Herşey yavaş yavaş yoluna giriyor Sevim. Öyle bakmak lazım. Maşallah sana. Bak neler başarıyorsun Allah'ın izniyle.
Anksiyete, Bunalt / Kendini Tanma
Sevim bak ne yazmışlar. Korkma. Hepsi anksiyetedenmiş.
Evet canim cunku xanaxi alinca bu belirtiler hafifliyor bende oyle oldugunu dusunuyorum
Ama Allah yardimcimiz olsun millet bugun isyerinde bisey anlatiyor benim aklim yuzumde gozumde acaba segiriyormu acaba tuhafmi bakiyorum acaba insanlar bi sorunum oldugunu anlarmi diye diye deliriyorum
Esime yuzumde konusurken bi degisiklik oluyormu diye soruyorum
İnsanlarla goz goze gelmeyi istemiyorun bakamiyorum ya tuhaf bisey
Allahim minicik kizimin yuzune baksin
Sevim isin hayirli olsun.
İnanmasi ve kabullenmesi zor ama uyusmalarin tamamen psikolojik.
Bende kendimi inandiriyorum ama yinede kendim kaygidan alikoyamiyorum.
Bende ayni gznn gibi uyusmalarla karincalanmalarla uyandim. Pesinede sanki kollarima sirtima aci biber surmusler gibi yanma. Bunun pesine korkudan gidip kusma, yemez icmez yatam... vs. Ms oldummu acaba diye hunguuur hunguur agladim kac kere. Cocuklarima baktikca daha cok aglama tabi.
Uayinirdim kollarim omuzlarim kutle gibi olmus.
Ayni sendeki gibi bir tarafim yuk tasimis tutmuyor. Sol tarafim uyusiyor benim , yuzum, kulagim, gozum, boynum, dilimin sol tarafi, kahrettim kendimi bana ne oluyor diye. Sag göz kapagimda uykum gelmis gibi kapaniyor.
Teyzemdede bi ara B 12 dusuklugu oldu onunda goz kapaklari dusuyordu.
Ayrica b12 dusuklugu sinirleri zayiflatiyor ve sinirler gorevlerini tam yapamiyormus, uyusma, goz kapagi dusuklugu, karincalanma, anksiye bozuklugu yapiyor.
Bende zaten var olan anksiyete dahada siddetlendi.
Senin biokimyana baktilarmi kan testiyle. Süt veriyorsun, dogumdan sonrada kansizlik cok olagan bir durum, bilmislik gibi olmasinda, anksiyete varken birde yiyemiyor insan. Beslenme bozuklugundada sinirler zayifliyormus cok arastirdim. Benim beslenme bozuklugumda vardi tabi, 20 gund 5 kg verince metabolizmada sasirdi. Senin nasil beslenmen, yiyebiliyormusun. Ben anca 1 haftadir yiyebiliyorum. Sanirim ilac iyi geldi.
Mesgul olursam uyusmalarimda azaliyor. Birdesinirlerim gergin olmazsa ve uykusuz degilsem goz kapagimda cok dusuyormus gibi olmuyor.
Gznn ve domestikus cooook haklisiniz seker dietini bile salmistim artik hamileligimde, butun gereken haplarida ictim, dogumdan sonra 51 kg idim.
Bebeginiz icin ne gerekiyorsa afiyetle yiyin icin
Üniversite son siniftayken tez haZirlamamiz gerekiyordu eger tezi hazirlayip kaynaklariyla hocaya sunamazsak okul otomatikman 1 yil uzuyordu ustelik kisa zamanda 80 sayfa yaziyi bilgisayarda yazmam gerekiyordu
Tam 17 gun araliksiz basim agridi ilac alip yatiyordum kalktigimda dahada siddetli oluyordu
Norolojiye kosturdum tabi tum tetkikler sonucu bunun asiri stres kaynakli oldugunu soyledi dr yani psikolojik deyip beni psikiyatra yollamisti tabi tezden gecince bende agri falan kalmadi yani psikoloji insani nereye goturuyor
Ama ozman bi sebebim vardi simdi oda yok bilmiyorumki neyin nesi
Saniyorum birikim sevimcim.
Bende sebep yok diyorum ama bi bakiyorum kendimi dusunurken kaygilanirken buluyorum. Benimde basimin sol yani agriyor bazen iki sabahtirda yatakten kalkarken gozlerim karariyor, buna cok endiseliyim. Halbuki cok uykusuzum, sebebini bilsem bile kotu seyler geliyor aklima kendimi teskin etmeye calisiyorum
Bu psikolojik rahatsizliklar zaten ruhsal ve bedensel insanin zayif bi anini kolluyor hemen hortlyor. Daha 17 yasindaydim ilk badladiginda kis aylariydi. O zamqnda uykusuz ve yorgundum. Dr psikolojik rahatsizliklar kisin daha cok artar cuku beyin icin gunes cok onemli demisti. Herkes icin etken baska iste ama sonuc ayni.
