Çok eskiden obssesif kompulsif bozukluk vardı. Geçti. Şimdi panik atak var. Anksiyete de var sanırım. Süt verdiğim için ilaçlarımı tam kullanamıyorum. Bu rahatsızlıklar nüksetmesi mümkün olan rahatsızlıklar. İyileşirsin ama bişeyden dolayı geri hortlayabilir. Belki iyileşip bir daha hiç yakalanmayan da vardır. Önemli olan hayat kalitemizi düşürmemesi ve kişiliğimizde bu hastalıklara (hastalık da değil aslında) sebep olan eksiklik ve yanlışlıkları görüp, kendimizi değiştirebilmek.
Korkmayın. Korkarsanız, korktuğunuzu anlar ve sizi daha çok korkutur :)
bazen butun hayatım bıttı sanıyorum dua edıyorum boyle nasıl yasayacagım ben dıyorum .bebek yapmak ıstıyorum dıye ılac bıraktım ama takıntılar bıtermi neler neler gelıyor aklıma[/Q
Allah'ın izniyle geçer tabii ki. Bunların takıntı olduğunu kabul etmen bile bir başarıdır. Çoğu insan ay ben çok titizim der durur. Oysa o bir obsessiftir. Siz de kendinizi onun yanında pis pasaklı hissedersiniz :)) Çok çaba sarfetmek lazım. Bir kere, her şeyi kontrol altında tutamayacağımızı kabul etmek lazım. Kadere razı olmak ve Allah'tan geleni kabul etmek lazım. Kabul ediyor gibi gözüksek de, niye böyle oldu diye yargılamaya başladığımızda hop obsesyon ve panik atak geliyor. Bu konuda ben de çalışmalıyım :)
Tedavinizi aksatmayın. Hamileliğe uygun zmanı size doktorunuz söyler. Çünkü ilaçsız geçirmeniz gereken bir süre var. Onu een iyi şekilde atlatmalısınız. Kafanıza göre ilaç kullanıp bırakmayın, dozuyla oynamayın. Sayfada ne kadar çok insan yazmış okudunuz mu? Hepsi de aynı dertle uğraşıyor. Yaşanır. Mühim olan bu sorunları iyileştirmek ve hayatımızın ortasına koymamak.
bazen butun hayatım bıttı sanıyorum dua edıyorum boyle nasıl yasayacagım ben dıyorum .bebek yapmak ıstıyorum dıye ılac bıraktım ama takıntılar bıtermi neler neler gelıyor aklıma[/Q
Allah'ın izniyle geçer tabii ki. Bunların takıntı olduğunu kabul etmen bile bir başarıdır. Çoğu insan ay ben çok titizim der durur. Oysa o bir obsessiftir. Siz de kendinizi onun yanında pis pasaklı hissedersiniz :)) Çok çaba sarfetmek lazım. Bir kere, her şeyi kontrol altında tutamayacağımızı kabul etmek lazım. Kadere razı olmak ve Allah'tan geleni kabul etmek lazım. Kabul ediyor gibi gözüksek de, niye böyle oldu diye yargılamaya başladığımızda hop obsesyon ve panik atak geliyor. Bu konuda ben de çalışmalıyım :)
Tedavinizi aksatmayın. Hamileliğe uygun zmanı size doktorunuz söyler. Çünkü ilaçsız geçirmeniz gereken bir süre var. Onu een iyi şekilde atlatmalısınız. Kafanıza göre ilaç kullanıp bırakmayın, dozuyla oynamayın. Sayfada ne kadar çok insan yazmış okudunuz mu? Hepsi de aynı dertle uğraşıyor. Yaşanır. Mühim olan bu sorunları iyileştirmek ve hayatımızın ortasına koymamak.
