• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pansiyonlu okullarda nöbet tutan arkadaşlar

bahar56

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2012
50
0
16
43
Kastamonu
Arkadaşlar benim 2 buçuk yaşında bir kızım var eşimle aynı okulda çalışıyoruz ve eşim 5 senedir yurtta nöbet tutuyor.Benden de ısrarla iki senedir yurtta nöbet tutmam isteniyor. Ama kızımı bırakabileceğim kimse yok. Bu konudaki prosedürü bilen var mı lütfen bana yardımcı olun. Benim bildiğim kadarıyla nöbet için dilekçe yazıldığı için kimse beni zorunlu tutamaz. bu durumda olan var mı?
 
arkadaşlarım tutuyordu, zorunlu değil..istedikleri zaman bırakabiliyorlardı, ama yapılacak iş değil bence çok yorucu heleki çocuğun varsa
 
Bencede zorunlu olsa başlangıçta nöbet tutmak istiyorum diye dilekçe almazlar. Eşim ayda 8 gün tutuyor zaten ve bende 8 gün tutarsam ayda 16 gün eder bir eşim evde olmayacak birde ben. Kızımı bakıcıya gece bırakamamç Hepimiz perişan olacağız beni asıl üzen iş arkadaşlarımın hepsinin bekar olmasına rağmen 3 senedir bir türlü beni idare etmemesi.
 
Bencede zorunlu olsa başlangıçta nöbet tutmak istiyorum diye dilekçe almazlar. Eşim ayda 8 gün tutuyor zaten ve bende 8 gün tutarsam ayda 16 gün eder bir eşim evde olmayacak birde ben. Kızımı bakıcıya gece bırakamamç Hepimiz perişan olacağız beni asıl üzen iş arkadaşlarımın hepsinin bekar olmasına rağmen 3 senedir bir türlü beni idare etmemesi.
Bu nöbet meselesini herkes kendi kafasına göre uyguluyor.
Kimi zorunlu diyor kimi zorunlu değil diyor.
Yaşadığım yerde pansiyonlu bir okul var. Bayan öğretmenlerin çoğu evli ve çocuklu dolayısıyla nöbet tutmak istemiyorlar. İdare de bu yüzden sene başında ilçedeki tüm okullara duyuru yazısı gönderiyor. Nöbet tutmak isteyen öğretmenler isim yazdırsın diye. ve bu şekilde nöbet tutmak isteyen birçok bayan öğretmen de buluyorlar. Bildiğim kadarıyla birçok yerde de bu iş böyle yapılıyor.
 
ben de 2 sene pansıyonlu okulda ogretmenlık yaptım. Öncelıkle ılgılı yonetmelıgı okursanız ve bılgılı olarak karşılarına cıkarsanız daha rahat hakkınızı savunursunuz. ben bu konuda ıhtıyac duymadıgım ıcın sımdıye kadar ıncelemedım ama bıldıgım su: Pansıyonda 6 ogretmen gonullu nobet tutuyorsa dıger ogretmenler tutmak zorunda degıl. O 6 kışı zaten dılekce verıyor gonullu olduguna daır gerı kalanlar da kendı ısterse tutuyor. Ama okul ogretmen sayısı yeterlı degılse ilçeye duyuru yapılır ilçede de gonullu ogretmen çıkmazsa yanı 6 kişiyi tamamlayamazsa okul işte o zaman okuldakı butun ogretmenler nobet tutmak zorunda kalır istegınıze bakılmadan.

bu benım 2 senede gozlemledıgım ve öğrendiğim. Tabıkı kesın bılgı ıcın yonetmelıgı bır karıştırın derim.
 
Hocam yönetmelikte okulun öğretmenleri yeterli değilse ilçedeki diğer eğitim kurumlarına duyuru yapılır diyor. Biz okulda 4 bayan öğretmeniz . Sene başı toplantısında idare diğer okullara duyurmaya karar verdi. Umarım onlardan tutmak isteyenler çıkar.Pazartesi de yeni atanacak öğretmenler var biliyorsunuz. ordan da gelebilir. Bi de yeterli öğretmen bulunamazsa nöbet resen tutturulur kararı alındı. Yani zorla. Ama beni sinir eden şu. Bu okulda 3. yılım olacak.
1) Eşim zaten erkek yurdunda ayda 8 nöbet tutuyor
2) Kızım 2 yaşında
3) Ailelerimiz 14 saat mesafe uzaklıkta ve asla gelme imkanları yok
4) Bakıcım bir yabancı ve zaten ondan memnun değilim
5) Burada kış şartları feci ve kızımı da alıp yurda gitme imkanım yok
6) Eşimle aynı günler nöbet alamam , çocuğa kim bakacak
( Bakıcımız da gece bakamam diyor zaten kışın bende çocuğumu kaldırıp onun evine götürmem)
7) Farklı günler nöbet alsak , kızıma eşim bakar ama ayın 16 günü bir o evde olmayacak bir ben
Sizce böyle bir evlilik olur mu? ve öğretmenim diye böyle perişan olmak zorunda mıyım?
İdare ,idare ediyor aslında başka bir öğretmen buluruz sen çıkarsın diyorlar ama diğer üç bekar arkadaşım biz nöbette çok yoruluyoruz o zaman bizde başkasını bulalım, çocuğunu komşuya bıraksın gibi saçma sapan şeyler söylüyorlar. Şeytan diyor ki hepsinin suratına tükür bir daha yüzlerine bakma.
 
hocam bızım okulumuzda da sızın durumunuzda olan arkadaslar var... hatta aılelerı baska sehırlerde... bır gun bayan arkadas tutuyor esı cocuga bakıyor baska bır gun erkek arkadas tutuyor bayan cocuga bakıyor.. bıze dırekt gorev verılıyor sorma fılan yok:) cunkı nobet tutacak kısı sayısı cok az bırı hamıle kalcak dıye odumuz patlıyor:) uc kısı ayda on nobet eder gercekten cok yoruluyoruz:,
 
hocam sıze de hak verıyorum soyledıklerınız zor şartlar ama dıger ogretmenler de hakları olan bırseyı ıstıyorlar yanı onlara kızma hakkınız pek yok şu şartlarda. yakınlarda başka pansıyonsuz bır okula tayın ısteme şansınız varsa onu deneyın bence kokten kurtulursunuz bu dertten. Allah kolaylık versin.
 
(Değişik üçüncü fıkra: 25.7.2001/24473 RG)Belleticiler, görevlerinden dolayı ilgili müdür yardımcısına karşı sorumlu olup okul yönetimince hazırlanacak nöbet çizelgesine göre nöbet tutmakla yükümlüdürler. Erkek öğrencilerin kaldıkları pansiyonlarda erkek, kız öğrencilerin kaldıkları pansiyonlarda bayan, kız ve erkek öğrencilerin birlikte kaldığı pansiyonlarda ise aynı anda hem erkek hem bayan belletici görevlendirilmesine özen gösterilir. Belletici öğretmenlerden nöbet tutacaklar okul yönetimince belirlenir. Nöbet 24 saat sürer. Nöbetçi belleticiler gece pansiyonda kalırlar. Diğer belleticiler ise olanaklar ölçüsünde isterlerse pansiyonda kalabilirler. Bayan belletici öğretmenlere, istemeleri halinde hamilelik süresi içinde ve doğum sonrasında bir yıl süreyle nöbet görevi verilmez.

dikkat ederseniz son kısımda net söyleniyor hamilelelr için dahası farklı yönden probleminiz varsa hastaneden nöbet tutması sakıncalıdır diye uzman bir doktordan rapor alırsanız inşaallah bir problem çıkmaz.
 
Back