Kizlar simdi ben yarin evime gidiyorum bi kac gun calisip izin alicam sonra kizimla evde yalniziz izinde evimi de isyerinin yakinina tasiyacam
Sizce en kotu ne olabilir eve gidip yalniz kalinca
Maşallah Sevim, iki gündür çok yol katettin...
Şu şekilde düşünürsen kendini telkin edecek cümleleri de bulursun. Çok güzel bir yol.
Evet en kötü ne olabilir?
-Kızın ağlama krizine girer (Bunu daha önce yaşadın)
-Sen anksiyete krizine girersin (Bunu da daha önce yaşadın)
Ana başlık bunlar. Diğer olabilecekler bu konunun yan dalları olacaktır. Yani annenin yanında yaşadığın ne varsa, aynısını yaşarsın.
Şöyle düşün; İntanbul'da yaşıyorsun, annen Mersin'de... Aynı durumdasın. Ne yapardın? Başa çıkmaya çalışırdın. İşte şimdi de yapacağın bu. Bir çok annenin yaşadığını yaşayacaksın. Kızının bir sorunu olduğunda, tek başına çözüm ürettiğinde kendine güvenin gelecek emin ol. Ben başardım diyeceksin. Ben bir işe yarıyorum. Kızımın derdini anladım ve çözüm buldum. Ha tabi anlayamadığın zamanlar da olacaktır. Nasıl ki yeni tanıştığımız birinin huyunu tam olarak bilemezsek, çocuklarımızın da huyunu tam olarak bilemeyebiliriz. Daha çok küçükler. Verecekleri tepkiler değişebilir.
Gördüğün gibi korkacak hiç bir şey yok Allah'ın izniyle. Hepimiz Allah'a teslimiz, hepimiz Allah'a emanetiz ve ondan geleceklere razıyız. Allah hepimizi hayırlı işlerle, hayırlı kişilerle karşılaştırsın.
Hadi Sevim; Vira Bismillah :) Allah yar ve yardımcın olsun...
Beni korkutan bu durumun hastaligimi artirmasi iyice tetiklemesi
Doktora da soyledim belki ölmicem bu hastaliktan ama yipraniyorum cok fena bi sekilde cökmüs hissediyorum kendimi ve asil korkum bu hep boylemi olacak
Ama Sevim, tetiklese bile senin bi ailen var ve kendine ait bir hayatın, düzenin olmalı. Birilerinin yanında geçiremezzsin ki ömrünü. Eğer daha kötü olursan (İnşallah olmazsın) doktora gidip ona göre yeni bir yol çizersin. İyi veya kötü, bu hayatı yaşamalısın ve yüzleşmelisin.
Annem çalışıyor. 1 senesi kaldı emekli olmaya İnşallah. Sen diyorsun ya anneme uzak oturuyorum diye. Ben bazen annemle telefonda bile konuşamıyorum. Yoğun oluyor, işi oluyor, 30 saniyede kapatıyorum telefonu. Evden konuşuyoruz. Bazı insanlara göre çok şanslısın bunu unutma :)
Haklisin canim farkindayim
İnşallah seni üzmemişimdir Sevim... İnşallah herşey güzel olur. İnşallah korktuğun şeylere uğramazsın.
Ben de 32 haftalık doğum yaptım. 28 gün kuvözde kaldı kızım. Odaya almadılar bizi.Ben zaten hastaneye giremiyorum da, izin de yoktu. Boynuna 3 kere kordon dolanmış, erken doğan sarılığı vardı, emme refleksi gelişmemişti vs...
Bütün bunlardan hortladı aslında. Bütün bunlar birikti ve taştı.
Dedemi 3 gün içinde prostat metastazı akciğer kanserinden kaybettik. Biyopsi sonuçlarını almaya gitmişlerdi, dönüş yolunda hastalandı ve ertesi gün sabaha karşı vefat etti. Belim ağrıyor diyordu sürekli. Sonra yengem (dayımın hanımı) belim ağrıyo ben de ölücem diye hasta oldu. Kendi annesini de kanserden kaybetmiş. Anneannem de onun yanında vefat etti... En sonunda o da hastalık hastası olmuştu.
Sebepler muhtelif. Biz atlattık sanıyoruz ama sadece bilinçaltımıza itiyoruz. Bilinçaltı biriktiriyo bunları, bi süre sonra da kusuveriyo. Sonra biz de "e ben iyiyim, nerden çıktı bu?" diyoruz. Sen de biriktirmişsin farkında olmadan.
