Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Sevimcim iyi olmana sevindim xanaxı bırakıncada iyi olucaksın inşallah..
İlaçtan etkilendiğini sanmıyorum bebeğinin zaten sütünü de sağıyorsun inan bunların hepsi aynı huysuzlar :)
Ben mama taraftarı değilim eminim mama şuanda bile sütünden daha zararlı sonuçta onunda içinde katkı maddeleri var..
Allah koruyor onları ben inanıyorum... :)

İnşallah ilaç etkilemiyodur sevim bebeğini. Aslında mamada verebilirsin zanax kullandığın dönemde Dr illede emzirmi Dio belki ozaman daha huzurlu olur

Xanax yavasca kesicez bu dönemde emzirmeyi birakirsam geri nasil baslicamki ya süt kesilir ya bebek mamaya alisir almazsa
Bilemiyorum endiseleniyorum
Adanada gittigim psikiyatr 4 saat sonra atilacagini soylemisti ve emzirmeyi birakma demisti
İlac bile alsan anne sütü yararli demisti
Bide sütüm iyi cok sukur emzirmeyi birakmak istemiyorum

kızlar ağustos sonu kontrole gidicem..citol 20 mg ve redepra 15 mg kullanıyorum kontrole gittiğimde 3aylık ilaç kullanıcısı olucam ..kontrolde doz ayarlaması yaparmı sizce arttırma yada azaltma gibi

Onu seni muayene ettikten sonra belirler cnm senin gidisatina ve kendini nasil hissettigine bagli yani

Sagol melekcim melis nasil suan kac kilo gelisimi nasil
Bende emzirmeyi kesmek istemiyorum
İnsallah Allaha emanet meleklerimiz cnm

Seninde en doğru en hayırlı zamanda olur inşallah Allah'ın izniyle hiç bunu düşünüp stres yapma zaten şu an bir tedavi sürecindesin şu aşamada aman aman dikkat et ne olur ne olmaz rahaysızlığın belli bir noktaya geldiği zaman kendini daha iyi hissettiğinde Dr la karar verirsiniz. Zaten hamilelikte zor olabiliyor umarım senin için öyle olmaz en hayırlı zamanda Rabbim sana ve isteyen herkeze bizlerede kucağımıza almayı nasip eder inşallah.

GZnn hüznün başlıklı yazıyı sana yazdım. Ben tlf dan girdiğim için İnternet'e bazen otomatikmen yazdığımı çeviriyo yalnız gznn hüznün e nasıl çeviriyo ne alaka onu anlayamadım

Doğru söylüyorsun ara verirsende mamaya alışabilir. Anne sütü çok önemli zaten zanax kestiğinde ondan oluyorsa biter Allah'ın izniyle huzursuzluğu inşallah. Gerçi minik yumurcaklar öyle hiçbir sebep yokkende aynı şekilde ağlamaları huysuzlukları hiç bitmez normal olarak. :) inşallah seni fazla etkilemez sevim Allah yardımcımız olsun senin ve hepimizin inşallah sevimcim

Arkadaşlar son bir kaç günlük ruh halimden bahsetmek istiyorum;
Şu an hamileliğimin 3. ayı dolmak üzere ve ben son zamanlarda yoğun nefes darlığı yaşıyorum.Midemde oluşan gaz bunu tetikliyor diye tahmin ediyorum.Ayrıca ota b.... a ağlama durumlarm hala devam ediyor :)Dünse küçük bir panik atak yaşadım,haşimato rahatsızlığım olduğu için hastaneye kan değerlerime baktırmaya gitmiştim.Bekleme esnasında sol göğsümün altında yanmaya benzer bir sızlama ve ardından soğuk soğuk terleme şeklinde bir durum yaşadım ve panikledim .Hemen eşimin yanına gitmeliyim diye geçirdim içimden muayene olana kadar zor durdum ve hastanedeki işim biter bitmez hemen eşimi aradım galibe bana bişey oluyo diye :)
Bunun dışında hiç mutlu değilim.Günümün en güzel saatleri eşim işten döndüğü saatler.Ayrıca yaşadığım bu psikolojik baskı beni herşeyden soğuttu.Bazen eşimde o sıradanlaşanlara dahil oluyor ve ben eşime karşı ilgimi ve sevgimi yitirmekten korkuyorum.