Ozaman aksam olmasindan korkuyordum, kaygilarim aksam cogaliyordu. Simdi sabahlari kaygilarim cok ufffff. Allah hepimize sifa versin.
Akşamdan bu yana yazdıklarınızı okurken yoruldum. Nefesim kesildi. Çünkü kendi yaşadıklarımı okudum sanki. Bende uyuşma hiç olmadı. Ya da çok uzun zaman olduğu için hatırlayamıyorum. Bende ağrı çok olurdu. Hele dizlerim. Ama tabi ben uzun süre yattım. Hastalığımın ne olduğunu bilmeden yattım. O kadar çok ağrım vardı ki. Mide bulantısı, baş dönmesi, yatarken sanki biri beni ayaklarımdan aşağı çekiyordu. Yatakta top gibi oluyordum. Düşücem sanıyordum. Kaşık kaldıracak kuvvetim yoktu. Annem yemeklerimi yediriyordu. En son bi gün söylemesi ayıp wc için bile kalkamadım. (Allah'ım bu günüme, ağrısız aldığım nefeslere, ayakta duruşuma sayısız kere şükürler olsun)
İlk zamanlar sürekli doktorlardaydık. İç hastalıkları, nöroloji, nöroşirurji vs vs... hepsi kan tahlili istiyordu. Bi gün yine doktor kan tahlili yazdı, annem de olur diyo herşeye. Bişey bulunacak çünkü. Doktora dedim ki 3 gün önce yapıldı. Baktı kağıtlara, tamam gerk yok dedi. En son ver elini asabiye :))) Bi baktım, doktor odasının kapısı koca koca insanlarla dolu. Ben daha çocuk. Ağladım orda. Doktor bir sürü ilaç verdi. Bir iki gün içip hepsini sobaya attım. Uyanırken korkuyordum ilaçlardan sonra. Kimse bana demedi ki şu kadar zamanda etki eder, şöyle olur böyle olur. Bi zaman sonra burda bahsettiğim kuzenim bi psikolog randevusu ayarladı bana. Sonra işte gözüm açılmaya başladı.
Geçiyor. Ama öyle "5 aydır ilaç içiyorum neden geçmedi, 2 sene oldu ne kadar daha içicem" demeden ilaçları içeceksin...Allah yazdıysa geçiyor işte...Çok şükür...
Yazdiklarimla yorduysam yada kotu seyler hatirlattiysam kusura bakma canim. Ben gecmiste hocaya bile gittim. Nazar dedi 7 gün okudu. Rabbim dert verip derman aratmasin. Psikoloji sevim in dedigi gibi nerelere goturuyor insani.
Kizlar bu iste bi gariplik var delirecem ya
Yuzum beton dokulmus gibi gergin
Kafamda tencere var sanki agir
Deli gibi agriyor basim ensem(((((
Bunlar ne ya daha kotuye gidiyorum sanki(((
Her dk biyerim uyusuyor
Allahim hersey senin elinde nolur bana yardim et
Bide uyumaya calisirken oram buram segiriyor
Yaniyorum biber sürülmüş gibi
Nolcak benim sonum
Kas seyirmeside anksiyete kaybakli, merak etme, bende karinca geziyormus gibi haraketlenme var. Birde kil koklerinde diklenme haraketlenme var. Yanmaya gelince kac kere atesimmi cikti dedim bi bakiyorum yok ama icinden biber surmus gibi yaniyor. Hep ayni pozisyonda kalma yatarkende oyle, sinirler kemiklere yaklasinca yanma oluyormus, bende cok korkmustum o yanmadan. Yada egzersiz filan yap geciyor, kaygidan ayni pozisyonda cok yattim benimde yanmalarim artmisti hele bayramda cildiracaktim. Simdi bazen kollarimda oluyor. Sonundan korkma sakin hepsi gecici. Ben defalarca yasadim.
Birde sinirlerini guclendirecek seyler yersen iyi geliyor. Ben her anksiyete hortladiginda siyah cekirdekli kuru uzum yemeye calisirim. Simdi bide kansizligim var onada iyi. Uzum, nar, zeytin cekirdekleri sinirleri kuvvetlendiriyor. Yesil cay da oyle ama onu bu ara midem almiyor.
Canim cok kotu hissediyorum Allahim iyilik versin hepimize
B12 kan ve tsh tahlili yaptirdim bugun sonuclari yarin alacam bakalim
Eve misafir gelip gidiyor kimseyi dinleyemiyorum sanki basim kasim gozum oynuyor gibi hissediyorum
2 aylik bebekle Rabbim yardim etsin hepimize
Sabir sabir sabir sabir Ya Rabbi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?