Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Merhaba kizlar sizleri bulduguma cok sevindim. Gznn yazindan dolayi sana ileti gondermistim ama daha sonra topic i didikledim biraz, benim gibiler varmi diye arastiriyorum. Yalniz degilmisim diyorum.
Gznn bende uyusma sikayetiyle dr gittim. B 12 im dusmus ve kan depolarim bosalmis. İgne ve hap kullaniyorum. Sende msj larinda b 12 ime bakilacak demissin cok gecmisi okuyamadim. Ne durumdasin. Ben yuzumde karincalanmayla gittim. Cok korktum. Acaba ms mi oldum yoksa felcmi olucam diye yedim kendimide esimide cocuklarimla ilgilenemez oldum. Anksiyete hastasiyim kaygidan yemeden icmeden kesildim kustum. 20 gunde 5 kg vermisim korkudan. Korkudan norolojiye gidemedim, ya bisey derse ya beynimde ya sinirlerimde bisey varsa.... varsa...varsa...cok fena bir his.

Sevimdeniz benimde sol tarafim ayaktan basa uyusuk ve halsiz. Sanki takmadigimda fazla olmuyor gibi bazi sabahlar kalktigimda daha cok ve cok kaygiliuyaniyorum. Dr um stres hormonlari uyusma yapar dedi. Ama kendimi bi turlu buna ikna edemiyorum. Surekli net den biseyler arastirip hayati kendime zehir ettim. Allah a isyan olmasin cok sukur bayrami gorduk ama ben cok depresif ve kaygiliydim, insanlar sanki uzerime geldi, hep birsey olacakmisim hissi, ya bir hastaligim varsa hissi, obsesif olmusum hastalik konusunda.

Sizler ilac olarak ne kullaniyorsunuz. Ben suan 15 gundur lustral kullaniyorum. Daha once yesil recete ilac bile kullandim. Ne dualar okuyorum bir bilseniz sakinlesebilmek icin.

Bir an once iyilesmek istiyorum bebbeklerim 22 aylik tam kosturma zamanlari ama o gucu kendimde bulamiyorum, Rabbim sifa versin cumlemize. Dualarla biraz sakinlestim sanki.

Sevimdeniz bebegin kac aylik, calisma konusundada Allah yardimcin olsun
Benim oglum cok gazliydi. Bir dr bana kolikli bebekler icin muzik verdi tel.ime cok iyi geldi ogluma. Birde sac kurutma makinasi rahatlatiyordu. Birde kuzularim erken dogdugu icin cok kontrol gecirdik yogun bakimdada kalmislardi. Fizik kontrolumuzde bize egzersiz verdiler. Hergun sabah oglen aksam butun eklemleri 10 ar defa calistirdik. Oglumun gazi bicakla kesilir gibi kesildi. İlk basta egzersizleri yaparken huysuzlandi ama sonra alisti.

Uzun yazdim ama kusura bakmayin kizlar :(

Merhaba arkadasim hosgeldin gecmis olsun Allah kolaylik versin
Uzun yaz kisa yaz farketmez yardimci olmaya hazirim elimden geldigince
Bebegim suan 2 aylik
Ben xanax 0.5 mg ve
Selectra ( lustralin muadili) 50 mg kullaniyorum aksamlari bir kez aliyorum 4 saat sonra ilk sutu sagip dokuyorum sonra normal emziriyorum
1,5 aydir xanax
1 aydir xanax + selectra aliyorum
İlaclara arti psikoterapi onerebilirim doktor cok önemli benim doktorum ilac yaz yolla yapmiyor konusuyor dinliyor telefonlasiyoruz zorda kalinca yardimci oluyor Allah razi olsun
Bebek ve hastalik karisinca insan zorlaniyor ama icimden surekli telkin veriyorum gececek gececek diye
Sende sabret cnm Allah buyuk
La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim aklima geldigi her dk bunu okurum sıkıntiya iyi gelir der kurani kerim ve insirah suresi canim
Rabbim yardimcin olsun bebeklerinin yuzune baksin insalaah biraz zaman gecsin daha iyi hissedersin ilaca yeni baslamissin

Merhaba kizlar sizleri bulduguma cok sevindim. Gznn yazindan dolayi sana ileti gondermistim ama daha sonra topic i didikledim biraz, benim gibiler varmi diye arastiriyorum. Yalniz degilmisim diyorum.
Gznn bende uyusma sikayetiyle dr gittim. B 12 im dusmus ve kan depolarim bosalmis. İgne ve hap kullaniyorum. Sende msj larinda b 12 ime bakilacak demissin cok gecmisi okuyamadim. Ne durumdasin. Ben yuzumde karincalanmayla gittim. Cok korktum. Acaba ms mi oldum yoksa felcmi olucam diye yedim kendimide esimide cocuklarimla ilgilenemez oldum. Anksiyete hastasiyim kaygidan yemeden icmeden kesildim kustum. 20 gunde 5 kg vermisim korkudan. Korkudan norolojiye gidemedim, ya bisey derse ya beynimde ya sinirlerimde bisey varsa.... varsa...varsa...cok fena bir his.

