• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak ve Anksiyete Bu Hastalıkları Yaşayanlar Bakabilir Mi?

optimist9696

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2017
91
17
3
29
2 hafta önce psikiyatra gittim anksiyete ve panik bozuklugu teşhisi kondu prozac ve bi tane de uyku ilacı dideral verdi. doktor.ilk randevüye gittiğimde kriz geçirdim bayıldım ilaç verdi yetmedi igne yaptılar benim için çok zordu .ilaçları düzenli kullanıyorum ama her an aklımı kaybetme korkusu yaşıyorum nefes alış verişlerim sıkınıtılı bazen alamıyorum dışarı tek başıma çıkamıyorum dün arkadaşımla spora kaydolmaya gidecektik yarı yola kadar gittim sonra midem bulandı başım dondu bayılacak gibi oldum eve geri dondum.Bugunde korkumun üstüne gidiyim dedim çıkıp spor kıyafeti baktım orda kötü oldum baya bacaklarımı hissetmedim yere düşecektim eve zor attım kendimi :(hala nefes almada güçlük çekiyorum sanki çok ağır bi psikolojik sorunum varda doktor bile anlamıyor gibi geliyor .Ailemde kızıyor 2 ay sonra üniversite başlıcak büyük sehirde ne yapıcaksın diye bundanda korkuyorum ya.Ne kuaföre gidebiliyorum ne uzun yola çıkabılıyorum ne de başka bir şey yapabiliyorum.Sizce neler yapmalıyım??Önerileriniz nedir??

Ilaclarini duzenli olarak kullan, oyle 3-5 gunde anksiyete duzelmez. Prozac yan etkisi az hafif bir ilac ama etkinligi iyi, 1 ay sonra baya gelisme kaydetmis olursun.

Öncelikle geçmiş olsun bende geçtiğimiz 2 yıl bu sorunla uğraştım,üniversite okuduğum ilde bir gece yalnızken ansızın uykudan uyandım ve kalp atışlarımın çok hızlı olduğunu, nefes alışımı engellediğini ve ellerimin ayaklarımın uyuştuğunu farkettim sabaha kadar devam etti bu .Sabah hemen kardiyologa gittim ve panik atak nöbeti olduğunu söyledi ilaç kullanmam konusunda ısrar etti.Bi sorun yaşayıp yaşamadığımı sordu bende kötü günler geçirdiğimi söyledim zaten ailemde genetik kalp krizi rahatsızlığı var.Bunu kendi kendime veya bi psikolog yardımıyla yenebileceğimi söyledi öyle de oldu zamanla kendime uğraşlar bularak derin nefes alıp doğa yürüyüşleri yaparak ama asla yalnız kalmayarak atlattım.

Öncelikle geçmiş olsun bende geçtiğimiz 2 yıl bu sorunla uğraştım,üniversite okuduğum ilde bir gece yalnızken ansızın uykudan uyandım ve kalp atışlarımın çok hızlı olduğunu, nefes alışımı engellediğini ve ellerimin ayaklarımın uyuştuğunu farkettim sabaha kadar devam etti bu .Sabah hemen kardiyologa gittim ve panik atak nöbeti olduğunu söyledi ilaç kullanmam konusunda ısrar etti.Bi sorun yaşayıp yaşamadığımı sordu bende kötü günler geçirdiğimi söyledim zaten ailemde genetik kalp krizi rahatsızlığı var.Bunu kendi kendime veya bi psikolog yardımıyla yenebileceğimi söyledi öyle de oldu zamanla kendime uğraşlar bularak derin nefes alıp doğa yürüyüşleri yaparak ama asla yalnız kalmayarak atlattım.
teşekkür ederim yorum için.Dışarı cıkamıyorum evde tek kalıncada sıkılıyorum zaten hiçbirşey tat vermiyor bana içimden bişey yapmak gelmiyor şimdi dışarıda çıkamıyınca iyice kötü oldum

Çok haklısın seni çok iyi anlıyorum ama inan bana kalıcı bişey değil o an insanı çok korkutuyor hatta öleceğini düşünüyorsun ama rahat bir nefes aldığın an düzeliyor herşey ,sen ilaçlarını düzenli al ve bi süre seni mutsuz edecek şeylerden uzak dur hatta sana dert anlatan insanlardan bile.Akıcı ve mutlu sonla biten kitaplar oku eğlenceli müzikler açık olsun hep bulunduğun ortamda.Bir sıkıntın olduğu zamanlarda da bana özelden mesaj atabilirsin ;)

bende biara cok kotu yasadim ayaga kalkamadim surekli kalbim hizlaniyo kalbimi dinlemekten acillere kosuyodum ne uyku ne rahatlik yok her an olcek gibiydim .cok zor cok doktora gorundum hep bisey yok dediler biay pskyatri ilac yazdi onu kullandim duzeldim biraktim ara5dan 6ay gecti suan arada yokluyo ara ara o dusuncelere kapiliorum sonra okadar doktora gittim bisey yok dediler bosuna girme tribe diyorum.ama gercekten insanin elinde olmuyo sonra namaz kiliorum dua okuyorum oyle cok hassaslastim artik kotu bisey duymaya gelmiyorum nasil guclu olcam bilmiyorum:(

gercekten bagirsak hastaligi bende buna inaniyorum gaz sikismasi tembel bagirsak yada cok calismasi duygu durumlarimizi degistiriyor ve troidin cok calismasida vitamin eksiklikleri yapio.ilk once bunlara baktirin arkadaslar bende yasadim hep panik atak dediler cok kotu yasadim iki ay biay pskyatrdan ilac aldim kullandim biraktim bende troid var o yapiomus megerse onun ilacini iciyorum .ama kaygi varmi tabiki var

Arkadaslar bol yüruyuş kafalar mesgul olmasi lazim yoksa düşündukce olmuyor ben suanda ilaçsiz iyiyim çok şükür insallah iyilesirsiniz🙏🙏

Bende tetikleyen bir kaç durum vardı korku kaynaklı, onların da üstesinden geldim zamanla. Doktora hiç gitmedim belki de dönemsel bir şeydi ama daha mutlu ve huzurlu bir hayatım var artık. Bunun etkili olduğunu düşünüyorum.

Back