Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Okb dediğim düşüncelerime çok takılıyorum işte bu da okb giriyormuş
Peki şizofreni ile ilgili hangi belirtileri yaşıyorsun ben Gülseren Budayıcıoğlunun Madalyonun İçi kitabını okudum biraz gelen hastalarını anlatıyor şizofren bir kızı da anlatmış okudum şizofreni farklı birşey Allah yaşatmasın vermesin 1 yıl önce Dr Dr geziyordum ben şizofren miyim diye ama onlar yaşadığı duruma sanrılara inanıyorlar bizim anksiyete kaygı bozukluğu ben şizofren miyim ya da ben şu hastasıyım diye diretirsek işte bu takıntıya yani okb ye dönüşüyor

Bende YouTube da denk geldim o adama Dinlim faydası olur dedim ama yok Yani kendisiyle alakalı tek bilgim iyi bir psikiyatrist oldugu
İyi mi orasını bilmem ama Neslican Tay ile ilgili söylediklerini duyduktan sonra kitabını bile görsem bir yerde kafamı çeviriyorum o derece sinir oldum kendisine

bi belirti yaşamıyorum canım. Sorun şu okb şizofrene çevirebilirmiş. Okb denilen de mesela akla gelenn düşünceler örnek veriyorum kalbim ağrıyor acaba kalp krizi miyim diye doktor doktor gezmek bir okb. Çocuğuma zarar verir miyim düşüncesi bir okb anksiyete de var işin içinde ama temeli okb. Bunlar vardı bende şimdi de endişeleniyorum o videoyu izledikten sonra

Kafanda ki olumsuz düşünceye inanıp onu eyleme dökmek okb. Bir yerinde sürekli hastalık aramak doktor doktor gezmek söylenilene inanmamak bunlar hep okb.

Gelecekte şizofren olur muyum diye kendimizi yiyip harap etmeye gerek yok ki anı yaşa kaderimizde ne yazıldıysa onu göreceğiz herkes bir gün öleceğini biliyor peki nasılsa bir gün ölücez diye hayatımızda hiçbir şey yapmadan kendimizi eve kapatıp hiçbir aktivite yapmadan mı yaşayalım yani bunun gibi gelecekte şizofren olacaksak buna engel olabilecek miyiz hayır o zaman şuan sağlıklıyız ve bu anı iyi değerlendirmeliyiz

Kafanda ki olumsuz düşünceye inanıp onu eyleme dökmek okb. Bir yerinde sürekli hastalık aramak doktor doktor gezmek söylenilene inanmamak bunlar hep okb.
Evet bende de var ben şizofrenim diye ağlayıp iyileşemiyorum ben diye devlet hastanesindeki Dr a yalvar yakar hastaneye yatırtmıştım kendimi Dr yatacak bir durum görmüyorum dedi ama ben zorla kendimi hastaneye yatırttım odamda kitap okuyordum hemşire bana sen nasıl hastasın dedi o gece de kendi isteğimle çıktım eşim geldi aldı takıntı işte tedavi olmadan geçmiyor tedaviyle de tam geçmese de azalıyor işte ben bi ara Ms im ben diyordum özel hastaneye sabah erkenden koştura koştura gitmiştim emar sırası başka güne veriyorlardı yalvar yakar o güne aldırmıştım emarı takıntı işte

Dönem dönem ataklar yaşıyorum ama önemli olan atak sırasında ve sonrasında ne yaptığım boğazım ağrıdığında hemen korona testi yaptırmaya gidiyor muyum ya da başım ağrıdığında koştura koştura soluğu hastanede alıyor muyum ilk yazdığım sayfalar ile kıyaslarsak eski ben değilim ümit ediyorum ki bir gün ilacı da bırakacağım ilaca tamamen güvenmek değil mesele ilaç koltuk değneği görevi görerek terapilerle ve destekleyici kişisel gelişim kitaplarıyla farkındalık kazanmak

Özgüven Boşluğu kitabı bana fayda etti terapistim önermişti size de öneririm

Eklentiler

• Screenshot_20210316_135809.jpg
    115,9 KB · Görüntüleme: 21
takıntı çok kötü bir hastalık ya gerçekten yaşamayan anlama bunu mu takıyorsun diyen çok gördüm ama malesef biz o kadar rahat insanlar değiliz

Hava soğuk ondan mı üşüyorum yoksa korona mı oldum sıtmalananları duymuştum şimdi sıtmalanıcam mı ateşim mi çıkıyor nefesim mi daralıyor diye kurmaya başladım püf

Eşinin bundan haberi var mıydı bende de bi ara çocuğuma yaparım diye vardı hala da arada geliyor ya kontrolümü kaybedip zarar verirsem diye haberlerde duyuyoruz çok etkileniyorum ve çok korkuyorum
Yaaa bu bnde aşırı derecede oluyor aklıma geldikçe ağlıyorum neden aklıma boyle şeyler geliyor midem bulanıyor tuvaletim geliyor elim ayağım titriyor cok kötü oluyrm ya yaparsam Allah göstermesin Rabbım korusun smdi nasılsınız atlattiniz mi

Sen kuafördün dimi canım konuşmuştuk senle kötü bir haber izlersem oluyor haberleri de izlememeye çalışıyorum ya ben de yaparsam aklımı kaybedersem falan diye anksiyete kaygı bozukluğu sosyal medyada bile görsem etkileniyorum maalesef daha iyiyim biri bitiyor biri başlıyor şimdi de koronaya taktım dışarı çıkıp gelince nefesimi dinliyorum ateşim çıkacak mı gibi gibi her gün farklı şeyler

Şu başlığa hiç: ben çok kötüydüm, panik atak-depresyon vb şeyler vardı ama şuan tamamen atlattım, kendimi iyi hissediyorum diyen biri yazdı mı?
Ayrıca sizde nedenini bilemediğiniz bir korku oluyor mu biranda gelen bir korku, bu neyden kaynaklı? Şuan böyle hissediyorum

10 senedir bu hastalıkla uğraşıyorum şundan tamamen kurtuldum geçti bitti daha da olmadı diyeni duymadım illa ki nüksediyor
O korku bana da oluyor gelecekte bizi neler bekliyor düşüncesi gelince oluyor o bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…