Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

kızlar bende panik atak oldugum için dogumda sezeryan istedim, doguma giderken hiç korkmadım Allah yardım ediyor kesinlikle inanıyorum buna. zaten hastanedesin herşeyin müdahalesi kısa süre içinde yapılır korkacak ne var ki diye de düsünebilirsiniz.

ya arkadaslar bi sorum olucak ben 34 haftalıgm suanda ılk üçay cok kötü gectı ilaçsz dayandm cok sukur sımdı doguma az kaldı suan ıyım ama arada endıselerm oluyo doktrm normal dogum yapabılırsn dıyo ama benm ya dogum da nefesm daralırsa ya carpıntm olursa dıye korkym panık atak hastaları normal dogum yapabılır mı bır bılgınız var mı lutfen yardımcı olun

panik atak hastalıgında carpıntı olsa bile kalbin durmaz bu durumda varsın carpıntın olsun pa olmayanların bile dogumda carpıntısı oluyor heyecandan, bi de nefesin kesilmez pa sırasında nefes borusu daralmaz ve asla tıkanmaz, aşırı hiperventilasyon olur, daha sık nefes alırsın, onu da "diyafram nefesi" alarak alt edebilirsin, 7/11 nefesi diye arastırıp nasıl oldugunu ögrenebilirsiniz, gevşeme nefesi diye de gecer. alatamamı isterseniz denerim.

cnm sana anlatamam anlatılacak birşey de değil zaten tamamen panik atak konusundaki düşünceni değiştiriyor ve artık korkmuyorsun panik ataktan ve korkmadıgın için panik atak gecirmiyorsun sana kısaca böyle diyeyim, cd leri ve dvd leri izlemen dinlemen gerekiyor bence çok başarılı, ben hiç ummuyordum dogrusu. ayrıca bazı teknikler ögreniyorsun, bazı önlemler alıyorsun ve zamanla sende inanıyorsun. panik atak yok oluyor gidiyor.

Bir iki sayfa önce yazmıştım. Dengesiz salgılanan hormonlar yüzünden panik atak geçiriyoruz. Peki bu hormon dengesi sağlanmazsa panik atak nasıl yok oluyor? Panik ataktan korkmamak, panik atak geçirmemek için yeterli olmaz gibime geliyor. Olsa olsa başa çıkmayı öğrenmiş olursun.

cnm sana anlatamam anlatılacak birşey de değil zaten tamamen panik atak konusundaki düşünceni değiştiriyor ve artık korkmuyorsun panik ataktan ve korkmadıgın için panik atak gecirmiyorsun sana kısaca böyle diyeyim, cd leri ve dvd leri izlemen dinlemen gerekiyor bence çok başarılı, ben hiç ummuyordum dogrusu. ayrıca bazı teknikler ögreniyorsun, bazı önlemler alıyorsun ve zamanla sende inanıyorsun. panik atak yok oluyor gidiyor.

Merhabalar
Ben pa degilim ama yaygin anksiyete bozuklugu var bende
Ondada ise yararmi cnm sence yani sadece pa ya yönelik mi cd ler

Kızlar iyi akşamlar herkeze. Sevim bu aralar kafam çok karışık old. İçin yazılarını anca okuyabildim çok geçmiş olsun çabucak atlatır rahatsızlığını inşallah. Bu arada ne yaptın evine geçtinmi. Benimde canım sıkkın gerizekalı adam Dr yani benim daha çok psikolojimi bozdu. Paniklerim hortladı doğuma 2 gün kala pat diye bırak dedi sonrasını düşünüyorum zaten loğusalık zor bir süreç bide ilacı pat diye bırakmak beni çok korkutuyor. Başka Dr gidicem ama adamın dediği son ayını riske atmayalım dozunu düşürmeyelim sonrasında terapi görürsün dedi bana o anlarımda çokda faydalı olmuyo açıkçası. Kendi yaşamayacağı için direktif vermesi kolay. Bu arada gznn ilacı bırakıyorsun heralde dozunu düşürecekmi başladın doğumuna ne kadar kaldı.

Kızlar iyi akşamlar herkeze. Sevim bu aralar kafam çok karışık old. İçin yazılarını anca okuyabildim çok geçmiş olsun çabucak atlatır rahatsızlığını inşallah. Bu arada ne yaptın evine geçtinmi. Benimde canım sıkkın gerizekalı adam Dr yani benim daha çok psikolojimi bozdu. Paniklerim hortladı doğuma 2 gün kala pat diye bırak dedi sonrasını düşünüyorum zaten loğusalık zor bir süreç bide ilacı pat diye bırakmak beni çok korkutuyor. Başka Dr gidicem ama adamın dediği son ayını riske atmayalım dozunu düşürmeyelim sonrasında terapi görürsün dedi bana o anlarımda çokda faydalı olmuyo açıkçası. Kendi yaşamayacağı için direktif vermesi kolay. Bu arada gznn ilacı bırakıyorsun heralde dozunu düşürecekmi başladın doğumuna ne kadar kaldı.

