Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

bazen butun hayatım bıttı sanıyorum dua edıyorum boyle nasıl yasayacagım ben dıyorum .bebek yapmak ıstıyorum dıye ılac bıraktım ama takıntılar bıtermi neler neler gelıyor aklıma

arkadaslar ilac kullanmadan atlatanlari okudukca vicdan azabi cekmeye basladim ben 10 haftadan beri ilac iciyorum ve basa cikamadim demekki ben cok zayifim dayanamadim 2 hafta oldu tam kendime gelemedim beni esim bile anlamiyor bebegime bisey olursa diye dusunemeden edemiyorum bu nasil bir is basima geldi Allah yardimcimiz olsun ...

Niye vicdan azabı çekiyosun? hangimiz isteyerek ilaç kullanıyor ki? Herkesin belirtileri ve şiddeti aynı olmaz. Ben ilaç kullandığım halde tam iyileşme sağlayamadım hamileyken. O kadar yoğun yaşadım. İçini ferah tut. Keyfi iş yapmıyoruz sonuçta.

Eşini de psikiyatra götür. Psikiyatr ona anlatsın.

bende iki aya yakın zamandır ilaç kullanıyorum...iki haftadan sonra bi iyileşme gösterdim..bir ay dolduğunda yine bir kaç sıkıntılı gün geçirdim ama geçti o da çok şükür..seninde geçer inşallah canım...

herkesin bünyesi aynı değil..kendini kıyaslama kimseyle..burada bir sürü insan ilaç kullanarak geçirmiş hamileliğini hepsininde sağlıklı bebekleri var çok şükür..arkadaşında dediği gibi eşinide götür...

Cok haklisin hepsinin farkindayim ama korkuyorum bir an once gecsin bitsin istiyorum hepimiz gibi
İnsallh sende gidebilirsin biryerlere

Cok haklisin hepsinin farkindayim ama korkuyorum bir an once gecsin bitsin istiyorum hepimiz gibi
İnsallh sende gidebilirsin biryerlere

Aaa ben panik ataklı olduğum için değil, vaktim olmadığı için gidememekten bahsetmiştim :)) İnşallah iki türlü de gidebilirim :)

Hadi yayladan sonra eve gitmeyi düşün. Kenddini alıştırmaya çalış. Eşinle konuş, eve gidince darlanabiliceni, alışmak için zamana ihtiyacın olduğunu anlat. Biraz daha anlayışlı ol de. Belki işten erken çıkar gelir yardım eder, belki arada yarım gün izin alır sen alışana kadar. Eve gidince anne olduğunu daha iyi anlıycaksın. Eşine yemek hazırlıycaksın, kızını dyuracaksın, ondan sonra yemek yemek aklına gelecek mesela. :) üçünüz uyanacaksınız sabahları. Üçünüz sofraya oturacaksınız, Sohbetleriniz üç kişi üzerine olacak. Çok güzel bişey aslında. Eğer çok darlanırsan eşyaların yerini değiştir mesela. Tabi tek başına değil :))

Bak aklıma ne geldi. Hamileydim eşim sefere gitti, ben de anneme gittim. 1 ay sonra mıydı neydi, eşim geldi, eve döndüm. Ev bana yabancı geldi. Allah bullak oldum. Annem gelsin istedim. Ya da ben gideyim istedim. Annemi aradım söyledim. Valla ne annem geldi, ne benim gelmemi istedi :) Alışacaksın dedi... Sen de alışacaksın Sevim...

Oh ne güzel mis gibi yayla havası çok severim yaylayı bende bir kaç kere gitmiştim yaylaya. Mersin'in sıcağından sonra ilaç gibi gelmiştir. Ama sen şimdi diceksinki insan panikli depreşince nerde olurdan ol tat vermiyor. Bence birazda hava değişimi yer mekan değişikliğindende olabilir bende bir yere gideceğim zamanlarda paniklerdim tabi bayramın yoğunluğuda eklenince üstüne minik Asya'nın şu anki süreçte normal olan huysuzluğuda eklenince seyre gör alayı. Ama şu varki sevim yine geldiler diye düşünme çünkü şu an bütün bu ataklarından kurtulman pat diye olabilecek bişey değil keşke olsa bunun için zamana ihtiyacın var bak ben ilaçla 3 ay sonra kendimi iyi hissetmeye başladım ki oda yine anksiyetem ataklarımla ama artık kontrol edebiliyor hale gelmiştim yani demem oki bazı insanlarda 1 ay bazısı 2 bazısı kimileri daha uzun bünyeden bünyeye farkediyo. Ama geçiçek Allah'ın izniyle inşallah bozma morelini

Ya varya şu anlamayan eşlerede bazen çok kızıyorum sanki biz rahatlıktan böyleyiz. Bayılıyoruz böyle panik ataklara biz istemezmeyiz herkez gibi sağlıklı huzurlu bir hamilelik geçirip gezelim tozalım kolu komşu gırgır muhabbet ama elimizde olan bişey değil ne yapalım. Bana kızma giallo ben senin eşinin şahsına konuşmuyorum büyün bu konudaki anlamayanlara kızıyorum. Allah yaşatmasın ama şöyle bizim yaşadığımız durumu 1 saat yaşasalar dünya kaç bucak köşede anlicaklarda. Allah bizlere sağlık versin yani ihtiyacı olan herkeze inşallah. Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah. Tabi haliyle biraz böyle olunca sen daha çok panikleyip acaba bebeğime bişey olurmu korkusuyla vicdanen daha çok rahatsız oluyosun. Ama şu tarafından bak bu ilacı sana Dr verdi ve gerekliydi demekki senin yapabileceğin bişey yokki zor durumdasın demekki kendine böyle yüklenme keyfinden içmiyorsun inşallah Allah'ın izniyle bebeklerimize hiç bişey olmaz çok dua edelim canım benim üzülme ilacın etki göstermeye başladıkça bunlar geçiçek inşallah Allah'ın izniyle bu arada Dr gittiğinde eşini götür bence hatta çaktırmadan seni anlamadığını söyle yaşadıklarının zorluğunu Dr dan dinlemesi işini kolaylaştıracaktır:)