Geçenlerde öykümü kısaca anlatmıştım. Dün de psikiyatr randevum vardı. Bana da "panik atak" teşhisi kondu. Doktor tedavinin 6 ay süreceğini, ilaç+psikolog olarak yapacağımızı söyledi. Ben de 2.bebek düşüncelerimizden,hatta şu anda hamile olabilme ihtimalimden bahsettim. Böyle bir durum varsa ilaç yazamayacağını dile getirdi. Bebek konusunu 6 ay erteleyip erteleyemeyeceğimizi sordu. Eşinle oturun konuşun dedi. Tedavi sürecinin psikolog ile görüşmelerle devam edeceğini ama ilaç kullanıldığı takdirde çözümün daha etkili olacağını söyledi. Psikolog yönlendirmesini yaptı,ilk randevumu aldım. İlk sorum bununla ilgili.Bu görüşmeler nasıl bir periyodda oluyor,haftadada bir,ayda bir,ne sıklıkla? Gebelik testi yapacağım,hamile olmadığımdan eminsem de ilaç yazdırmak üzere tekrar psikiyatriye gideceğim. Eşimle de netleştirdik.Önce iyi olmamı istiyor. Rabbimize şükürler olsun bir evladımız var zaten.Yaşlarımız biraz ileri olduğu için 2.ciye niyet etmiştik ama ben bu rahatsızlığın hamilelikte artmasından,hem ruhsal hem fiziksel açıdan kaliteli bir hamilelik geçirememekten korkuyorum.O yüzden panik atak tedavim öncelikli olacak. İkinci sorum ilaçlarla ilgili. Yazılacak ilaç ya da ilaçlar(henüz bilmiyorum)ne işe yarayacak arkadaşlar? Basıl bir etki sağlayacak,nasıl tedavi edecek?Benim evhamlarımı,takıntılarımı ortadan kaldıracak mı?Bunları doktora sormadığım için çok pişmanım.Sizler deneyimlisiniz beni bu konularda aydınlatırsanız çok sevinirim.

Yaşadıkların çok normal. Hamilelik artı tiroid sorunları panik atağı fena tetikliyor. Ben de hatırlamak istemeyeceğim bi hamilelik yaşadım. Şükür sonucunda kızıma kavuştum. Hamilelikte zaten hormon değişikliği yüzünden eşine karşı soğuk olman da normal. Bunun tam tersi de olabilirdi. Bak ne güzel zor da olsa hastaneye gitmişsin. Ben onu da yapamadım. Bir koltukta geçti hamileliğim. Yemek yapamadım, kendime bakamadım, kuzenim Erasmus için yurt dışına gidecekti, gitmeden Allahaısmarladık demek için gelmek istedi, gelme dedim. Ne onu ağırlayacak halim vardı, ne hazırlık yapacak, ne de ses çekecek...Eşim, annem... kim varsa batıyordu bana. İstemedim kimseyi. Yine de en çok yanımda olmasını istediğim de annem ve eşimdi.

Eşin durumunu anlayabiliyorsa çok şanslısın. Eğer anlayamıyorsa anlat ona. Saklama hiç bir durumunu. Böyle yaparsan daha çok güven duyabilirsin.

Şimdi sana ucu görünmeyen bir tünel ya da bir kuyu gibi gelse de, bu günler geçecek ve sen hiç yaşamamış gibi olacaksın Allah'ın izniyle. Bazı hamileler 3.-4. aydan sonra daha iyi hissediyorlar. Belki sen de gün geçtikçe daha iyi hissedersin. Şunu bil ki yaşadıkların, burdaki bir çok kişinin yaşadığıyla aynı. Yalnız değilsin ve biz seni anlıyoruz.

Merhaba.

Önce tedavini olman gerçekten daha önemli. Allah çocuğuna sağlık sıhhat versin, ikinciyi de yaparsın İnşallah en hayırlı zamanda. Psikolog senin ruhsal durumuna göre ayda bir, iki ayda bir çağırabilir. Çok yoğun bi durumun varsa ilk başta haftada bir de çağırabilir.

İlaçlar bi antidepresan tarzı ilaçalr var, bir de anksiyolitik denilen ilaçlar. Antidepresan tarzı ilaçlar, yaklaşık 2 hafta sonra etkisini göstermeye başlar. Bu tarz ilaçlar, depo ilaç denilen ilaçlardır. Vücutta birikip etki göstermeye başlar. Genelde serotonin (mutluluk hormonu) geri alımı (ssrı) geri salınımı ile ilgilidir. Şöyle bir uyarım var sana. Bu tarz bir ilaç kullanmaya başlarsan, ilk bir iki hafta kendini daha kötüleşmiş hissedebilirsin. Ağız kuruluğu, baş dönmesi, mide sorunları, titreme gibi etkileri vardır. Ama bunlar yan etki değildir. Kullandıkça geçer. Biraz sabretmen ve ilacı bırakmaman gerekir. Anksiyolitik tarzı ilaçlar da anında etki eden ilaçlardır. Sinir gevşetici diyebiliriz. Bu ilaçlar da yan etkiye benzer etki gösterebilir. Bundan da korkma.