Sevimdeniz benimde sol tarafim ayaktan basa uyusuk ve halsiz. Sanki takmadigimda fazla olmuyor gibi bazi sabahlar kalktigimda daha cok ve cok kaygiliuyaniyorum. Dr um stres hormonlari uyusma yapar dedi. Ama kendimi bi turlu buna ikna edemiyorum. Surekli net den biseyler arastirip hayati kendime zehir ettim. Allah a isyan olmasin cok sukur bayrami gorduk ama ben cok depresif ve kaygiliydim, insanlar sanki uzerime geldi, hep birsey olacakmisim hissi, ya bir hastaligim varsa hissi, obsesif olmusum hastalik konusunda.

Sizler ilac olarak ne kullaniyorsunuz. Ben suan 15 gundur lustral kullaniyorum. Daha once yesil recete ilac bile kullandim. Ne dualar okuyorum bir bilseniz sakinlesebilmek icin.

Bir an once iyilesmek istiyorum bebbeklerim 22 aylik tam kosturma zamanlari ama o gucu kendimde bulamiyorum, Rabbim sifa versin cumlemize. Dualarla biraz sakinlestim sanki.

Benim oglum cok gazliydi. Bir dr bana kolikli bebekler icin muzik verdi tel.ime cok iyi geldi ogluma. Birde sac kurutma makinasi rahatlatiyordu. Birde kuzularim erken dogdugu icin cok kontrol gecirdik yogun bakimdada kalmislardi. Fizik kontrolumuzde bize egzersiz verdiler. Hergun sabah oglen aksam butun eklemleri 10 ar defa calistirdik. Oglumun gazi bicakla kesilir gibi kesildi. İlk basta egzersizleri yaparken huysuzlandi ama sonra alisti.

selam..öncelikle yalnız olmadığını bilmeni isterimki ki anlamışsındır..:)ben daha yeni sayılırım yakın sayfalarda anlattım yaşadıklarımı.senin yaşadıklarına çok benziyor bende uyuşma şikayetiyle gittim önce sol tarafımda başladı..ben takıntı yaptıkça vücudumu öyle hafif uyuşmalarda değil uzun süre ayağının üstüne oturursun uyuşur ya işte öyle..inanırmısn dudaklarıma kulaklarıma alnıma kadar vücudumun her yeri uyuşuyordu..şimdiden seni rahatlatayım citol 20 mg redepra 15 mg kullanıyorum ne uyuşma var ne başka bişi:).......ama 10 gün ne yaşadığımı bir ben bir Allah bilir..bende 5 kilo kadar verdim..her gün acillere taşındım..uyuşuyorum..ayak parmaklarımda hissizlik var diye ağlaya ağlaya acillere götürüldüm..günlerce annemde kaldım..neyseki psikiyatrn kapısını çaldım sonunda 2 aydır ilaç kullanıyorum..her gün bir öncekinden daha iyiyim hamdolsun....birde sürekli dua ediyorum...ama sürekli...ısrarla..bunun da etkisi var muhakkak..

b 12 eksikliği varmısş..bunun için 10 tane iğne verdi..5 ini arka arkaya kullandım diğer 5 ini de haftada 1 olmak üzere 5 hafta kullandm salı günü kontrolüm var gelişmeleri yazarım
b 12 eksikliği depresyon anksiyete uyuşma kulak çınlaması halsiziğe sebep olabiliyormuş
ilaçlarını düzenli kullan geçecek hepsi inşallah...
seninle yaşadıklarımız neredeyse aynı..o zor günleri geçirmiş biri olarak söylüyorum..geçecek..

