Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Aynen benim duygularim millet yiyor iciyor geziyor gülüyor ben nereye gitsem ayniyim
Kalabaliklar icinde yalnizim
Kalbime ruhuma fil oturmus sanki
Bi agirlik vücudumda ruhumda
Bi agri her yerimde atesim var gibi
Konusmak gulmek yemek hic bisey yapasim yok vallahi zorluyorum
Dünya ayri bi yer ben ayri bi yerdeyim gibi(
Allahim senin rahmetin hikmetin cok buyuk bizlere acı bizlere yardim et

Geceden sabaha kadar cocuk salliyorum, gun icinde genelde 3 kez falan evi supur, yemek, icmek, camasir, misafir ... vs... butun bunlari kaygiyla yapmak dahada yoruyor beni, uykusuzlukda cabasi, cok cenem dustu benim yaa

Anksiyetem yokken hepsini eglene eglene yapardim hic gozumdr buyumezdi, psikolojik olarakda gorenler aaa hic ikiz bakiyormus gibi degilsin sinirlerin bozulmamis evi talan ediyorlardir nasil bu kadar sabirli davranabiliyorsun diyorlardi. Ahada sinirlerim bozuldu, ahada sabirli degilim artik , bazen ciglik bile atasim geliyor, simdi gorenler aaa cocuklardanmi boyle oldun zor tabi ikisi birden diyorlar hayir diyorum cocuklardan degil 15 yildir anksiyetem var o hortladi, bide b 12 ve kansizlik diyorum. Tabi uykusuzlugum ansiyeteye etken olabilirmis

Milletin cenesi durmazki
Bende 7.ayimin icinde cam siler evi tertemiz yapardim yemek utu komsular sen nasil hamilesin derdi
Simdi hicbisey yaptigim yok banyoya bile useniyorum ki kışın bile hergun yikanirdim
Neyse sikayet fayda etmiyor belki biri bisey derde care olurmu diye yaziyoruz
Oysaki care Allahta
Allahim sabir ver care ver sifa ver herkese sonrada bana

Sevim'cim birkç gündür ekstradan gerginsin. Annenden ayrıldın,evine geldin,işe başladın, nasıl yapıcam diye düşündün vs.... Çok birikti herşey ve dökemedin bunları dışarı.Huzursuz bacak sendromu gibi belirtiler de anksiyeteden olur. Annem mesela yorulunca, sinirlenince uyuyamaz. Bacakları atar, kaşınır bir de. Ben de (daha önce yazmıştım) boynum daha doğrusu ensem kaskatı kesilmişti fıtık mı oluyorum acaba dedim. Çalışıyordum o dönem. Doktor stres birikmesi dedi. Kasılmış kaslarım. Bütün damarlar boyundan geçtiği için daha fazla etkileniyormuş o bölge.

Eltimin annesi hasta bu ara. Sol tarafı yok sanki. Diyor ki kas gevşetici iğne yaptırmazsak ha bu dolap, ha annem. Doktorlar kalp krizinden bile şüphelenmiş. Meğer bir kaç olay sonucu kadın üzüntüden bu hale gelmiş. İlaca başlatmış doktor. Daha çözülememiş bile.

Yoruldun, gerildin normaldir her ne kadar normal görmesek bile normaldir. Bir iki ay öncesine göre ne kadar iyisin çok şükür. Bu da geçecek İnşallah.

Vucudum rahat etse beynim durmuyor
Simdi beynim rahatladi gibi fiziksel belirtiler artti iyice
Bir psikoloji insani bu hale nasil getiri sanki vucudum isyanda (

İnsallah canim insallah

Evet kizlar haklisiniz sikayet fayda etmiyor. Nasrettin hoca esekten dusmus dr a goturecekler, esekten dusmus bi dr olsun demis. Bizimkide oyle anca bu durumu yasayanlar anliyorda paylasiyoruz, belirtiler, tedaviler, sifalar, belki ortak bi yol buluruz diye paylasiyoruz, Allah sifa versin cumlemize.

Domestikus sen kac yildir anksiyete yasiyorsun, tedavi ne kadar oldu, ne durumdasin, sanirim baya duzeldin. 1 cocugunmu var.

Benim asıl panik atağım var. Yazmayayım kaç sene olduğunu. :) Hamileliğe kadar iyiydim çok şükür. Agorafobim var. Ya bilmiyorum, durup dururken de gelebiliyo ama tetikleyen faktörler de var tabi. Kalabalık, otobüs, sıcak hava, dışarısı vs...

Bi doktora gidiyodum, sonra doktor değiştirdim ve 2 lafımdan biri olan Dr. Mustafa Ulusoy'a gitmeye başladım. İlaç bırakacak durumda değilsin. Çok kaygılısın dedi. 1 sene içinde çok yol katettim. İlaçlarımın dozuyla oynayarak ve terapi ile baya bi sosyalleştim :)

Geçen Kasım ayında doğum yaptım. İlaç kullanmama rağmen aşırı kaygılı ve panikli bi hamilelik yaşadım. İlk çocuğum çok şükür. Bi çocuğum daha olsun isterim ama hem yaşım müsait değil, hem de aynı şekilde bi hamilelik yaşarım diye çok korkuyorum.

