• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik atak

CorpseBride_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mart 2018
88
106
8
32
Panik atak rahatsızlığı olan var mı ? Sizinkini ne tetikliyor, atak sırasında neler yaşıyorsunuz ?

İki gündür üst üste sürekli atak geçiriyorum. Kalbimin durmasından korkuyorum , tüm ataklarda olduğu gibi. Göğsümde feci bir ağrı var ve midem acıyor. Sürekli bulanık görüyorum ve başım çatlayacak... Bende hep böyle oluyor. Ama sürekli böyle hiç olmamıştım. Yarın psikiyatriye gideceğim ilaç için. Ama ilaç da kar etmiyor bazen. Panik atağı olanlarla konuşup, nasıl aşmaya çalıştığımızı paylaşırsak faydalı olur. Sağlıklı günler.

Merhaba, hamilelikten önce benim de vardı. Ben çözümü bu hastalıkla çabalayarak buldum. Yani ilaç kullanınca herkes kendini harika hisseder ama ilacı bırakınca yine aynı sorunlar başlar böylece kendi kendimizi tedavi etmemiz çok daha zorlaşır.
Bir kaç kere gözümü acilde açtım ama ondan sonra hastaneye gitmeyeceğim dedim çünkü biliyordum panik atak beni öldürmeyecek, çıldırmayacağım. Ve atak geldiği an yine öleceğimi düşünüyordum ama sonra hayır ölmeyeceğimi biliyorum, beynimin bana bu oyunu oynamasına izin vermeyeceğim diyerek farklı şeyler düşünmeye çalıştım, bir yastığa sarıldım, eşime sarıldım çünkü biliyordum ki yarım saat sonra geçecek ve ben ölmeyeceğim çünkü beynimin bana oynadığı bir oyun bu. Böyle yapa yapa çok şükür yendim. Gebe kaldım zaten çok şükür hiç yaşamadım 7,5 aylık hamileyim. İnşallah bir daha da yaşamam. Ama yaşarsam da yine aynı tepkiyi vereceğim. Çünkü biliyorum ki panik atak beni öldürmeyecek ama ben onunla savaşırsam ben kazanacağım.

Merhaba, hamilelikten önce benim de vardı. Ben çözümü bu hastalıkla çabalayarak buldum. Yani ilaç kullanınca herkes kendini harika hisseder ama ilacı bırakınca yine aynı sorunlar başlar böylece kendi kendimizi tedavi etmemiz çok daha zorlaşır.
Bir kaç kere gözümü acilde açtım ama ondan sonra hastaneye gitmeyeceğim dedim çünkü biliyordum panik atak beni öldürmeyecek, çıldırmayacağım. Ve atak geldiği an yine öleceğimi düşünüyordum ama sonra hayır ölmeyeceğimi biliyorum, beynimin bana bu oyunu oynamasına izin vermeyeceğim diyerek farklı şeyler düşünmeye çalıştım, bir yastığa sarıldım, eşime sarıldım çünkü biliyordum ki yarım saat sonra geçecek ve ben ölmeyeceğim çünkü beynimin bana oynadığı bir oyun bu. Böyle yapa yapa çok şükür yendim. Gebe kaldım zaten çok şükür hiç yaşamadım 7,5 aylık hamileyim. İnşallah bir daha da yaşamam. Ama yaşarsam da yine aynı tepkiyi vereceğim. Çünkü biliyorum ki panik atak beni öldürmeyecek ama ben onunla savaşırsam ben kazanacağım.
Atak geldiği zamanlar ayağa kalkıyordum,yürüyordum. Bir ara çok güzel kontrol edebiliyordum.Ama çok şiddetli geldiğinde kalkamıyorum ayağa. Bir de şiddetli olunca elimde olmadan ağlıyorum. Umarım yaşamazsınız. Allah hayırlı uzun ömür versin evladınıza. Sevgiler.

Ilac kullanmiyorum nefesimde daralsa kalbimde carpsa o an kendimi baska biseye odakliyorum elimi yuzumu yikayip balkòna cikiyorum cunku biliyorum gececek Allaha cok sukur azaldi eskiden acillik olurdum

Atak geldiği zamanlar ayağa kalkıyordum,yürüyordum. Bir ara çok güzel kontrol edebiliyordum.Ama çok şiddetli geldiğinde kalkamıyorum ayağa. Bir de şiddetli olunca elimde olmadan ağlıyorum. Umarım yaşamazsınız. Allah hayırlı uzun ömür versin evladınıza. Sevgiler.
Teşekkür ederim, cümlemize. Atak geldiğinde benim ayağa kalkmam mümkün değil o yüzden yatakta bir şeye sıkı sıkı sarılıyordum geçene kadar. Siz de deneyin hiç olmazsa titreme duruyor/

Atak geldiğinde derin derin nefes al
Bunun kalp krizi olmadığını tekrarla kendine
Kalbin durmayacak kalp krizi geçirmiyorsun ölmeyeceksin sen korktukça kalbin dağa çok hızlı çarpmaya başlayacak ama bişey olmayacak
o esnada başka şeylere yönel hemen dışarı çık yada temiz havaya

Bende kendimi panik atak sanıyordum geçen gün başka sebepten dolayı göğüs cerrahisine gtmiştim doktor bana ilerlemiş astımım olduğunu söyledi. Nereden nereye hiç aklıma gelmemişti. Doktora görünün

dün ilk defa arabada yere yığıldım, biraz hava alıyım diye dışarıya çıktım daha sonra yürüdüm baya tabi işsizlik bi sürü sıkıntılar vs moralim de pek iyi değildi. sonra gözlerim karardı, beynim karıncalandı, nefes alamadım, ölücekmiş gibi hissettim bi baktım yere yığılmışım anlık. insanlarda korktu tabi ne oldu diyerek. ilk defa başıma geldi bu yere yığılma durumu. panik atak var ama bu kadar değildi sanırım iyi değilim :KK61:

Panik atak rahatsızlığı olan var mı ? Sizinkini ne tetikliyor, atak sırasında neler yaşıyorsunuz ?

İki gündür üst üste sürekli atak geçiriyorum. Kalbimin durmasından korkuyorum , tüm ataklarda olduğu gibi. Göğsümde feci bir ağrı var ve midem acıyor. Sürekli bulanık görüyorum ve başım çatlayacak... Bende hep böyle oluyor. Ama sürekli böyle hiç olmamıştım. Yarın psikiyatriye gideceğim ilaç için. Ama ilaç da kar etmiyor bazen. Panik atağı olanlarla konuşup, nasıl aşmaya çalıştığımızı paylaşırsak faydalı olur. Sağlıklı günler.
Mrblar ayni sorun bendede var 5 yildir panik atakla ugrasiyorum. Hayatimi zindana cevirdi. Uykuda bile panik atak yasiyorum. Cikolata dan ve kafeinli içeceklerden uzak durun. Bol bol yurutus yapin diyo dr. Birde sevdiginiz el isi yada baska birseylerle ugrasin.

arkadaşlar anksiyete panik atakda uykusuzlukla nasıl baş edebiliyosunuz ukuya dalamıyorum daldıgım an sıçrıyorum pasiflora verdi doktor işe yaramıyor oda 7 haftalk hamileyim kürtaj olma ihtimali var kese boş ama emin olmak için bir hafta daha bekliyelim dedi doktor napcam uykusuz bilmiyırum bazen boynuma başıma yanma geliyor hiç uykuya dalamıyorum bu 2.günüm uykusuz bakalım nasıl geçircem nasıl atlatıcam

Back