Çok tatlısınız maşallah kuşlarda sizde. Bende muhabbet kuşu istiyorum ama hiç tecrübem yok bakamazsam çok üzülürüm. Yavru mu almak iyi olur büyük mü. Cevaplarsanız sevinirimEvet bu gun 04.02.2021
Ilk bebegimiz 14 gunluk.. digeri ise 12 gunluk..
Artik sesleri yuksek volümlü cikmaya basladi
Ve doymuyorlar... sevgili Rikilettam surekli ye kus modunda, onlari uyutana dek ter dokuyor
Allaha sukur su an saglikli bebekler..
Surekli bir panik haldeyim.
Acaba besleyebiliyor mu?
Aclar mi yoksa?
Ya acsa ve aglayacak kadar gucu yoksa bebeklerin?
Ya bir sey olursa? Diye..
Esimin arkadasi yavrulardan istiyormus.
Dedim ki asla...
Ben gozlerinin icine bakarak buyuttum omlari evladim gibi.
Krali gelse vermem..
Veremem
Merhaba. Tesekkur ederizÇok tatlısınız maşallah kuşlarda sizde. Bende muhabbet kuşu istiyorum ama hiç tecrübem yok bakamazsam çok üzülürüm. Yavru mu almak iyi olur büyük mü. Cevaplarsanız sevinirim
❤❤❤ tesekkurler. Cok iyi dusunmussunuz cocuklarin hayvanlar ile ic ice olmasi cok güzel bir terapi..Ayyyyy ne harika hayvanlar yaaamaşallah onlara bizde oğlum için muhabbet kuşu almaya karar verdik .eşim sultan papağanı alalım dedi ama ben istemedim bugün gidip alacağız bir bebek heyecanlandık ailecek oğlum daha çok küçük ve hayvan sevgisine sahip olsun sorumluluk alarak yetişen bir birey olsun istiyorum kuş konusunda çok deneyimsiziz okuyorum . Öyle forumda aratırken buraya denk geldim
Cok guzeller❤, cok uzuldum kizinizaMerhaba, benim de sultan papağanım var bir tane erkek
Aslında bir dişi sultan papağanına yavruyken aile olmuştuk büyüyünce yanına eş almamız gerekti. Sultan papağanları eş isteyen bir kuş türü tabi biz de deneyimle öğrendik. Onlar da çiftleştiler 5 yumurta doğurdu kızımız ama hiçbirinde yavru yoktu. Bir süre dinlenmeleri gerekiyormuş. Bu dinlenme döneminde dişi kuşumuz evde gezerken yolunu bulamayıp pencereden uçup gittiçok aradık ama bulamadık. Erkek kuşumuz da çok üzüldü şu an yalnız o var.
Gri olan erkek sultan papağanı Bulut, diğeri de dişi olan Fazli
athena sizin kuşlar da çok tatlı cennet papağanlarını çok severim. Bizim dişi kuşumuzun ismi de sizinki gibi oldu yavruyken erkek ismi koymuş olduk
Merhaba korkmus olabilir.Merhaba, 1 hafta önce yavru muhabbet kuşu sahiplendik, bana çok alıştı omzumda durmayı filan seviyor fakat dün akşam omzuma çıkmak isterken kolumdan kayıp yere düştü. Normalde ilk günler pek uçamazken iki gündür iyi uçmaya başlamıştı fakat düştükten sonra koltuğun üstünden yere bile uçamamaya başladı, 15 20 cmlik mesafeye bile uçamıyor zorlanıyor. Kanatlarını kontrol ettim birşey yok fakat bir omzunu atıyor arada. İştahı yemesi içmesi her şeyi yerinde tek sıkıntısı uçamaması. Ne yapabiliriz? Düzelir mi? Kanadını açıp oynayabiliyor ama uçamıyor.
Tesekkur ederimYaa çok güzel kuşlarınız. maşallah. Bizde muhabbet kuşu almıştık, ama tüyleri kızımın alerjisini tetikleyince annemlere teslim etmek zorunda kaldık. O kadar alıştı o kadar alıştıki annem babam kuşa- kuş onlara. Evde bir insan gibi takılıyor. yürüyen biri varsa yerde onunla beraber yürüyor, telefonla oynayan biri varsa ilgi çekmek için herşeyi yapıyor, babam yüzünü kapatıp "cici kuşu görmüyorum" deyince kendini gösterebilmek için şekilden şekile giriyor. Velhasıl kelam çok çok şirin, tatlı, insanımsı.
Evet hem kur ötüşlerinden hem de çiftleştiklerini de gördük erkek. Evet uyum sağlayamayıp doğru çiftleşemeyebiliryorlarmış bazen veya insanlarda olduğu gibi kısır olabiliyorlarmış. Ben bunları okuduğumda baya şaşırmıştım.Cok guzeller❤, cok uzuldum kiziniza
Bazen bos yumurta cikabiliyor. Ya erkek ufak oldugundan yeterince dolleyemiyor yumurtalari, ya da etken bir cok sebepten dolayi..
Bir erkek bir disi oldugundan emindiniz dimi?
Cunku iki disi kus da kizginlik yumurtasi yapabiliyor ve bu yumurtalar genelde bos cikiyor diye biliyorum.
Allah buluta omur versin❤
Kuslarin cinsiyeti sanilanin aksine cok zor belirleniyor hatta bazilari genetik test en kesin sonuc diyorlar. Evet erkek ismi almis oldularama bizim riki ismine baya alisik o yuzden en iyisi boyle bu isimle kalmasi dedik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?