Kizlar simdi ben yarin evime gidiyorum bi kac gun calisip izin alicam sonra kizimla evde yalniziz izinde evimi de isyerinin yakinina tasiyacam
Sizce en kotu ne olabilir eve gidip yalniz kalinca
Hergun yeni bisey cikiyorda hos bi gunlerde uyusma beni cok yoruyor
Ellerimle sanki saatlerdir bisey tasimisim gibi
Bu daha uyanir uyanmaz basliyor dakikasinda aklima baska bisey olabilirmi diye geliyor haliyle
Ayni yaaa bu kadarmi olur. Gozumu acar acmaz sanki yorgunum elim ayagim tutmuyor, cocuklardan biri aglayinca sanki yatagindan alamayacakmisim gibi oluyor. Aliyorum ama bide bana sor yigilicam sanki korkudan, acaba baska biseymi var diye.
Bi arkadasim dogumdan sonra komple bir tarafini hissetmedi. Dusa girince bile bir tarafinin islandigini hissediyor bir tarafinin islandigini hissetmiyordu. Psikolojik dediler ve duzeldi. Hep aklima onu getirip teselli olmaya calisiyorum.
Gun boyu kafama taksamda olsa neyse, gozumu acar acmaz oyle uyanmak sabahlari kaygilarimi cogaltiyor. Ama gozumu actigimda dislerimi sikmisim, yorulmusum. Acaba bilincaltimiz uyurkende bizi huzursuz ediyor ve oyle uyanmamizami sebep oluyor.
Hamileligimde sekerim yukselmisti. Agir gidalar yedigimde yine yukselebiliyor hissediyorum. Acaba seker kan dolasim sorunumu yapiyor diye aklima geliyir. Ayy iste buda obsesif olusumun belirtisi. Gunde kac hastalik geliyor aklima
Sevim evine geçtinmi. Benimde ablam bende kaldı 2 ay sonra oda gitmek zorunda kaldı biliyorsun hem hamileyim 3 yaşında oğlum var. Evde durAmıyodum çocuğumda yanımda apartmanda kapı kapı dolaşıp zaman doldurmaya çalışıyordum. Zamanla alıştım senin içinde öyle olucak Allah'ın izniyle göreceksin bak bir kere şu kabuğu bir kır az kaldı bu hep böyle devam etmicek inşallah. Baktınki iş yerindede çok boğuluyorsun çalışmazsın olur biter canından önemli değil ya
Bu durumda ikinci cocugu yapabilmen bile buyuk basari tebrikler cnm
İs konusunda psikiyatrim illaki calis diyor izin bile almami istemedi
Eve ikindin gecicez
Doktora oturdugum yerden kalkasim gelmiyor ise gitmek ev isi bebek bakmak soyle dursun dedim
Bu ara isteyerek yaptigin tek bisey varmi dedi
Bende evet ilac icmek dedim
Oda zorlana zorlana olsada yapacaksin anksiyetenin seni engellemesine izin verir oturursan isin icinden cikamazsin dedi
Doktora oturdugum yerden kalkasim gelmiyor ise gitmek ev isi bebek bakmak soyle dursun dedim
Bu ara isteyerek yaptigin tek bisey varmi dedi
Bende evet ilac icmek dedim
Oda zorlana zorlana olsada yapacaksin anksiyetenin seni engellemesine izin verir oturursan isin icinden cikamazsin dedi
Doktorun doğru söylemiş. Panik atak-anksiyete ile ilk uğraştığım zamanlar eve kapattım kendimi ve normal hayata dönmek çok zor oldu benim için.sanki yeni doğmuş bebeğin dünyaya alışması gibi. İnşallah doktorunun söylediklerini başarırsın. Kolaylıklar dilerim.
Suanda hicbirseyi isteyerek yapmiyorum zorlada olsa yapmaliyim
İsi birakir calismazsam maddi manevi kayiplarim fazla olur ben iyice eve kapanir basaramadim diye gömülürum evime
Esim cok sosyal bir insan isi geregide oyle kisilik yapisida eger ben kendimi daha fazla birakirsam esimlede aramizdaki baglar kopabilir
Zorlada olsa yapicam bunu insallah
Allah kolaylık versin Sevim'cim.İnşallah başaracaksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?