Tavsiyelerinize cok tesekkur ederim. Ben b 12 ignesini 15 ad kullanicam 200 e dusmus benimki su an 3 gundebir yaptiriyorum. Benimde uyusmalarim aynen dediginiz gibi ayaginin ustunde cok durursan olur oyle tam beni anlatmissiniz, yuzum, kulagim, kolum... vs... bukadarmi olur. Kahrettim kendimi bu psikolojik olurmu diye. Esimde cocuklarimda etkileniyor. Ufffff Allah hepimize sifa versin. Aksam ifade etmeyi unutmusum elimde titremede oluyor sanirim sizdede olmus

Tavsiyelerinize cok tesekkur ederim. Ben b 12 ignesini 15 ad kullanicam 200 e dusmus benimki su an 3 gundebir yaptiriyorum. Benimde uyusmalarim aynen dediginiz gibi ayaginin ustunde cok durursan olur oyle tam beni anlatmissiniz, yuzum, kulagim, kolum... vs... bukadarmi olur. Kahrettim kendimi bu psikolojik olurmu diye. Esimde cocuklarimda etkileniyor. Ufffff Allah hepimize sifa versin. Aksam ifade etmeyi unutmusum elimde titremede oluyor sanirim sizdede olmus

Aynen canim sol tarafim bastan asagi uyusuyor ellerimde titremede var benimde
Bunlar hem ilacin hem anksiyetenin etkisi ha kansizliktanda olabiliyor
Ama baska rahatsizligin yoksa tamamen psikolojik ve ilacin yan etkisi
Doktorumla dun gorustum ve bunlarin olabilecegini ilk etapta tam iyilesme beklememem gerektigini soyledi
Bebeklerin kac aylik emziriyormusun

Pardon canim 22 aylik yazmissin ozaman emzirmiyorsundur
Bak benden bi adim öndesin benimki daha iki aylik

Bide eger kendini cok kotu hissediyorsan ilac tam etki etmeye baslayana kadar sakinlestirici ilac isteyebilirsin tabi doktorunda gerekli gorurse
Benim doktorum xanaxi kesecekti ama devam etmemi istedi ikisini birlikte aliyorum suanda

Pardon canim 22 aylik yazmissin ozaman emzirmiyorsundur
Bak benden bi adim öndesin benimki daha iki aylik

Benimkiler 7 ay emdi makinayla sagmaya devam ettim ama sutum gelmedi. Baska rahatsizligim yoksa bunlar psikolojik evet ama bende tamda kaygim orda artiyor yabaska hastaligim varsa korkusu beni cildirtiyor.
Bebegin kucuk henuz zor zamanlar bilirim ben iki bebekle ilk iki ay toplam 60 saat uyumamisimdir. Simdilerde oglum yine geceleri cok uyaniyor sabah kadar sallatiyor. Dr uykusuzlukta bir etken anksiyeteye diyor. Bebekler kucukken gaz di sik sik beslemekti daha zor tabi Allah yardimcin olsun

Bide eger kendini cok kotu hissediyorsan ilac tam etki etmeye baslayana kadar sakinlestirici ilac isteyebilirsin tabi doktorunda gerekli gorurse
Benim doktorum xanaxi kesecekti ama devam etmemi istedi ikisini birlikte aliyorum suanda

Aynen yaa benimde aklimda sakinlestirici 15 gun sonra kontrol var dozunu arttirabiliriz demisti. Dedigin gibi sakinlestiricide istemek istiyorum.

Buziki Orhan Osman / Kolik - YouTube

Buzuki Orhan Kolik Bebeğiniz ağlamasın rahatlasın uyusun - YouTube

BEBEĞİNİZ AĞLAMASIN KOLİK BEBEKLER İÇİN ANNE KARNINDAKİ SESLER - YouTube

Sevim'cim linkteki sesleri kızına dinlet. Belki işe yarar. Bir kaç kez dene. İnşallah faydasını görürsün.

Şu anda tv8'de bir psikiyatr çıkktı. Takıntılarla başa çıkmanın yollarını anlatacak. İzlemek isteyenlere duyurulur :) Alp Karaosmanoğlu doktorun ismi...

Atak filan tuttugunda ben sanki konusmakta zorlaniyorum panigemi kapiliyorum acaba. Sizdede oluyormu

