Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Kizlar simdi ben yarin evime gidiyorum bi kac gun calisip izin alicam sonra kizimla evde yalniziz izinde evimi de isyerinin yakinina tasiyacam
Sizce en kotu ne olabilir eve gidip yalniz kalinca

Maşallah Sevim, iki gündür çok yol katettin...

Şu şekilde düşünürsen kendini telkin edecek cümleleri de bulursun. Çok güzel bir yol.

Evet en kötü ne olabilir?

-Kızın ağlama krizine girer (Bunu daha önce yaşadın)
-Sen anksiyete krizine girersin (Bunu da daha önce yaşadın)

Ana başlık bunlar. Diğer olabilecekler bu konunun yan dalları olacaktır. Yani annenin yanında yaşadığın ne varsa, aynısını yaşarsın.

Şöyle düşün; İntanbul'da yaşıyorsun, annen Mersin'de... Aynı durumdasın. Ne yapardın? Başa çıkmaya çalışırdın. İşte şimdi de yapacağın bu. Bir çok annenin yaşadığını yaşayacaksın. Kızının bir sorunu olduğunda, tek başına çözüm ürettiğinde kendine güvenin gelecek emin ol. Ben başardım diyeceksin. Ben bir işe yarıyorum. Kızımın derdini anladım ve çözüm buldum. Ha tabi anlayamadığın zamanlar da olacaktır. Nasıl ki yeni tanıştığımız birinin huyunu tam olarak bilemezsek, çocuklarımızın da huyunu tam olarak bilemeyebiliriz. Daha çok küçükler. Verecekleri tepkiler değişebilir.

Gördüğün gibi korkacak hiç bir şey yok Allah'ın izniyle. Hepimiz Allah'a teslimiz, hepimiz Allah'a emanetiz ve ondan geleceklere razıyız. Allah hepimizi hayırlı işlerle, hayırlı kişilerle karşılaştırsın.

Hadi Sevim; Vira Bismillah :) Allah yar ve yardımcın olsun...

Amin canim insallah tesekkur ederim
(

Beni korkutan bu durumun hastaligimi artirmasi iyice tetiklemesi
Doktora da soyledim belki ölmicem bu hastaliktan ama yipraniyorum cok fena bi sekilde cökmüs hissediyorum kendimi ve asil korkum bu hep boylemi olacak

Beni korkutan bu durumun hastaligimi artirmasi iyice tetiklemesi
Doktora da soyledim belki ölmicem bu hastaliktan ama yipraniyorum cok fena bi sekilde cökmüs hissediyorum kendimi ve asil korkum bu hep boylemi olacak

Ama Sevim, tetiklese bile senin bi ailen var ve kendine ait bir hayatın, düzenin olmalı. Birilerinin yanında geçiremezzsin ki ömrünü. Eğer daha kötü olursan (İnşallah olmazsın) doktora gidip ona göre yeni bir yol çizersin. İyi veya kötü, bu hayatı yaşamalısın ve yüzleşmelisin.

Annem çalışıyor. 1 senesi kaldı emekli olmaya İnşallah. Sen diyorsun ya anneme uzak oturuyorum diye. Ben bazen annemle telefonda bile konuşamıyorum. Yoğun oluyor, işi oluyor, 30 saniyede kapatıyorum telefonu. Evden konuşuyoruz. Bazı insanlara göre çok şanslısın bunu unutma :)

Haklisin canim farkindayim

Evet haklisin baya biriktirmisim. Sende zor zamanlar gecirmissin. Kuvez zamanlari ruhen ve bedenen cok zor.

Kizlar simdi ben yarin evime gidiyorum bi kac gun calisip izin alicam sonra kizimla evde yalniziz izinde evimi de isyerinin yakinina tasiyacam
Sizce en kotu ne olabilir eve gidip yalniz kalinca

