kesinlikle..8yaşında bir yeğenim var..ablamla tel de konuştuk biraz rahatsızmış ufaklık..şimdi kendimi sürekli onu düşünürken buluyorum..teyzesin normal bu evham diyebilirsiniz ama..her zaman olduğu gibi en kötüyü düşünüyorum..napsakki bu kafayı evin duvarlarına vursam azıcık değişirmi acep:)
Sagol canım . Ben dört haftalık hamileyim gitmeyi düşünüyorum psikiyatra.dayanabildim kadar dayanıcam şimdilik. Sadece huzur istiyom.rahat bir ortamım olsun dışarı kendim istediğimde çıkayım.ama olmuyo kayınvalidemlerle oturuyom anlayış sıfır.ben onların ve eşimin yüzünden bu hastalığa yakalandım.beraber yaşamak çok zor eşimde anlamıyo beni.hep ben haksızım.birde eşim hep gezmek ister ben dışarı çıkmak istemiyorum anlamıyor.tek çare doktor bakalım
azıcık anllatayımda gülün ağlanacak halime..ben bir gün kolumda uyuşma ve baş ani baş ağrısıyla soluğu acilde aldım..aslında doktora gerek yoktu yoldayken ben teşhisi koydum felç oluyordum:)acile gidilir..tansiyon cıkmış 17 lere..muayene yapılır..iğne yapılır..pasiflora verilir eve gönderilrsin:)ertesi gün hala uyuşma devam eder..bu defa internette araştırma yapılır...ve yeni tanı konur..evet evet ben ms hastasıyım..hemen yeni bir hastane ve nörolog..mr lar çekilir..kan tahlilleri yapılır..citol verilir eve gönderilirsin..ertesi gün hala uyuşma var..e sanki göğsümde ağrı var..bu defa kardiyolog kapısı çalınır...tansiyon..ekg..e kalptede bişey yok..Allan tan psikiyatir kapısını 10 günün sonunda çaldım da daha fazla sürünmedim hastenelerde..
benim yoğun uyuşma şikayetiyle gittim..çoğunluğun aksine kalp çarpıntısı yok bende..panik ataktan ayıran bu sanırım..huzursuzluk vardı ama ne..hiperaktif çocuklar gibi..bi yerde oturamıyodum.. en çok da o zorladı beni..bide depresyon eklenince katmerli oldu...neyse hamd olsun şimdi iyiyim..kızlar siz ilaç kullanırken yüzde yüz iyileşiyormusnuz yoksa az da olsa sıkıntılarınız devam ediyormu?
Yaşadıklarımdan şunu öğrendim; kişi ne kadar ilaç içerse içsin, ne kadar terapi görürse görsün, ortamda böyle ayrık otları, anlayışsız insanlar varsa, malesef çabaların bir kısmı boşa gidiyor. Etrafı takmamayı öğrenmek çok zor. Hele bir de aynı evin içindeyse daha bi zor. Keşke en başta birlikte yaşamaya başlamasaydınız. İnşallah eşin seni anlayabilir. Şükürler olsun benim en büyük şansım eşim. Hamileliğim boyunca bana katlandı.Öyle zamanlar oldu ki, yemek yaptı, beni de doyurdu. Allah ondan razı olsun.
Psikiyatra gittiğinde eşini de götür. Psikiyatra söyle, eşim beni anlamıyo diye. Psikiyatr özellikle eşinle de görüşsün. Belki biraz ilerleme kaydedersiniz.
Galiba sende de agorafobi var. Ben de dışarı çıkmayla ilgili sorunlar yaşadım.
Bende anksiyete bozuklugu var ve sözlendiğim zaman başladı evlenincede arttı.ben hastalanmaktan korkuyorum bu yüzden kendimi güvende hissettiğim yerde olmak istiyorum.eşim aslında anlayışsız degil bana çok yardımı var.ama tek başımıza yaşasak çok daha ii olacak.bir yıl ilaç tedavisi gördüm iyileştim sonra kayınvaldemlere taşındık hasta diye doktor ölcek demiş eşim illa taşınalım dedi işte hayatımın hatasını yaptım taşındım.hastalıgım depreşti sıkıntı stres bitirdi beni.inancım sayesinde ayakta duruyorum şükür.eşim piskolojimi anlamıyo beni rahatlatmıyo panik oldugumda.şimdide hamilelik korkutuyo beni ya kötü olursam.
Kizlar hepinize slm nasilsiniz
Benle melek diskalifiye olduk bebeklerle ugrasmaktan:)
Kizimi bugun yine doktora goturdum antibiyotik basladik maalesef oksuruyor hala yavrum
Bende daha iyiyim cok sukur en kotu gunlerim böyle olur insallah
Uyusmalar devam ediyor ama insallah onlarda gececek
Sizler nasilsiniz
Günaydın kızlar hepinizin bayramı mübarek olsun. Evlatlarımız eşlerimiz ailemiz sevdiklerimize beraber çoook bayramlar görürüz sağlıklı sıhhatli bir şekilde inşallah bütün insanlık adınada diliyorum.
Kısıtlı bir hayatım var içim burkuluyo demişsin. İnan benimde içimi burktun. Yazını okudum içime oturdu. Normalde ilaçlarını tam dozunda içtiğinde bu durum geçiyomu yada hafifliyomu. Ama unutmadıysam eşinle yada yanında biriyle çıkabiliyordun değilmi. Bende genelde panik atağımı anksiyeteyi yoğun yaşadığım zamanlarda çıkamıyrdum. Hele hamileliğimin en başında ablam biraz hava almaya çıktı oğlumla kaldım nasıl panikledim. Birde evin içindeyim. Sürekli apartmanda bir orda bir burdaydım. Dr bana kendini apartmanla kısıtlama bu doğru değil dışarıya çık diyodu ama nerdeeee yaşayan bilir. İlacım fayda etmeye başlayınca hamd olsun biraz çıkabiliyorum. Senin içinde ilaçlarını tam manasıyla emzirme döneminden sonra aldığında daha iyi olcak sanırım. Keşke hiç ilaç içmeden geçse ama Allah'ın takdiri ne yapalım Rabbim beterinden korusun hepimizi. :)
Günaydın kızlar hepinizin bayramı mübarek olsun. Evlatlarımız eşlerimiz ailemiz sevdiklerimize beraber çoook bayramlar görürüz sağlıklı sıhhatli bir şekilde inşallah bütün insanlık adınada diliyorum.
Özür ne demekmiş estağfrullah olurmu öyle şey paylaşınca azalır insanın yükü derdi. Bunlarıda yazmasak nasıl rahatlarız. Kendini düşünüyorumda ne var ne yok insanlara baygınlık gelene kadar yazıyordum öyle öyle hepiniz cvp lar yazarak içimi rahatlatırdınız bu okadar okadar önemliki benim için anlatamam. Sen birde malum hemen hemen herkeze hatta herkeze yetişip yazabiliyorsun yardımcı olmaya çalışıyorsun eee bu kadar performansada dejarj olmak lazım. Kızlar kendi adıma domestikus senden ve herkezden Allah razı olsun.
[
Geciyormus bu yabancilasma. Panikten kaynaklanyormus. Ilacla geciyormus bide kafana takmaynca. Normal paniksiz bir insanda bile oluyormus. doktor öyle ddi sbret gecicek ddi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?