Yok yani benim demek istedigim onceden belli bi hastaligin yoksa simdikiler panikten oluyor senin teshisin yenimi kondu cnm
Ben 4 ay once gebelikte yakalandim halada kabul edemiyorum ama alismaya oyalanmaya calisiyorum
Uykusuzluk beni en cok etkileyen tetikleyen seydir mesela azicik üsuttum bogazim agriyor o bile anksiyetemi artiriyor mesela
Hersey aklina gelen her olumsuzluk tetikler seni
Doktoruma anlatiyorum su soyle bu boyle uyustum titredim korkuyorum
Doktor diyorki sevimcim suan korkmadigin endiselenmedigin bisey varmi
Son 1 haftadir hergun basim agriyor mesela hepsi anksiyeteden
Konusmakta hatta insanlarin yuzune bakmakta bile zorlaniyorum ben
Ama pazartesi ise baslamak zorundayim
Bebege kim bakack ben nasil calisacam
Kafamda deli sorular
Ama zorlanarakta olsa yapicam bunlari doktorumun tavsiyesi boyle

kahretmeyin kendinizi..bende kabul etmedim doktorlara inanmadım kesin bir yeri atlıyolar dedim..yalan mı söylüyorum ben uyuşuyorum işte diye ağladım..ama gördüğünüz gibi ne felç oldum nede ms:)benim kulakta çınlama ve ellerde titreme sonradan eklendi..ilaçlardan olduğuna kanaat getirdim...çok üzerinde durmayınca geçiyor..ama eminim çok üzerinde duruyosun:)araştırmak öğrenmek faydalı ama şu tavsiyeleri verebilirim...internette hastalık araştırma..bütün belirtileri kendinden görmeye başlarsın...bazen cehalet mutluluktur cem yılmaz ın deyişiyle:)bende alemi kahrettim kaç gün...dediler bu kızı hocaya götürelim:):)

Yok yani benim demek istedigim onceden belli bi hastaligin yoksa simdikiler panikten oluyor senin teshisin yenimi kondu cnm
Ben 4 ay once gebelikte yakalandim halada kabul edemiyorum ama alismaya oyalanmaya calisiyorum
Uykusuzluk beni en cok etkileyen tetikleyen seydir mesela azicik üsuttum bogazim agriyor o bile anksiyetemi artiriyor mesela
Hersey aklina gelen her olumsuzluk tetikler seni
Doktoruma anlatiyorum su soyle bu boyle uyustum titredim korkuyorum
Doktor diyorki sevimcim suan korkmadigin endiselenmedigin bisey varmi
Son 1 haftadir hergun basim agriyor mesela hepsi anksiyeteden
Konusmakta hatta insanlarin yuzune bakmakta bile zorlaniyorum ben
Ama pazartesi ise baslamak zorundayim
Bebege kim bakack ben nasil calisacam
Kafamda deli sorular
Ama zorlanarakta olsa yapicam bunlari doktorumun tavsiyesi boyle

sevimdeniz sende panik ten çok anksiyete halimi hakim?yani endişe daralma bunaltı?misal bende hiç kalp çarpıntısı kalp krizi geçiriyomuş hissi olmadı..yabancılaşma yerinde duramama konsantre olamama delirme hissi daha çoktu..sennde bu şekildemi?

kahretmeyin kendinizi..bende kabul etmedim doktorlara inanmadım kesin bir yeri atlıyolar dedim..yalan mı söylüyorum ben uyuşuyorum işte diye ağladım..ama gördüğünüz gibi ne felç oldum nede ms:)benim kulakta çınlama ve ellerde titreme sonradan eklendi..ilaçlardan olduğuna kanaat getirdim...çok üzerinde durmayınca geçiyor..ama eminim çok üzerinde duruyosun:)araştırmak öğrenmek faydalı ama şu tavsiyeleri verebilirim...internette hastalık araştırma..bütün belirtileri kendinden görmeye başlarsın...bazen cehalet mutluluktur cem yılmaz ın deyişiyle:)bende alemi kahrettim kaç gün...dediler bu kızı hocaya götürelim:):)

Ukalalik olmasin cok bilgili degilim mutlaka bilmedigim tonlarca sey var ama bende hep buna inanirim cehaletin mutluluk olduguna
Birazda vurdumduymaz olabilsek biraz catlak hicbiseyimiz olmazdi

Sanirim oyle bile

Muhakkak bütün anneler farketmiştir, bir kere de ben yazayım. Bizim ruh halimiz nasılsa, bebeğimizin de öyle aslında. Mesela sinirliysem, aceleci-heyecanlysam o an, kızım da huysuzlanıyor. Yapabildiğim kadar sakin olmaya çalışıyorum. Kendikendime telkin cümleleri kuruyorum. Hadi baştan diyip, tekrar kızımla ilgileniyorum. İşe yarıyor sanki. Şu an uykusu var biliyorum, ama uyumuyor sıpa. Yürüteçle evi turlayacak. Bu ara tek derdi bu :))

Sen de şu sıralar çok gerginsin. Kızının huysuzluğu belki bu yüzden artmıştır?

Back