Bence sorun olmayacak, cunku evinde kendini dinlemeyip surekli birseyle mesgul olacaksin. Ben bazen diyorum neler yasadim ozaman hortlamadi simdi hortladi. Cunku kendimi cok dinledim galiba diyorum. İnanin bebeklerim yeni dogduklarinda wc ye bile firsatim yoktu. Sabahatan aksama tuvaletimi tuttum kac kere. Sabahatan aksama ac kaldim kac kere. Gunlerce dusa giremedim. Annelik baska birsey kimin icin katlanabilirsinki bulara ama insan evlatlarini. Cefasini seve seve cekiyor ve cabuk unutuyor.
Yogun bakimdan ciktik sonrada eve taburcu edildik. Esimde bende o kadar kotuydukki anlatamam, seviniyoruz ama kendimize guvenimiz yok ya bisey olurda anlamazsak diye hep birbirimize soyluyoruz. Cocuklar gik dese dr kosuyoruz. Yardim edeceklerdi buyuklerimiz ama onlarin yardim sekilleri sinirlerimizi cok yipratti o yuzden uygun bir dille fazla talep etmedik.
Gunduz oglum gazdan aksama kadar aglar aglar aksam sizardi. Bu seferde kizim uyumazdi geceleri. Ortak sadece 1 saat uyurlardi. Ondada uyu uyuyabilirsen. 10 gun hic uyumadigimi biliyorum. Bebekleri emzirirken bulanik gormekten simalarini secemiyorum soruyormusum hangini emzirdim diye. Uykusuzluk cok carpiyor insani.
Yani korkma hic birsey ters gitmeyecek Allah in izniyle. Rabbim bebekleri ve cocuklari cooook koruyor. Sen birsey bilmesende bebek sanki sana ogretiyor. Yillardir onunla ayni evde yasiyormussunuz gibi hissedeceksin. Kaygilara firsatin olmayacak. Cok darlaninca selavat getir cok iyi geliyor. Ve zor durumdaysanda rahatlayacak sebepler cikiyor.

Hergun yeni bisey cikiyorda hos bi gunlerde uyusma beni cok yoruyor
Ellerimle sanki saatlerdir bisey tasimisim gibi
Bu daha uyanir uyanmaz basliyor dakikasinda aklima baska bisey olabilirmi diye geliyor haliyle

Hergun yeni bisey cikiyorda hos bi gunlerde uyusma beni cok yoruyor
Ellerimle sanki saatlerdir bisey tasimisim gibi
Bu daha uyanir uyanmaz basliyor dakikasinda aklima baska bisey olabilirmi diye geliyor haliyle

Ayni yaaa bu kadarmi olur. Gozumu acar acmaz sanki yorgunum elim ayagim tutmuyor, cocuklardan biri aglayinca sanki yatagindan alamayacakmisim gibi oluyor. Aliyorum ama bide bana sor yigilicam sanki korkudan, acaba baska biseymi var diye.

Bi arkadasim dogumdan sonra komple bir tarafini hissetmedi. Dusa girince bile bir tarafinin islandigini hissediyor bir tarafinin islandigini hissetmiyordu. Psikolojik dediler ve duzeldi. Hep aklima onu getirip teselli olmaya calisiyorum.

Gun boyu kafama taksamda olsa neyse, gozumu acar acmaz oyle uyanmak sabahlari kaygilarimi cogaltiyor. Ama gozumu actigimda dislerimi sikmisim, yorulmusum. Acaba bilincaltimiz uyurkende bizi huzursuz ediyor ve oyle uyanmamizami sebep oluyor.

Hamileligimde sekerim yukselmisti. Agir gidalar yedigimde yine yukselebiliyor hissediyorum. Acaba seker kan dolasim sorunumu yapiyor diye aklima geliyir. Ayy iste buda obsesif olusumun belirtisi. Gunde kac hastalik geliyor aklima

Bende üsütmüsüm bogazim agriyor öksuruyorum bu bile kaygilarimi artiriyor
Doktor hakli bu ara korkmadigin tek bisey varmi ki diyor
Soguk soguk terliyorum
Kizim agliyor ben ilaclardan sanirim aglayamiyorum titriyorum uyusuyorum
Atesim cikiyor bi an bi ömur böyle gecmez oleyim bitsin bile diyorum
Herseye üseniyorum elimin kolumun mecali yok
Tahammülsüzüm
Ustelik yarin is basi yeni isime bu psikolojiyle baslamak istemezdim oyuzden hemen izin alip ayrilacam
Evimden nefret ediyorum tasinip orda kizimla yalniz kalmaya alisacam
Hersey olacak ama ömrumden10 yil gitti sanki
Cokmu mizmizim ne ??
Ben boyle degildim hastalik hastasi hic degildim sadece fazla duygusaldim
Üniversitede panik atak arkadaslari sakinlestiren bendim simdi kendim sakinlesemiyorum
Şifa ya şafi önce tum hastalara sonrada bana