Gunaydin cnm
Evet evime pazar gunu gecmistim
Ama esim yillik izinde ve tasinacagim icin eltimde bende
Yani daha kizimla yalniz kalmadim hic bi kac saat disinda
Sende bi baska doktorla daha görüs istersen ama kendini bu kadar germe doguma yaklastikca zaten oluyor gerginlik
İnsallah sag salim kurtulacaksin kavusacaksin kuzuna

Ben yapamadim gerci bebegim tersti yapamicakmisim zaten cesarette edemiyordum Allahta oyle uygun gormus
Ama normal yapanlar var burda
Neden olmasin yapabilirsin
Ama endiselerin maalesef seni sezaryendede birakmicak bu bizim hastaligimiz cunku
Korkma sezaryen icin soyleyim korktugum gibi olmadi

cok tesekkur ederım canım bana cesaret güç verdınız
umarım dogum yapıp bende yazarm buraya bende yaptm dıye

Ben yapamadim gerci bebegim tersti yapamicakmisim zaten cesarette edemiyordum Allahta oyle uygun gormus
Ama normal yapanlar var burda
Neden olmasin yapabilirsin
Ama endiselerin maalesef seni sezaryendede birakmicak bu bizim hastaligimiz cunku
Korkma sezaryen icin soyleyim korktugum gibi olmadi

allah hakkımda hayırlısını nasıp etsın artık bişekılde olucak artk son haftalara geldıkce heyecan sarıyo insaalh ıyı bır psıkolojıyle gıderm doguma ıyıkı buraya üye olmusm insan rahatlıyo cesaret alıyo

panik atak hastalıgında carpıntı olsa bile kalbin durmaz bu durumda varsın carpıntın olsun pa olmayanların bile dogumda carpıntısı oluyor heyecandan, bi de nefesin kesilmez pa sırasında nefes borusu daralmaz ve asla tıkanmaz, aşırı hiperventilasyon olur, daha sık nefes alırsın, onu da "diyafram nefesi" alarak alt edebilirsin, 7/11 nefesi diye arastırıp nasıl oldugunu ögrenebilirsiniz, gevşeme nefesi diye de gecer. alatamamı isterseniz denerim.

saol canım insaalh dedıgın gıbı olur ya ben ıllk 3 ay cok kötüydm her gun aglıyodm her gun carpıntı nefes darlıgı öyle olsam dırek sezaryn istyrm derdm dok ama 4 aydan sonra kendımı dısarı attm motıve ettm ıyıym arada düşününce oluyo ama kendıme fırsat vermyrm pek yada paylasyrm sıkayetlerını bakıyrm bende olanlar onlardada var rahatlıyrm yasayan içi,n cok kötü bir hastlık allah yardmcmzz olsn

Fuja canım 2 gün kala bıraksan ne olacak ki anlayamıyorum bu doktorları ben sadece doğum yaptığım gün içmedim..
Bana doktorum öyle dedi sadece doğum yaptığın gün içme dedi.. Bende öyle yaptım ve bir sorun yaşamadım..
Kendine bu kadar sıkıntı yapma.. 2 gün kala bırakınca ne oluyor amaç ne anlayamadım ne diyor bu konuda doktorun?

Ben bu ara ilacımı çok düzensiz kullanıyorum kızım beni o kadar oyalıyor ki unutuyorum içmeyi..
Kafam kötü olmaya başlayınca aklıma geliyor geri çekilme yaşamaya başlayınca içiyorum..
Hala düşük dozda kullanıyorum emzirdiğim için.. emzirme bitince sanırım yükselticem..

cok tesekkur ederım canım bana cesaret güç verdınız
umarım dogum yapıp bende yazarm buraya bende yaptm dıye

Panikli bende epidural sezeryan oldum hiç korkacak birşey değil..
Şimdi olsa gider hemen yaptırırım o kadar yani :)
Boşuna kendime o kadar stres yapmışım..
O anın tadını çıkar.. Çok güzel o anı yaşamak..
Allah bana bir sükünet verdi o anda tadını doyasıya çıkardım.. Ne panik yaşadım nede başka birşey..
Ama ameliyat olucağmın gecesi sabaha kadar durmadan dua ettim.. Hem de ne dua etmek.. :)

Allah bana bir sükünet verdi o anda tadını doyasıya çıkardım.. Ne panik yaşadım nede başka birşey..
Ama ameliyat olucağmın gecesi sabaha kadar durmadan dua ettim.. Hem de ne dua etmek.. :)

Meleeeeekk :) İlaçlarını düzenli iç ne olur... Melis hanımlar nasıllar? Afiyettedirler İnşallah? :)

Meleeeeekk :) İlaçlarını düzenli iç ne olur... Melis hanımlar nasıllar? Afiyettedirler İnşallah? :)

Canım Melis hanım çok iyi çok şükür artık gülücükler atıyor.. Benimde canıma okuyor arada bir :)
Annemdeyim oyüzden rahat giriyorum bilgisayara. Çok kucağa alıştı ama ben yaptım böyle itiraf ediyorum.. :))
Uykusuz kalmak çok zor geliyor en çok.. Ama bir gülüyor bana içimin yağları eriyor..
Dünyanın en güzel duygusu canım bu.. Bambaşka birşeymiş..
Bu kadar seveceğimi hiç düşünmemiştim o kötü günleri yaşarken..

