icine bakarak buyuttum omlari evladim gibi.
Krali gelse vermem..
Veremem💜
Çok tatlısınız maşallah kuşlarda sizde. Bende muhabbet kuşu istiyorum ama hiç tecrübem yok bakamazsam çok üzülürüm. Yavru mu almak iyi olur büyük mü. Cevaplarsanız sevinirim 😊

Çok tatlısınız maşallah kuşlarda sizde. Bende muhabbet kuşu istiyorum ama hiç tecrübem yok bakamazsam çok üzülürüm. Yavru mu almak iyi olur büyük mü. Cevaplarsanız sevinirim 😊
Merhaba. Tesekkur ederiz😇💜
Yavru almak her zan daha iyidir.
Bulabilirseniz direkt ureticiden alin.
Cunku pet shoplarda yavru adi altinda buyuk kuslar satiliyor. Bu da kusun size alismasini geciktirir.
Zor bir kismi yok inanin:KK66:
Her gun taze su , 2 gume bir taze yem ve bol bol sevgi yeterli.💜💜💜

Evet
Bugun 08.02.21
Miki yani ilk dogan yavrum 18 gunluk..
Mini ikinci yavru ise 16 gunluk masallah:nazar:
Artik gozlerini acip baya baya bize bakabiliyorlar, gagalari turuncu yakinda kizaracak😍😍
Sesleri daha da kalinlasti..
Kipir kipirlar😇😇😇
Bir an once elimize alistirmak ve sevmek icin can atsak da daha en az 30 gunluk olmalari lazim..
Saglikli olsunlar da yeter😍😍😍

CYMERA_20210111_114056.jpg
20210111_113846.jpg

Bu cicegi burnunda babamiz Kiki😍
Hazir disardayken elime alip bol bol opucuge bogabiliyorum😇

Ayyyyy ne harika hayvanlar yaaa😍😍😍 maşallah onlara 🥰 bizde oğlum için muhabbet kuşu almaya karar verdik .eşim sultan papağanı alalım dedi ama ben istemedim 😜 bugün gidip alacağız bir bebek heyecanlandık ailecek 😂 oğlum daha çok küçük ve hayvan sevgisine sahip olsun sorumluluk alarak yetişen bir birey olsun istiyorum 😊kuş konusunda çok deneyimsiziz okuyorum . Öyle forumda aratırken buraya denk geldim

Merhaba, benim de sultan papağanım var bir tane erkek 🥰
Aslında bir dişi sultan papağanına yavruyken aile olmuştuk büyüyünce yanına eş almamız gerekti. Sultan papağanları eş isteyen bir kuş türü tabi biz de deneyimle öğrendik. Onlar da çiftleştiler 5 yumurta doğurdu kızımız ama hiçbirinde yavru yoktu. Bir süre dinlenmeleri gerekiyormuş. Bu dinlenme döneminde dişi kuşumuz evde gezerken yolunu bulamayıp pencereden uçup gitti 😔 çok aradık ama bulamadık. Erkek kuşumuz da çok üzüldü şu an yalnız o var.
Gri olan erkek sultan papağanı Bulut, diğeri de dişi olan Fazli
athena athena sizin kuşlar da çok tatlı cennet papağanlarını çok severim. Bizim dişi kuşumuzun ismi de sizinki gibi oldu yavruyken erkek ismi koymuş olduk 😅🤗

Eklentiler

• 2BE2112C-4667-47EC-8ED6-A34137F0482F.jpeg
    2BE2112C-4667-47EC-8ED6-A34137F0482F.jpeg
    103,1 KB · Görüntüleme: 92
  • 8CC64315-D473-44E1-8F7D-0C9F06B9EF6F.jpeg
    8CC64315-D473-44E1-8F7D-0C9F06B9EF6F.jpeg
    254,3 KB · Görüntüleme: 83
Ayyyyy ne harika hayvanlar yaaa😍😍😍 maşallah onlara 🥰 bizde oğlum için muhabbet kuşu almaya karar verdik .eşim sultan papağanı alalım dedi ama ben istemedim 😜 bugün gidip alacağız bir bebek heyecanlandık ailecek 😂 oğlum daha çok küçük ve hayvan sevgisine sahip olsun sorumluluk alarak yetişen bir birey olsun istiyorum 😊kuş konusunda çok deneyimsiziz okuyorum . Öyle forumda aratırken buraya denk geldim
❤❤❤ tesekkurler. Cok iyi dusunmussunuz cocuklarin hayvanlar ile ic ice olmasi cok güzel bir terapi..

