Panik atak mıyım değil miyim,yardım eder misiniz?

serçecik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
1.710
21
158
Gaziantep
arkadaşlar bundan 3 ay önce belediye otobüsünde fenalaştım düştüm bayıldım..daha sonra arkadaısm beni otobüsten indirmiş yüzümü filan yıkamış neyse kendime geldim.o günden beri otobüse binmekte ve özellikte ayakta durmakta tereddüt ediyorum.ayakta durdugum an ter basıyor,sıkıntılanıyorum,aşağı inmek istiyorum.rengim soluyormuş arkadas öyle söylüyor,bayılacak gibi oluyorum,taşikardim başlıyor,sonra bir baş ağrısı ki nasıl agrı,halsizlik,hemen oturma hissi duyuyorum.doktora gittim stresten dedi prozac verdi ama,antidepresanlarla değil kendim yenmek istiyorum bunu otobüs korkumu yenemiyorum resmen kabusum oldu..araba ilede trafik beni tedirgin ettiği için gidemiyorum ya araba kullanırkende böyle olursam düşüncesi var.böyle bir durumu olan yaşayan varmı ben kendi kendime panik atak teşhisi koydum ama yaşayan daha iyi bilir ne yapınca geçiyor nasıl oluyor anlamadım

otobüste böyle bir şey yaşadığın için bidaha olursa diye psikolojik olarak sıkıntı yaşıyor da olabilirsin
her insan hayatında 1 kez de olsa panik atak yaşarmış bu da olmuş olabilir tabi ama
panik atak da ölüm korkusu, aklını kaybetme korkusu, etrafın sanki tuhaflaşıyormuş gibi olması
çarpıntı, nefes alamama, göğüste daralma, bağırma hissi vs. olur
bayılacakmış gibi olursun ama genellikle bayılmazsın 15 20 dk sürer sonra kendiliğinden geçer (süresi değişebilir tabi)
bunlardan bir kaçını yaşadıysan panik atak yaşamış olabilirsin tabi ama öyle olsa doktorun söylerdi diye tahmin ediyorum

bu durum yaklaşık 3 aydır devam ediyor bazen şiddetli bazen daha az şiddetli.yaşam kalitem düştü artık işe yürüyerek gidemem,ne yapaacağımı bilemiyorum.oturunca geçiyor,bugün yine oldu sağolsun adamcağızın birisi durumumu gördü yer verdi yoksa yığılıverecektim yere..

şimdi şöyle bir şey de olmuş olabilir otobüste yaşadığın şey panik atak değildir ama sonradan onu tetiklemiş olabilir
sen kendi kendine teşhis koyma başka bi doktora git eğer yaşam kaliten düşmüşse ilaç alma vakti gelmiştir büyük ihtimalle

Canım yaşadıkların aynen ben de yasadım uzun süredir panik atak tedavisi görüyorum.senin yaşadığın sekilde bayılma ve sonrasında hep bayilacakmisim gibi hisle devam etti.bence en kısa zamanda doktora git erken teshisle birseyler daha kolay atlatilabilir.

Panik atak yaşıyorsun canım.Bende 1.5 yıl panik atakla uğraştım.Kendi kendime yenmeye uğraştım başardım da genelde ama bir yerden sonra destek almak gerekiyor.Tedaviye başladım 1 yıl önce doktorum panik atak için ilaç verdi ve başladığımın 4. günü herşey düzeldi çok şükür 1 yıldır yok panik falan.ilacımda yavaş yavaş kesiliyor.Kendinde başedebilirsin ama çok zorlanırsan bir doktora git bence.Çok hafif bir ilacı var ve hiç bir yan etkisi yok.En az 6 ay kullandırıyor doktorlar sonra yavaş yavaş kesiyorlar herşey yoluna giriyor.Geçmiş olsun.

sanada geçmiş olsun..doktora gittim.prozac verdi.sende prozac mı kullanıyorsun

panik atak daha çok aklımızın içinde olup bitenlerle ilgili bir hastalıktır,hatta ilginç bir bilgi;plasebo etkisi yaratan ilaçlar (mesela bonibon veriyor doktor,ilaç zannederek kullanıyorsun) bile etkili olabiliyor panik atakta.bu nedenle kesinlikle bir psikoloğa gitmelisin bence.hem arkadaşın dediği gibi sürekli olmayan bir durum da olabilir,en azından bunun farkına varmış olursun büyük ölçüde rahatlatır seni..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…