10 mg paxsıl kullanıyordum 5 e dusurerek bıraktırdı dr cok sarstı benı bı hafta ıcınde bıraktım dr onun etkısı olabılır vucut alıstı falan dedı ama ne bıleyım işte bır ıyı bır kotuu saglıksız bır yasamm tamamen kurtulmak ıstıyorum
10 mg paxsıl kullanıyordum 5 e dusurerek bıraktırdı dr cok sarstı benı bı hafta ıcınde bıraktım dr onun etkısı olabılır vucut alıstı falan dedı ama ne bıleyım işte bır ıyı bır kotuu saglıksız bır yasamm tamamen kurtulmak ıstıyorum
Of Paxil!! :)) Ben de azalttığımda çok sarsmıştı. hamileliğimi öğrenince birden bıraktım, feleğim şaştı :)) Evet onun etkisidir. Yoksunluk sendromunu atlatınca daha iyi hissedersin. Doktorum bana Paxil'i bırakmak Xanax'ı bırakmaktan daha zordur demişti. Belirtiler hemen geçmez. Korkma sakın. Ama gün geçtikçe azalır.
Of Paxil!! :)) Ben de azalttığımda çok sarsmıştı. hamileliğimi öğrenince birden bıraktım, feleğim şaştı :)) Evet onun etkisidir. Yoksunluk sendromunu atlatınca daha iyi hissedersin. Doktorum bana Paxil'i bırakmak Xanax'ı bırakmaktan daha zordur demişti. Belirtiler hemen geçmez. Korkma sakın. Ama gün geçtikçe azalır.
peki okb yı nasıl yendınız
peki okb yı nasıl yendınız
ilaç + terapi + zaman + çaba :)
Yanlış olduğunu anlayınca bırakmak için çabalıyor insan.ilaç ve terapi de yardım ediyor işte.
arkadaslar ilac kullanmadan atlatanlari okudukca vicdan azabi cekmeye basladim ben 10 haftadan beri ilac iciyorum ve basa cikamadim demekki ben cok zayifim dayanamadim 2 hafta oldu tam kendime gelemedim beni esim bile anlamiyor bebegime bisey olursa diye dusunemeden edemiyorum bu nasil bir is basima geldi Allah yardimcimiz olsun ...
Slm arkadaslar nasilsiniz
Ben bikac gundur yayladayim
İnternet burda net degil bu saatte azicik cekiyor
Xanaxi yariya dusurmedim düsüremedim 16 sinda kontrol var doktorumu aradim devam et yuzyuze konusalim dedi
Bayram bana yaramadi kalabalik daraltiyor beni onu farkettim
Bikac gundur huzursuzlugum titreme ve uyusmalar artti halbuki ilac kullanmaya baslayali( selectra) 1 ay olacak daha ii olmam gerekmezmi?
Bu arada bebegim cok huysuz krize sokuyor beni bazen anneme verip uzaklasiyorum
Sizler nasilsiniz
arkadaslar ilac kullanmadan atlatanlari okudukca vicdan azabi cekmeye basladim ben 10 haftadan beri ilac iciyorum ve basa cikamadim demekki ben cok zayifim dayanamadim 2 hafta oldu tam kendime gelemedim beni esim bile anlamiyor bebegime bisey olursa diye dusunemeden edemiyorum bu nasil bir is basima geldi Allah yardimcimiz olsun ...
Selam. Ben de biryerlere gidebilmek isterdim. Oh ne güzel.
Bayram bittiğine göre yavaş yavaş sakinleşirsin korkma. Belki fazla oksijen de dokunmuş olabilir. Daha iyisin Sevim, farkında değil misin? Daha daha iyi olmak içinse her zaman olduğu gibi zamana ihtiyacın var. Bu gün iyi olursun, yarın kötü olursun, bir hafta daha kötü olursun... İlla ilaç kullanıyorsun diye sürekli bir iyilik hali bekleme. İnsanız. Panik atak-anksiyetemiz olmasa bile olaylardan etkileniyoruz ve ruh halimiz değişiyor.
Bir huysuz da bende var. Yere bıraktığımda tam emekleyemediği için sürüne sürüne her yere gitmek istiyor. Her şeye bakmak istiyor, az uyuyor, sıkılıyor, yeni bişeylerle ilgilenmek istiyor vs....