Canım Melis hanım çok iyi çok şükür artık gülücükler atıyor.. Benimde canıma okuyor arada bir :)
Annemdeyim oyüzden rahat giriyorum bilgisayara. Çok kucağa alıştı ama ben yaptım böyle itiraf ediyorum.. :))
Uykusuz kalmak çok zor geliyor en çok.. Ama bir gülüyor bana içimin yağları eriyor..

Maşallah Maşallah :)

Annen sana bırakmıyordur zaten şimdi :)

Kucağa alışmayan bebek var mıdır acaba? Ben de diyordum, bebek dediğin beşiğinde yatar. Sütünü ver, gazını çıkart, yatır dursun. Açıkçası fazla taraftar değildim kucağımda tutmaya ama Allah öyle bir şey nasip etti ki bırak kucağımda tutmayı, kaç ay çocuk kucağımda yaşadı koala gibi. :)) Kucakta taşımak zor olsa da bence anne ve bebek arasındaki iletişimi kuvvetlendiriyor. Benim hatun da babasını görünce onun kucağına gitmek istiyor. Sütten kesilince beni hiç aramıycak sanırım :))))

Bu kadar sevebilicemizi bilemezdik. Panik atak derdi yüzünden.....

Sevebilecekmiyiz bakabilecekmiyiz diye endiselenirken nasil seviyoruz bazen icime katasim geliyor ama karnima degil:) kokulari cok guzel bebislerin ya
Yeni eve tasindik bu arada iki gundur onun telasi sagolsun eltim yanimda yardim ediyor
Fiziksel yakinmalarim hala devam ediyor ama kosusturmacada fazla takamiyorum bakalim yalniz kalinca ne etcez

Sevebilecekmiyiz bakabilecekmiyiz diye endiselenirken nasil seviyoruz bazen icime katasim geliyor ama karnima degil:) kokulari cok guzel bebislerin ya
Yeni eve tasindik bu arada iki gundur onun telasi sagolsun eltim yanimda yardim ediyor
Fiziksel yakinmalarim hala devam ediyor ama kosusturmacada fazla takamiyorum bakalim yalniz kalinca ne etcez

Yeni evin hayırlı olsun. İnşallah hep güzel şeyler yaşarsın yeni evinde. İnşallah ruhuna da iyi gelir.

Bugün aklımdan sen geçiyodun melek. Tesadüfün böylesi yazmışsın nasılsın ilacını kullanıyomusun.

canımsezaryan senn tercıhın mı oldu yoksa mecburenmı allahıma sıgınıyrm suan son hazırlıkları yapıyrz besıgı esyaları hastane cantam bıle hazır ama onlara bakıp sankı hıc olmucak gıbı gelıyo sankı hayal bana yada ona bişey olck rabbım kucagımıza almayı nasıp etsn insaallh senn gıbı cesaaret lı gıderm normal ya belkıde anlamadan olur evde zaten cekerm bıraz sancı kızmdada hemen gıtmemıstm zaten hastaneye belkı o an bebişi düşünmekten panık aklıma gelmez ne bılıym yasayıp görcez rabbım yardımcımz olsn

kızlar bende panik atak oldugum için dogumda sezeryan istedim, doguma giderken hiç korkmadım Allah yardım ediyor kesinlikle inanıyorum buna. zaten hastanedesin herşeyin müdahalesi kısa süre içinde yapılır korkacak ne var ki diye de düsünebilirsiniz.

benm adımda melıke bılıyomusn dok sezaryan desın dıye gözünn içine baktm ama yaparsn deyınce bısey dıyemedm esımde nıye bosuna kendını kestırcen dıyo herkes yaparsn dıyo bılmıyrm artk hAkkımda hayırlısı daha 1 ayımz var başa gelınce olur herhalde bebişm için okadar taşıdım acı cektm hem kızımı 19 yasında dogurdm şimdi 25 yasndaym ama kızn dogumdan sonra bu hastalık benıcok yıprattı

insan kafasında o kadar cok yazıyo kı düşünmesem belkı olmuck ya dogumda nefesm kesılırse ya tansıynm yukselırse ya kalbm dayanmazsa sezaryandada epıduralde gözümn önünde herseyı görüyn genelde uyanamam gıbıme gelıyo of of bi atlatsam allahm hayal gıbı gelıyo bebişimi kucagımda görmk ama dıger hamılelere bakınca hepsınde bu gıbı korkular var panık atak olmasalarda sanırm bırazda hamılelık psıkolojısı

Back