Takıntıların (obsesyon) ilaçla beraber senin çabaların sonucu yok olacak, hafifleyecek bi durum. Mesela bi yazı okumuştum. Kadın temizlik hastası. Terapi olarak doktor, kadına kömür tutturmuştu. Pis olduğu için. Sen de takıntıların neyse, karşıt birşeyler yapmalısın ki obsesyon için faydalı olsun. Sadece ilaçtan fayda beklersen fazla bişey elde edemezsin.

Bahsettiğim iki tarz ilaçtan da kullandım ve fayda gördüm. Aklım başımda, bağımlı değilim, iyiyim :) Bu yönde etraftan sana telkinler gelecektir. Ay bilmem kim şunu kullanmış da kudurmuş filan... Lütfen onlara kulak asma, derdini anlamayacak kişilerle paylaşma ve anlatmaya çalışma. Boşa kürek çekersin emin ol :)) Bir de ilaçlarını her gün, doktorun belirttiği dozda iç. Bugün kendimi iyi hissediyorum, yarısını içeyim, veya içmeyeyim deme sakın. Bu durum sana faydadan çok zarar getirir. Dozu neyse o. Kaç günse o kadar gün kullan. Yavaş yavaş etkisini göreceksin İnşallah.

Ben 34 yaşımda ilk bebeğimi doğurdum. Asıl ben geç kalmışım :)

üzerime alınıyorum. :) amin.Allah sizden de, senden de razı olsun...

Alınmalısın,çok teşekkür ederim ben de cevapların için. Birşey hakkında bilgi sahibi olmamak beni tedirgin ediyor nedense. Kavramsal,tanımsal bilgiler de bir yere kadar. Özellikle bu rahatsızlıkla ilgili konularda deneyimsel bilgiler daha önemli.Bunları da paylaştığın için çok teşekkürler. Postunu okuyana kadar kafam çok karışık ve soru işaretleriyle doluydu. Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. En yakın zamanda test yapıp durumu netleştiriceğim ve ilaçlarımı alacağım. Doktorun verdiği ilaçların isimlerini de paylaşır,yine bilgi,öneri isterim:)Ben de sizlerle bu yolda yürümeye başladım artık,inşallah yolun sonunda feraha kavuşuruz hepbirlikte.

Yardımcı olabildiğim için çok memnun oldum. Ben de teşekkür ederim. Değer verip okuduğun için. Sanırım sende de kontrol etme, el altında tutma durumu var :)) Çok yoruyor insanı. Kendimden biliyorum :)

yaşadığın panik atağın tamammen haşimato ile ilgili ...eğer tioid rahatsızlığını tedavi edersen panikle ilgili bir sıkıntin kalacağını sanmıyorum Hastalığın Belirtileri
Birdenbire Başlayan Şişmanlama
Cilt Kuruması, Ciltte Pullanma
Saçlarda Matlaşma
Saçlarda Dökülme
Panik atak
Kabızlık
Yorgunluk, Halsizlik
Sinirlilik, Ani Öfke Patlamaları
Depresyon
Cinsel İsteksizlik
Cinsel Performansta Düşme
Adet Düzensizliği
Tırnaklarda Soyulma, Kat Kat Ayrılma
Boğazda Takılma Hissi
Kolestrol Yükselmesi
buınlar haşimotonun belirtileri .. ki senin teşhisin konulmuş ... Eğer Tiroid sorunun bir düzene girirse sende panik atak yada depresyon kalacağını sanmıorum

üzerime alınıyorum. :) amin.Allah sizden de, senden de razı olsun...

kesinlikle..kimsenin beni anlamadığı bir dönemde..biri..birileri..anlayıp yardımcı olmaya çalışıyor..Allah paniksiz..anksiyetesiz..sıkıntısız bir hayat nasip etsin meleğinle sana...sizlere:)

kesinlikle..kimsenin beni anlamadığı bir dönemde..biri..birileri..anlayıp yardımcı olmaya çalışıyor..Allah paniksiz..anksiyetesiz..sıkıntısız bir hayat nasip etsin meleğinle sana...sizlere:)

Amin! Hep beraber İnşallah...Benim hakkımda ne düşünüyorsanız Allah size daha fazlasını nasip esin İnşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…