Sizin anlattığınız aşırı kaygılı ve takıntılı durumları atlatalı çok oldu. Panik atak anında kötü oluyorum. Hiç geçmeyecek gibi oluyor. Mesela Ramazan ayıydı. Eşimle market alış verişine gittik. Yanımızda eşimin yeğeni var. Ben arabada oturuyorum, eşim alış verişte, yeğen de bebeği tutuyo dışarda. Arabanın içinde panik atak geldi. Bi anda evde olmak istedim. O yabancılaşmaya benzer his geldi. Kendi kendimi teskin etmeye çalıştım. Güvenli bi yerdeyim, istersem arabanın kapılarını camlarını kapatabilirim, istersem yatabilirim, birazdan eve gidicez vs... Yeğenle konuştum, bişeylerle ilgilendim... geçti... Ama yoruldum :))

Süt verdiğim için ilaçlarımı tam alamıyorum. Sadece günde 1 Paxil içiyorum. Hamilelikteki ruh halimden sonra, bu günüme ne kadar şükretsem azdır.

Cok gecmis olsun canim, panik atak kismen bendede var ölum korkusu yasadigimda oluyor genelde bana, tansiyonumda yukselebiliyor biraz. Eyvah kalp krizimi geciricem, damarlarimmi tikandi..vs... derken ataklar siklasiyor. Bu ara azaldi baya.

Kaygilrim okudugun uzre cok fazla fiziksel rahatsizliklarim azaldi gibi ama, ya bana bisey olursa ya hastaliga yaklandiysam, ya cocuklarima bisey olursa, ya esime bisey olursa, bunlardan kendimi halen alikoyamiyorum. Sanirim kontrolde ilac dozunu arttirir dr. O demesede ben dicem.

Bende kendimi teskin ederken yok iyiym baska biseyim yok sadeve vitamin eksikligi ve kansizlik, su kiside boyle olmus bu kiside boyle olmus gecmis gitmis diyorumda gel gör kusmaktan lavabodan gelemiyorum, yemez icmez kedi gibi yatiyorum. Anca 1 haftadir istahim biraz acildi.

Cok sukrediyorum hamileligimde hortlamadi. Rabbim korudu cocuklarimida benide. Ben dogumdan sonra hem iki bebek bakiyorum hemde cevrem ustume cok geldi. Bide anksiyete tutsaydi beni bosver bebeklerim nolucakti dusunmek bile istemiyorum. Cevremdekiler baya bi ilkel bakmak istedi de. En kisa ornegi; 2 ser kilocuk olan kuzularim sivi mamayi bile zor yutuyor, enjektorle bazen damlatiyoruz agizlarina , ve daha 7 gunlukler, buyukler tutturdu unlu, misir unlu, nisastali mama verelim diye. Yarim saatte bir anne sutu 2 saatte bir mama takviyesi diyor dr lar bunlar uyandirma uyaninca ver diyor ama erken dogdular anne karninda saniyorlar kendilerini uyanmiyorlar. Degerleri bir kere dustu birdaha dusmesin diye beslenme bizim icin cok onemliydi. Tam 4,5 ay kavgayla gecti ve daha nelerin tartismalari.

Bu arada 2 bebek icin yaslindegilsin merak etme ve bicok seyin ustesinden gelebilmek icin rahatsizligimiz konusunda son derece bilinclenmissin sanirim yeniden hamile kalsan ayni sorunlari yasamazsin

ben 15 yıldır panik atak hastasıyım sanırım bugün ofelya cabral ile bu konuya gerçekten bir nokta koydum başka başarı hikayeleri ararken tesadüfen burayı buldum, ben panik ataklı bir hamilelik atlattım isteyen herkese yardımcı olurum, kızım 1.5 yasında su anda, sevgiler.

işin uzmanından aldığım hipnoz seanslarından hiçbir fayda görmedim ben panik atağıma dair, hemde her seferinde çok inanarak hipnoza girdiğim halde.

Sana da çok geçmiş olsun.

