Panik bozukluk

liyuzada

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2024
452
230
24
Herkese merhaba daha önce panik bozukluk hakkında bayağı konu açmıştım. Beş sene boyunca panik atak tedavisi gördüm ve gebelik düşündüğüm için ilacı bıraktım. Fakat beş sene önceki kabuslarım geri döndü. İki ay önce göğüste yanma, nefes alamıyor gibi hissetme şikayetiyle acile gittim şükür bir şey çıkmadı. Sonrasında içim rahat etmedi profesör bir kardiyologa gittim, efor ekg eko baktı ve bir şeyin yok dedi. Sonrasında içim rahat etmediği için (panik atak ve anksiyete yaşayanlar beni anlar) bir kardiyologa daha gittim kalbimde hafif kaçak olduğunu ve ekgde sinüs taşikardi çıktığı için bir çarpıntı ilacı verdi. Bu benim kafamı kurcaladı ve bir tane daha kardiyologa gittim o da hafif bir kaçak olduğunu iki senede bir kontrol ettirmem gerektiğini söyledi. Ayrıca göğüs hastalıkları uzmanına da gittim ciğerlerimin temiz olduğunu söyledi. Sonrasında her şeyi unutacak gibi olma, kol ve bacaklarda güçsüzlük, vücutta karıncalanma şikayetiyle nörolojiye başvurdum beyin boyun mr çekildi ve şükür ki sadece boynumda düzleşme çıktı. 15 gün önce doktorum tekrar antidepresan başladı (paxera, tranko buskas) Fakat ikinci doktorun söylediğinden o kadar etkilendim ki çarpıntı vs. Hep nabzımı dinler oldum. Nabzım hep 85-90 civarı, yatarken düşüyor bir tek. Bir de kalabalık ortamlara girince daha çok yükseliyor nabzım, nefes alamadığımı hissediyorum. Her günüm ağlamakla geçiyor. İlacın henüz etkisini göremedim. Kafamda sürekli kötü senaryolar var. 2 ayda toplam 10 ekg çektirdim. Geçen gün kardiyoloji doktorum kan tahlili için gittim yine ekg çekindim ve sağ atriyal genişleme yazıyordu şimdi de buna taktım kafayı. Her günüm zehir gibi geçiyor. Hastalık anksiyetem var hastalık hastası oldum çıktım. En çok da nefes darlığı ve kafamda engel olamadığım kötü düşünceler mahvediyor beni. Sürekli kalbime odaklıyım acaba kalp krizi geçirirsem vs. Bu durumu yaşayan var mı?