Sultan papaganlari eger erkekse konusur baya baya☺ ve tekse. Eger eşli alirsaniz konusmasi zor oluyor esi ile ilgilendiginden..
Annemde albino sultan papagani var bildigin konusuyor..

Oncelikle icinde rahat hareket edebilecegi bir kafes olmali buyuk.

Kafes icine asacaginiz dallar tahta olmali ki kus kendini dogasinda hissetsin.

Parakeet yemleri var sultan ve cennet papagani için uygun olan , tam yem; onlardan almaniz gerekiyor icinde misir, cekirdek, meyve tohumlari, yulaf ve diger yemlerden bulunan.
Bazi pet shoplar "muhabbet kusu yemi ile cekirdegi karistirip da kullanbilirsiniz" diyebiliyor ama bu yeterli degil. Kucuk papaganlarin kendilerine ozel yemler yemesi lazim.
Ve o yemin icine mutlaka mineralli kus kumu katmalisiniz ki kusun kursagindaki yemler ogutulebilsin. Yoksa sindirim sistemi sorunlari olusabiliyor malum kuslarin midesi yok.. kumlar olmadan yemleri ogutemezler.

Kafeste yem harici dikkat edilmesi gereken sey su.
Su her gun tazelenmeli. Ve suluk mumkunse yikanarak temizlenmeli.
Icine vitamin mineral solusyonu koyabilirsiniz kutu uzerindeki talimatlara uyarak.

Gaga tasi mutlaka koymalisiniz kafese. Mineral blok diye gecer. Kusun gagasini torpulemesi cok onemli.

Murekkep baligi kemigi diye birsey var pet shopa soylerseniz verir o da kafes icine asilmali. Kalsiyum kaynagidir , kusun kemiklerini guclendirir.

Bunlar oldugu zaman kusunuz mutlu ve saglikli yasayacaktir insallah🤩

Merhaba, benim de sultan papağanım var bir tane erkek 🥰
Aslında bir dişi sultan papağanına yavruyken aile olmuştuk büyüyünce yanına eş almamız gerekti. Sultan papağanları eş isteyen bir kuş türü tabi biz de deneyimle öğrendik. Onlar da çiftleştiler 5 yumurta doğurdu kızımız ama hiçbirinde yavru yoktu. Bir süre dinlenmeleri gerekiyormuş. Bu dinlenme döneminde dişi kuşumuz evde gezerken yolunu bulamayıp pencereden uçup gitti 😔 çok aradık ama bulamadık. Erkek kuşumuz da çok üzüldü şu an yalnız o var.
Gri olan erkek sultan papağanı Bulut, diğeri de dişi olan Fazli
athena athena sizin kuşlar da çok tatlı cennet papağanlarını çok severim. Bizim dişi kuşumuzun ismi de sizinki gibi oldu yavruyken erkek ismi koymuş olduk 😅🤗
Cok guzeller❤, cok uzuldum kiziniza:KK43:
Bazen bos yumurta cikabiliyor. Ya erkek ufak oldugundan yeterince dolleyemiyor yumurtalari, ya da etken bir cok sebepten dolayi..
Bir erkek bir disi oldugundan emindiniz dimi?
Cunku iki disi kus da kizginlik yumurtasi yapabiliyor ve bu yumurtalar genelde bos cikiyor diye biliyorum.
Allah buluta omur versin❤

Kuslarin cinsiyeti sanilanin aksine cok zor belirleniyor hatta bazilari genetik test en kesin sonuc diyorlar. Evet erkek ismi almis oldular 😄 ama bizim riki ismine baya alisik o yuzden en iyisi boyle bu isimle kalmasi dedik🤭

Merhaba, 1 hafta önce yavru muhabbet kuşu sahiplendik, bana çok alıştı omzumda durmayı filan seviyor fakat dün akşam omzuma çıkmak isterken kolumdan kayıp yere düştü. Normalde ilk günler pek uçamazken iki gündür iyi uçmaya başlamıştı fakat düştükten sonra koltuğun üstünden yere bile uçamamaya başladı, 15 20 cmlik mesafeye bile uçamıyor zorlanıyor. Kanatlarını kontrol ettim birşey yok fakat bir omzunu atıyor arada. İştahı yemesi içmesi her şeyi yerinde tek sıkıntısı uçamaması. Ne yapabiliriz? Düzelir mi? Kanadını açıp oynayabiliyor ama uçamıyor.