Benim şöyle bi şansım var, eşim ailenin en küçüğü olmasına rağmen kimse ona bişey diyemiyor. Çekiniyorlar. Benden çekinmiyolar ama sanki öyle her istediklerini söyleyemiyolar gibi. :)) Benim etrafım elti dolu. Kaynana da hemen yan binada. Bi görümcemle herşeyi paylaşıyorum çok şükür. Hatta bebeği hastaneden o aldı ben içeri giremediğim için. Az bi derdi olsa onu çağırırım hemen. Yan öyle nişastalı mama ver, şunu da yedir, şöyle bak vs diyen olmadı. Olsa da ben kestirip atıyorum. Üsteleyemiyolar. Eoprotin verdim ben. 4 saatte bir. Hastanede de verdiler... Evet uyanamıyo yavrucaklar. Biz eşimle başında beklerdik. Dürtemezdik de korkardık. Dediler ki burnunu sık uyanır. Bu çocuk zaten boynunda kordonla doğdu, üstüne oksijen aldı, bi de burnunu tutup çocuğun nefesini mi kesicem dedim. Yapmadım öyle bişey. Ama şunu öğrendim, bacaklarını, dizlerini ovunca uyanıyodu kızım :)

Geçen gün kaynanam geldi. Benim kızım öyle et yumağı bi çocuk değil. Kilosu normal. Çocuğu kucağına aldı, bişey diyecek belli, bu çocuğa iyi bişeler yedir de kilo alsın dedi :)))) Kuzu çevirecem :)))) Az daha cesaret etseler 2 yaşında bebekle kıyaslayacaklar. Oysa kızım 8 ayını bu ay sonu bitirecek İnşallah...

Bunlar da anksiyete ve panik atak sebebi işte. Bilseler neye sebep olduklarını.

Birkaç sayfa önce bi olay yazmştım. Bilmem rastaldın mı? Bana da doktorum anlattı.

Kalp doktorları kalp sağlığına dikkat çekmek için köprülerden birinde yürüyüş düzenliyo, bi kalp doktoru o kadar uzmanın içinde kalp krizi geçiriyo ve kurtarılamıyor. Oysa tam da doktorların içinde.... Yani olacaksa olur. Kaderimizde varsa olur. Olacak mı diye düşünmenin veya engellemey çalışmanın faydası olmadığı gibi, bize panik atak anksiyete depresyon olarak geri döner. Hiç birimiz kaderi, yazılmış olanı (haşa) değiştiremeyiz. Aslında herşeyin çıkış noktası bu. Yazılmış olanı, istemediğimizi, memnun olmadığımızı değiştirmeye çalışmak. Vazgeçebilsek ne güzel olur...

işin uzmanından aldığım hipnoz seanslarından hiçbir fayda görmedim ben panik atağıma dair, hemde her seferinde çok inanarak hipnoza girdiğim halde.

Hipnoz anksiyete için faydalı olabilir ama panik atak için fayda ediceni hiç sanmıyorum. Çünkü panik atak hormon salgılarının düzensizliğiyle alakalı bişey. Serotonin ve adrenalin normal salgılanması gerektiği gibi salgılanmadığı için panik atak geçiriyoruz. Hipnoz buna nasıl bi çare olabilir ki zaten? (Allah bilir tabi ama düşüncem bu yönde)

1 günde panik atağa son diyordu reklamlarında. Nasıl bir tedavi uyguluyor ki bir günde panik ataktan kurtarıyor?

Bu arada 2 bebek icin yaslindegilsin merak etme ve bicok seyin ustesinden gelebilmek icin rahatsizligimiz konusunda son derece bilinclenmissin sanirim yeniden hamile kalsan ayni sorunlari yasamazsin

Biraz ukalalık yapayım mı? :)) Evet panik atak konusunda çok şey öğrendim. Farkındalık seviyem arttı. ne-neye sebep olabilir öğrendim, kendimde değiştirmem gerekenleri öğrendim. Çok başarılı olamadım ama eskisine göre iyiyim. Olduğum yerden bir iki adım ileri gidebildim çok şükür. Hamilelikte o adımlar geri geri gitti ama olsun. İnşallah tekrar ilerleyebilicem.

Yaşım 34. Kızım kendine sahip olana kadar en az 5 sene lazım. Oldu mu sana 40... Bence riskli bi yaş...

bende katılıyorum sana.

Merhaba kızlar bugün pskiyatrise gittim 8. Ayıma 1 hafta var ilacımı nasıl bırakmalıyım diye. Bana şimdi değil doğuma 2 gün kala dedi 10 mg içiyorum birden bırakılırsa etkilemezmi dedim oda psikoloğa yönlendirdi. Haftaya orada randevum var ona göre durum değerlendirmesi yapılacakmış. Hamileliğini riske atmayalım o yüzden son 2 gün kala bırakırsın dedi. Hiç memnun kalmadım görüşmeden acaba ondan ona yönlendirmeleri işin ticari boyutumu ayrıca doğuma 2gün kala pat diye bırakınca birden kötü olursam. Başka ilaç veririz yada terapi görürsün dedi. Bilmiyorum ama belkide başka bir Dr giderim çok kararsızım

Sevim'i de psikoloğa yönlendirmişlerdi dimi? o da bırakmıştı o doktorla görüşmeyi. Siz böyle hastaneye mi gidiyosunuz, yoksa özel bi merkeze mi? Ben hep muayenehaneye gittiğim içinhiç yönlendirme olmadı. Açıkçası bana yapılsa, beni oyalamaya çalışıyolar diye düşünürüm. Sonuçta bu adam uzman değil mi? Niye başka birine yönlendiriyo?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…