Sevim evine geçtinmi. Benimde ablam bende kaldı 2 ay sonra oda gitmek zorunda kaldı biliyorsun hem hamileyim 3 yaşında oğlum var. Evde durAmıyodum çocuğumda yanımda apartmanda kapı kapı dolaşıp zaman doldurmaya çalışıyordum. Zamanla alıştım senin içinde öyle olucak Allah'ın izniyle göreceksin bak bir kere şu kabuğu bir kır az kaldı bu hep böyle devam etmicek inşallah. Baktınki iş yerindede çok boğuluyorsun çalışmazsın olur biter canından önemli değil ya

Bu durumda ikinci cocugu yapabilmen bile buyuk basari tebrikler cnm
İs konusunda psikiyatrim illaki calis diyor izin bile almami istemedi
Eve ikindin gecicez

Bu durumda ikinci cocugu yapabilmen bile buyuk basari tebrikler cnm
İs konusunda psikiyatrim illaki calis diyor izin bile almami istemedi
Eve ikindin gecicez

Doktora oturdugum yerden kalkasim gelmiyor ise gitmek ev isi bebek bakmak soyle dursun dedim
Bu ara isteyerek yaptigin tek bisey varmi dedi
Bende evet ilac icmek dedim
Oda zorlana zorlana olsada yapacaksin anksiyetenin seni engellemesine izin verir oturursan isin icinden cikamazsin dedi

Doktorun doğru söylemiş. Panik atak-anksiyete ile ilk uğraştığım zamanlar eve kapattım kendimi ve normal hayata dönmek çok zor oldu benim için.sanki yeni doğmuş bebeğin dünyaya alışması gibi. İnşallah doktorunun söylediklerini başarırsın. Kolaylıklar dilerim.

Sevimcigim hic merak etme ben 15 yildir donem donem bununla mucadele eden biriyim. İnsan evinden, isinden, herseyden nefret ediyor coook iyi biliyorum. Anksiyeteyi yasadigin hic bir yere ugramak istemiyor insan hep boguluyor. Bayramda annemde kaldik zor gittim. Orda sanki insanlar benim ustume geldi. Bu sefer eve gelirkende gelmek istemedim, sanki kaygilarim artacak gibi geldi. Ama nerey gitsem ben ayniyim. Ortam degil dusuncelerim beni uzuyor aslinda.

Merak etme geciyor, hatta bugunlerini hatirlamak ve konusmak istemeyeceksin, benmiydim o insan diyeceksin. Ben defalarca yasadim bunlari sen daha yenisin. İyiki en basinda tedavi oluyorsun, ben cok yiprandim bu konuda. Emin ol tedavi iyi geliyor.

Bende ramazanin basinda usutmustum kaygidan mahvoldum. Seni cok iyi anliyorum. Niye yutkunurken bogazim acidi, niye sirtim agridi, niye terliyorum, niye kustum, niye halsizim, niye ateslendim.....ve hep en kotu ihtimaller aklima geldi.

Bende hicbirsey yapmak istemiyorum. Sadece ilaclarimi icip kedi gibi kivrilip yatmak istiyorum. Heleki sabah kalkip gune baslamak oyle zorki psikoljim alt ust, zor adapte oluyorum yaa.

Bugun bir dugune gidip geldik, ben oyalaninca sol tarafim bi baktim halsiz degildi, buna cok sevindin, demekki kaygilarimdan oluyor dedim.

Daha onceki anksiyetelerimde sol tarafim alev alev yanardi. Bu sefer daha farkli halsizlik ve uyusma var. Hep oncekiler gecmisti buda gecer diye diye atlatmaya calisiyorum.

Suanda hicbirseyi isteyerek yapmiyorum zorlada olsa yapmaliyim
İsi birakir calismazsam maddi manevi kayiplarim fazla olur ben iyice eve kapanir basaramadim diye gömülürum evime
Esim cok sosyal bir insan isi geregide oyle kisilik yapisida eger ben kendimi daha fazla birakirsam esimlede aramizdaki baglar kopabilir
Zorlada olsa yapicam bunu insallah

Allah kolaylık versin Sevim'cim.İnşallah başaracaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…