Merhaba, 1 hafta önce yavru muhabbet kuşu sahiplendik, bana çok alıştı omzumda durmayı filan seviyor fakat dün akşam omzuma çıkmak isterken kolumdan kayıp yere düştü. Normalde ilk günler pek uçamazken iki gündür iyi uçmaya başlamıştı fakat düştükten sonra koltuğun üstünden yere bile uçamamaya başladı, 15 20 cmlik mesafeye bile uçamıyor zorlanıyor. Kanatlarını kontrol ettim birşey yok fakat bir omzunu atıyor arada. İştahı yemesi içmesi her şeyi yerinde tek sıkıntısı uçamaması. Ne yapabiliriz? Düzelir mi? Kanadını açıp oynayabiliyor ama uçamıyor.
Merhaba korkmus olabilir.
Haliyle dustugu yer acimis olabilir.
Ufak oldugu icin kusunuz; korkusu ucmasina engel oluyordur.
Kanadini acabiliyor ve ellediginizde tepki vermiyorsa bir iki gun daha sure verin.
Bu durum uzarsa bir veterinere kontrol ettirebilirsiniz.

Yaa çok güzel kuşlarınız. maşallah. Bizde muhabbet kuşu almıştık, ama tüyleri kızımın alerjisini tetikleyince annemlere teslim etmek zorunda kaldık. O kadar alıştı o kadar alıştıki annem babam kuşa- kuş onlara. Evde bir insan gibi takılıyor. yürüyen biri varsa yerde onunla beraber yürüyor, telefonla oynayan biri varsa ilgi çekmek için herşeyi yapıyor, babam yüzünü kapatıp "cici kuşu görmüyorum" deyince kendini gösterebilmek için şekilden şekile giriyor. Velhasıl kelam çok çok şirin, tatlı, insanımsı.:anne:

Yaa çok güzel kuşlarınız. maşallah. Bizde muhabbet kuşu almıştık, ama tüyleri kızımın alerjisini tetikleyince annemlere teslim etmek zorunda kaldık. O kadar alıştı o kadar alıştıki annem babam kuşa- kuş onlara. Evde bir insan gibi takılıyor. yürüyen biri varsa yerde onunla beraber yürüyor, telefonla oynayan biri varsa ilgi çekmek için herşeyi yapıyor, babam yüzünü kapatıp "cici kuşu görmüyorum" deyince kendini gösterebilmek için şekilden şekile giriyor. Velhasıl kelam çok çok şirin, tatlı, insanımsı.:anne:
Tesekkur ederim 💜

Evet evde kus sesi beni hic rahatsiz etmiyor aksine insani canli hissettiriyor , huzurlu.. terapi gibi.
Tek kotu yani evi cok cabuk kirletmeleri🤭
Yenidogan yavrularla beraber 6 kus var evde bende🤗

Cok guzeller❤, cok uzuldum kiziniza:KK43:
Bazen bos yumurta cikabiliyor. Ya erkek ufak oldugundan yeterince dolleyemiyor yumurtalari, ya da etken bir cok sebepten dolayi..
Bir erkek bir disi oldugundan emindiniz dimi?
Cunku iki disi kus da kizginlik yumurtasi yapabiliyor ve bu yumurtalar genelde bos cikiyor diye biliyorum.
Allah buluta omur versin❤

Kuslarin cinsiyeti sanilanin aksine cok zor belirleniyor hatta bazilari genetik test en kesin sonuc diyorlar. Evet erkek ismi almis oldular 😄 ama bizim riki ismine baya alisik o yuzden en iyisi boyle bu isimle kalmasi dedik🤭
Evet hem kur ötüşlerinden hem de çiftleştiklerini de gördük erkek. Evet uyum sağlayamayıp doğru çiftleşemeyebiliryorlarmış bazen veya insanlarda olduğu gibi kısır olabiliyorlarmış. Ben bunları okuduğumda baya şaşırmıştım. 😅 bilgileri okudukça onları anlamaya ötüşünden bile ne istediğini bilmeye başladım. Bulutla da sizin riki gibi göz temasıyla bile anlaşıyoruz artık 😂🤗

X