Sevim'cim sana tavsiyem, bir an önce evine git. Yenil, yıkıl, daha kötü hisset...Ama evine git. Çünkü bunun sonu yok. Bugün huysuz uyumadı diye krize girersin, yarın benim gibi sürekli hareket etmek istiyor diye yorulup krize girersin... Konuşmayı öğrenip dertlerini anlatana kadar uğraşıcaz. Allah başka dert vermesin napalım.
Hep yazdım. Benim yanımda uzun süreli kimse kalmadı. Ben de kimsenin yanında kalmadım. Annem biraz da bilerek fazla yanaşmadı. Eline alışmayayım diye. İyi ki de öyle yapmış. Çok bunalıyorum. Hele hava sıcak, deliriyorum. Görümcem de köye gitti, bazen onun yanına gidiyordum. Şimdi hepten yalnızım. Ama bu çocuk benim. Ben bakmalıyım ve ben katlanmalıyım. Çok fazla bunaldığımda annemi arayıp konuşuyorum. Ancak bunu yapabiliyorum napayım :))
Korkma. Bir an önce evine git. Olacaklarla yüzleş. Gerekirse bu durumu doktoruna anlat ve yardım iste.
Eğer iyileşeyim de eve gideyim diye beklersen hep orda kalırsın. Çünkü ruh halin sürekli dalgalanacak. Makine değiliz ki.
Cok haklisin hepsinin farkindayim ama korkuyorum bir an once gecsin bitsin istiyorum hepimiz gibi
İnsallh sende gidebilirsin biryerlere
Oh ne güzel mis gibi yayla havası çok severim yaylayı bende bir kaç kere gitmiştim yaylaya. Mersin'in sıcağından sonra ilaç gibi gelmiştir. Ama sen şimdi diceksinki insan panikli depreşince nerde olurdan ol tat vermiyor. Bence birazda hava değişimi yer mekan değişikliğindende olabilir bende bir yere gideceğim zamanlarda paniklerdim tabi bayramın yoğunluğuda eklenince üstüne minik Asya'nın şu anki süreçte normal olan huysuzluğuda eklenince seyre gör alayı. Ama şu varki sevim yine geldiler diye düşünme çünkü şu an bütün bu ataklarından kurtulman pat diye olabilecek bişey değil keşke olsa bunun için zamana ihtiyacın var bak ben ilaçla 3 ay sonra kendimi iyi hissetmeye başladım ki oda yine anksiyetem ataklarımla ama artık kontrol edebiliyor hale gelmiştim yani demem oki bazı insanlarda 1 ay bazısı 2 bazısı kimileri daha uzun bünyeden bünyeye farkediyo. Ama geçiçek Allah'ın izniyle inşallah bozma morelini
Pek ilac gibi gelmedi canim ya
Basim agriyo vucudumun uyusmasi gecmisti baya simdi geri geldi baska bi boyuttayim kalabalikta yalnizim baska bi dunyada tek basima gibiyim
Mekan değişikliklerinde ya da kalabalık-yalnızlık değişimlerinde böyle hissedebilirsin.çok normal. sonra geçer kendikendine. bu yüzden hemen evine git dedim sana. aynısını yaşayabilirsin.korkma.geçecek.
Ev olayina sadece psikolojimden dolayi gitmek istemiyor degilim evim cok basik ve sicak yeni evler yapildi tum cepheler kapandi balkonda bile nefes alinmiyor insaat gurultuleri ayri bi dert ayrica sinek var pencerelerde sineklikte yok
İs yerim belli olsun ona gore bir an once tasinacam bu sureyi annemde gecirmek istiyordum ama bakalim olmadi yinede gecicem
Bide canim senin kiz sekiz aylik olmustu dimi emzirme olayina devam edecekmisin kesip tam doz ilaca devam etmeyi dusundunmu hic??
Ben ilac bebege zarar veriyor diye endiseliyim tam iyilesmede rahatlamada saglamiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?