iyi geceler kk nın panikli hatunları ne hallerdesiniz:)..ben bir iki gündür pek dalgınım sürekli düşünrken buluyorum kendimi sebebi nedir bilmem..bütün suçu anksiyeteye atmak olmaz havalardandır heralde:)..hepinize paniksiz anksiyetesiz günler diliyorum:)

Pek ilac gibi gelmedi canim ya
Basim agriyo vucudumun uyusmasi gecmisti baya simdi geri geldi baska bi boyuttayim kalabalikta yalnizim baska bi dunyada tek basima gibiyim

Pek ilac gibi gelmedi canim ya
Basim agriyo vucudumun uyusmasi gecmisti baya simdi geri geldi baska bi boyuttayim kalabalikta yalnizim baska bi dunyada tek basima gibiyim

Mekan değişikliklerinde ya da kalabalık-yalnızlık değişimlerinde böyle hissedebilirsin.çok normal. sonra geçer kendikendine. bu yüzden hemen evine git dedim sana. aynısını yaşayabilirsin.korkma.geçecek.

Mekan değişikliklerinde ya da kalabalık-yalnızlık değişimlerinde böyle hissedebilirsin.çok normal. sonra geçer kendikendine. bu yüzden hemen evine git dedim sana. aynısını yaşayabilirsin.korkma.geçecek.

Ev olayina sadece psikolojimden dolayi gitmek istemiyor degilim evim cok basik ve sicak yeni evler yapildi tum cepheler kapandi balkonda bile nefes alinmiyor insaat gurultuleri ayri bi dert ayrica sinek var pencerelerde sineklikte yok
İs yerim belli olsun ona gore bir an once tasinacam bu sureyi annemde gecirmek istiyordum ama bakalim olmadi yinede gecicem
Bide canim senin kiz sekiz aylik olmustu dimi emzirme olayina devam edecekmisin kesip tam doz ilaca devam etmeyi dusundunmu hic??
Ben ilac bebege zarar veriyor diye endiseliyim tam iyilesmede rahatlamada saglamiyor

Bu atama işlerini bilmiyorum pek. İstanbul'a tayinin çıkma ihtimali var mı? Varsa görüşelim :)

Evet kızım 8. ayın içinde Maşallah :) Güya bir iki ay emzirip sütü kesicektim ve tam doz ilaca başlıycaktım :) Evdeyim, öyle beni çok çok daraltan bi durum yok. İdare ediyorum çok şükür. O yüzden biraz daha süt veryim diyorum. Bir de kızım mama yemiyor. 3 çeşit mama denedik. Hero baby nutradefence, Aptamil ve hero baby sütlü tahıllı mama. Onun dışında kavanoz mamaları var. Meyveli vs... Onları da denedik yemedi sıpa. Sadece çorba-meyve-yemek püresi-yumurta sarısı, az labne ve anne sütü verebildim. Ek besinleri de öyle doyacak kadar yiyemiyor henüz. Yani ben doyduğunu düşünmüyorum. Üstüne süt içmek istiyor. O yüzden gönlüm razı gelmiyor sütü kesmeye. Ay sonu kontrol var. Bakalım doktor ne diycek.

Sen napıcaksın? Böyle devam mı? yoksa sütü kesicek misin?

kızlar öncelikle rabbim hepimize şifa versin inşallah.Ben de anksiyete ile savaşıyorum. yaklaşık 2 buçuk yıl önce başladı ve 4 5 ay öncesine kadar ilaç kullanıyordum kendmi iyi hissettiğim için bıraktım.Son 1 ay resmen hergun gelmeye başladı ve beni benden aldı gitti.sıcakları zaten hiç sevmiyorum bu beni çok etkiliyor nefes alamıyormuşum gibi hissediyorum. 1 hafta önce tekrar ilaca başladım ama benim size asıl sorum şu 11 aylık evliyim ve bebek istiyoruz. benden cok eşim istiyor cok istiyor ve onun üzülmesi beni de üzüyor.Ona demiştim bu anksiyete pa geçmeden hamile kalamam diye neredeyse ağlayacaktı.. bu beni çok üzüyor sizce cesaretimi toplayıp hamile kalmalımıyım ? ne yapmalıyım baş edebilirmiyim. benim çok sık ataklarım olmadı sadece uyuşma nefes alamayacakmışım gibi oluyorum ve midem bulanıyr buyuk abdestm gelıyor. en son radde ggelince kusuyorum ve rahatlıyorum.. bana akıl verirmisiniz.s,zce ne yapmalym ? namazımı da kılıyorum rabbım kabul ederse duamıda edyorum yapmadıgım sey kalmadı tabkı yınede bın sukur halımıze neler var ama bunun sıkıntıısını da yasayan bılır yanı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…